Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Karijs: "Mums ir daudz spēlētāju, kam ir ko pierādīt"

Andrejs Siliņš

Karijs: "Mums ir daudz spēlētāju, kam ir ko pierādīt"
VEF aizsargs Rons Karijs. Foto: FIBA

"Katru izaicinājumu aizsardzībā uztveru personiski," pēc uzvaras pār Baras "Mornar" vienību FIBA Čempionu līgas pirmajā spēlē sacīja "VEF Rīga" amerikāņu aizsargs Rons Karijs. Neraugoties uz savu lietderību, Karijs personisku iemeslu dēļ varētu atstāt komandu.

"Aizvadījām labu otro puslaiku, īpaši aizsardzībā. Savu ieguldījumu deva katrs, kurš iznāca laukumā - šī bija lieliska komandas uzvara," kā uzvaras atslēgu Karijs norādīja kolektīva spēku, stājoties pretī komandai ar tik pieredzējušiem spēlētājiem. "Esam motivēti katrā spēlē. Mūsu komandā ir daudz gados jaunāku spēlētāju, kuriem ir daudz ko pierādīt. Mēs katrā spēlē iznākam ne kā favorīti, un katra spēle ir mūsu iespēja."

Pats Karijs bija ļoti aktīvs abos laukuma galos, bet tas nav nekas jauns un neierasts 26 gadus vecajam aizsargam. "Tāda ir mana spēle. Es lepojos ar savu spēli aizsardzībā un to, ka esmu aktīvs spēlētājs. Šodien to paveicu labi. Katru izaicinājumu aizsardzībā es uztveru personiski. Daudziem patīk gūt punktus un mūsu grupā ir daudz talantīgu punktu metēju," sacīja Karijs, kurš 30 nospēlētajās minūtēs ne tikai guva 13 punktus, bet arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas (divas uzbrukumā), atdeva trīs rezultatīvas piespēles un pārtvēra divas bumbas.

Karijs nenoliedz, ka runām par viņa iespējamo došanos prom no Rīgas komandas ir pamats, taču neko konkrētāk basketbolists nekomentēja: "Vēl neesmu par to drošs. Mana draudzene gaida mazuli. Šobrīd nevaru pateikt neko vairāk, dzīvoju no dienas uz dienu." Kopumā gan Karijs ir apmierināts ar dzīvi Latvijas galvaspilsētā: "Viss ir labi. Šī ir laba vieta, kur spēlēt. Daudz mācos un cenšos labi pavadīt laiku."

Iepriekš karjerā Karijs spēlējis Bonnas komandā Vācijā un Sombatejas vienībā Ungārijā - komandās, kas izceļas ar lieliski atmosfēru mājas spēlēs. Vakar pirmajā VEF spēlē Arēnā Rīga šosezon aizpildītas bija mazāk nekā desmitā daļa tribīnes. "Dienas beigās mums jādodas laukumā un jāspēlē basketbols. Jutām labu atbalstu no tiem, kas atnāca. Ņemot vērā, ka arēna ir tik liela, domāju, ka bija diezgan labi. Ja turpināsim uzvarēt, cerams, cilvēki nāks vairāk."

  -1 [+] [-]

, 2019-10-16 15:15, pirms 5 gadiem
Vakar pirmajā VEF spēlē Arēnā Rīga šosezon aizpildītas bija mazāk nekā desmitā daļa tribīnes.

Kādēļ tik maz? Jāiet un jāatbalsta VEF.