Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Milāna turpina tīrīšanu un atlaiž no NBA atbraukušo Meku

Milāna turpina tīrīšanu un atlaiž no NBA atbraukušo Meku
Šelvins Meks. Foto: imago / Scanpix

Itālijas basketbola grands Milānas "Olimpia" pēc svārstīgā snieguma Eirolīgā un A sērijā turpina pārmaiņu menedžmentu komandā - klubs atbrīvojis amerikāņu aizsargu Šelvinu Meku, kurš sezonu turpinās Izraēlas vienībā Jeruzalemes "Hapoel".

Pēc astoņām sezonām Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Meks pagājušajā vasarā piekrita Milānas piedāvājumam un noslēdza līgumu uz diviem gadiem. Tomēr aizsargs nespēja pielāgoties Eiropas basketbola elites prasībām. ULEB Eirolīgā basketbolists vidēji 17 minūtēs guva 4,9 punktus, bet A sērijā 21 minūtē caurmērā sameta 7,1 punktu un atdeva 3,4 rezultatīvas piespēles.

Nesen "Olimpia" parakstīja līgumu ar citu amerikāņu aizsargu Kīferu Saiksu, kurš jau iepriekš spēlējis Itālijā un izcēlies ar krietni augstāku rezultativitāti. Jau pirms Saiksa parakstīšanas tika runāts, ka Meka dienas Milānā ir skaitītas, bet lēmums par līguma pārtraukšanu pieņemts tagad, kad Meks atradis jaunu darba vietu - sezonu basketbolists turpinās amerikāņiem draudzīgajā Izraēlas čempionātā. Tur Meks pievienosies Jeruzalemes "Hapoel", tādējādi spēlējot arī FIBA Čempionu līgā (vienā grupā ar Rolanda Freimaņa pārstāvēto "Anwil").

Cita Čempionu līgas vienība Atēnu AEK pavēstījusi, ka turpinās sadarbību ar amerikāņu aizsargu Mario Čalmersu līdz sezonas beigām. Iepriekš divkārtējais NBA čempions Maiami "Heat" rindās (2012, 2013) pērn pārcēlās uz Eiropu, palīdzot Boloņas "Virtus" triumfēt Čempionu līgā, bet novembrī pievienojās AEK ar līgumu uz diviem mēnešiem. Šajā laikā Čalmerss vidēji guvis 5,7 punktus, tomēr AEK klubs ar to ir gana apmierināts, un sadarbību nolemts turpināt.

Pabeidzot par Milānu, pirms dažām dienām klubs veica vēl vienu pārmaiņu, no sastāva atskaitot amerikāņu spēka uzbrucēju Āronu Vaitu, kurš arī nespēja attaisnot uz sevi liktās cerības un nu jau pievienojies VEF pretiniecei Čempionu līgā Tenerifes komandai.

Eirolīgā Milāna pēc vakardienas zaudējuma Telavivā (63:69) ar desmit uzvarām un desmit zaudējumiem ieņem septīto pozīciju turnīra tabulā. Svētdien A sērijas mačā "Olimpia" (11-6, 4. v.) tiksies ar Ojāra Siliņa pārstāvēto Brešas "Germani Basket" (12-5, 3.v.).


, 2020-01-17 10:24, pirms 4 gadiem
Eiropas basketbola īpatnības, nereti NBA čalīši apjūk un nespēj pielāgoties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2020-01-19 20:44, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: Eiropas basketbola īpatnības, nereti NBA čalīši apjūk un nespēj pielāgoties
Jā, jo te arī jādomā līdzi nevis skrien un met.
Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
4

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.