Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Žagara konkurents Zisis pamet komandu un karjeru noslēgs AEK

Andrejs Siliņš

Žagara konkurents Zisis pamet komandu un karjeru noslēgs AEK
Artūrs Žagars. Foto: Joventut Badalona

Latvijas basketbola izlases kandidāta Artūra Žagara komandas biedrs Badalonas "Joventut" vienībā Nikoss Zisis atstājis Badalonas komandu, lai dotos uz savas dzimtās Grieķijas klubu Atēnu AEK. Tas var pavērt plašākas iespējas izpausties Žagaram.

AEK, kas šobrīd ir Čempionu līgas B grupas vicelīdere, meklē papildinājumu pirmā numura pozīcijā. Klubs jau bija vienojies ar Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējušo Semadžu Kristonu, taču nevienojās par līguma izpirkumu ar Kristona pašreizējo klubu "Limoges" no Francijas.

Grieķijā bāzētais portāls eurohoops.net ziņo, ka AEK panācis vienošanos ar pašmāju leģendu Nikosu Zisi, kurš šajā sezonā līdz šim pārstāvējis Spānijas vienību Badalonas "Joventut", ar ko piedalījās arī ULEB Eiropas kausā. 36 gadus vecais Zisis izteicis vēlmi karjeru noslēgt dzimtajā klubā, un AEK esot sagatavojusi spēlētājam līgumu uz šo un arī nākamo sezonu, pēc kuras 2008. gada Eirolīgas čempions arī esot gatavs noslēgt profesionāļa gaitas.

Zisis karjeru sāka tieši AEK rindās 2000. gadā, bet vēlāk spēlējis tādos klubos kā Trevīzo "Benetton", Maskavas CSKA, Sjēnas "Mens Sana", spāņu "Bilbao Basket", Kazaņas "Unics", Stambulas "Fenerbahce" un Bambergas "Brose", bet šo sezonu sāka "Joventut" rindās.

Zisis ACB līgā šosezon vidēji 22 minūtēs guva 6,1 punktu un atdeva 5,9 rezultatīvas piespēles, bet ULEB Eiropas kausā palīdzēja komandai ar 8,9 punktiem un 3,8 piespēlēm. Aizejot Zisim, Badalonas komanda paliek ar diviem gados jauniem saspēles vadītājiem - 21 gadu veco maķedonieti Nenadu Dimitrijeviču un 19 gadus veco latvieti Artūru Žagaru.

Žagars, kurš iekļauts Latvijas izlases februāra loga kandidātu sarakstā, šosezon ACB līgā vidēji septiņās minūtēs guvis 1,5 punktus, bet Eiropas kausā nepilnu 11 minūšu laikā izcēlies ar 2,3 punktiem un 1,8 piespēlēm. Žagaram tiek paredzēta vieta šī gada NBA draftā. Vietnē nbadraft.net publicētajā prognožu sarakstā šobrīd Žagaram atvēlēta vieta otrajā kārtā - 38. numurs.

     [+] [-]

, 2020-01-17 16:48, pirms 4 gadiem
Žēl, Artūram lielisks skolotājs veterāns.

     [+] [-]

, 2020-01-17 17:45, pirms 4 gadiem
Labas ziņas!