Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" grupā Čempionu līgā drūzmēšanās

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Ventspils" grupā Čempionu līgā drūzmēšanās
Foto: FIBA

Pēc Čempionu līgas 11. kārtas mačiem A apakšgrupā, kurā spēlē arī BK “Ventspils”, jau divas komandas garantējušas vietu izslēgšanas mačos, bet visas pārējās komandas joprojām saglabā izredzes kvalificēties astotdaļfinālam.

Jau pagājušajā kārtā biļeti uz izslēgšanas spēlēm sev garantēja spāņu “Murcia”, kas šajā kārtā vēl vairāk nostiprināja līderpozīcijas, viesos mača izskaņā viesos nodrošinot uzvaru pār itāļu Avellino 63:57. Itālijas klubs tā palaida garām iespēju laicīgi garantēt vietu pirmajā četriniekā, bet to paveica Turcijas “Banvit”. Turki viesojās pie “Nizhny Novgorod” un lielāko daļu mača bija drošā vadībā, taču pēdējās trīs guva tikai divus punktus, ļaujot mājiniekiem tikt pie iespējas glābt maču. “Nizhny” spēlētāji šo dāvanu tomēr neizmantoja, pēdējā uzbrukumā divas reizes arī netrāpot no tālās distances un piedzīvojot zaudējumu 72:75.

Vēl vienā spēlē vācu “MHP Riesen” aizvadīja lielisku otro puslaiku Vloclavekā, sametot 49 punktus un svinot drošu uzvaru 87:74, tā arī saglabājot izredzes uz izslēgšanas spēlēm. Sportacentrs.com jau ziņoja, ka “Ventspils” šajā kārtā savā laukumā dramatiskā cīņā ar 88:77 pieveica Francijas čempionus “Le Mans”, atstājot dzīvas izredzes ne vien vienkārši uz Eiropas sezonas turpinājumu (5., 6. vieta pievienojas FIBA Eiropas kausam), bet arī uz vietu četriniekā.

A apakšgrupā no komandām, kuras vēl nav kvalificējušās astotdaļfinālam, labākajā situācijā ir “Avellino” ar septiņām uzvarām, bet tālāk seko pamatīga drūzma – viena ar piecām, trīs ar četrām un vēl viena komanda ar trim uzvarām. “Ventspils” kapteinis Māris Gulbis pēc otrdienas uzvaras teica, ka komanda uz šo maču devās kā uz pēdējo, un nav šaubu, ka tādam noskaņojumam jābūt arī atlikušajās trīs spēlēs. Nākamā spēle Gulbim un kompānijai paredzēta 22. janvāri viesos pie “MHP Riesen”, nedēļu vēlāk jāviesojas pie “Nizhny Novgorod”, bet punkts regulārajai sezonai tiks likts 5. februārī ar cīņu savā laukumā pret “Avellino”.

A grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Murcia10-1+86
2.Avellino7-4+8
3.Banvit7-4+72
4.Nizhny Novgorod5-6+20
5.Anwil4-7-33
6.Ventspils4-7-49
7.Le Mans4-7-46
8.Ludwigsburg3-8-58

     [+] [-]

, 2019-01-18 04:34, pirms 5 gadiem
konkreti labi un saprotami uzcepts raksts bbbbbbbbbbbbbbbbbbbb