Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

FIBA liek "Khimki" samaksāt kompensācijā Kurtinaitim pusmiljonu eiro

FIBA liek "Khimki" samaksāt kompensācijā Kurtinaitim pusmiljonu eiro
Rims Kurtinaitis. Foto: LaPresse/Scanpix

Publiskots FIBA Arbitrāžas tiesas lēmums strīdā starp lietuviešu treneri Rimu Kurtinaiti un Krievijas basketbola klubu „Khimki”, kas paredz, ka Kurtinaitim pienākas kompensācija pilnā apjomā par lauzto līgumu un „Khimki” viņam jāizmaksā pusmiljons eiro.

Rims Kurtinaitis no „Khimki” galvenā trenera amata tika atlaists 2016. gada martā, un viņa vietā stājās serbs Duško Ivanovičs. Kurtinaitis un „Khimki” panāca vienošanos, ka par līguma priekšlaicīgi laušanu klubs viņam nākamo divu gadu laikā izmaksās vienu miljonu eiro, un šī vienošanās tika apstiprināta ar jaunu līgumu. Tas paredzēja, ka „Khimki” ik pēc pusgada veiks maksājumu Kurtinaitim par 250 tūkstošiem eiro.

Kā vēsta Lietuvas mediji, šī vienošanās netika izpildīta pilnā apjomā. Kurtinaitis saņēma pirmos divus maksājumus, bet pēc tam „Khimki” norādīja, ka nevar viņam samaksāt atlikušo summu Krievijas valsts likumu dēļ, proti, lietuviešu treneris vairs neskaitās nodarbināts Krievijā.

Kurtinaitis ar prasību vērsās FIBA Arbitrāžas tiesā, kas lēma viņam par labu. Lēmums tika pieņemts jūlijā, bet publiskots tagad, un tas paredz, ka „Khimki” jāizmaksā atlikusī summa – pusmiljons eiro – pilnā apjomā, kā arī jāsedz Kurtinaiša izdevumi par prasības iesniegšanu (nedaudz vairāk nekā desmit tūkstoši eiro).

Kurtinatis šobrīd nestrādā profesionālā klubā, bet pēc aiziešanas no „Khimki” strādāja Itālijā un aizvadītajā sezonā vadīja „Rytas”. Kā vēsta Lietuvas mediji, „Rytas” sastāvā Kurtinatis sezonā nopelnīja divreiz mazāk nekā FIBA lēmums paredz viņam samaksu kompensācijā no „Khimki”.

VTB Vienotās līgas pagājušās sezonas pārskatā "Khimki" budžets bija norādīts kā 22.7 miljonus eiro liels.

Izmantotie resursi:
https://www.krepsinis.net/naujiena/...


Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.