Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Viens no Austrālijas izlases līderiem pievienojas "Fenerbahce"

Viens no Austrālijas izlases līderiem pievienojas "Fenerbahce"
Deivids Andersens
Foto: london2012.fiba.com

Turcijas basketbola klubs Stambulas "Fenerbahce" pastiprinājis groza apakšu, noslēdzot līgumu ar Deividu Andersenu, kurš bija viens no labākajiem spēlētājiem Austrālijas izlases sastāvā nesen notikušajā Olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Pagājušajā sezonā Andersens pārstāvēja Itālijas vienību Sjēnas "Montepaschi".

"Fenerbahce" klubs līgumu ar 32 gadus veco Deividu Andersenu noslēdzis uz divām sezonām. Nesen šo basketbolistu darbībā bija iespējams vērot Olimpisko spēļu basketbola turnīrā, kur viņš bija viens no Austrālijas izlases līderiem. Sešās spēlēs Andersens vidēji guva 12 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, sekmējot austrāliešu iekļūšanu ceturtdaļfinālā, kur nācās piekāpties topošajiem čempioniem ASV izlases basketbolistiem.

Iepriekšējo sezonu Deivids Andersens pārstāvēja Itālijas klubu Sjēnas "Montepaschi", kura sastāvā 20 spēlēs Eirolīgā vidēji guva 11,7 punktus un izcīnīja 6,2 atlēkušās bumbas. Savukārt Itālijas līgā, kurā "Montepaschi" kārtējo reizi uzvarēja, 38 spēlēs Andersenam vidēji 13,9 punkti un 5,1 atlēkusī bumba.

Sjēnas komandai Austrālijas basketbolists pievienojās pēc divām pavadītām sezonām NBA laika posmā no 2009. līdz 2011. gadam, kad uzspēlēja Toronto, Hjūstonas un Ņūorleānas vienībās. Pirms došanās uz NBA Andersens bija Barselonas sastāvā (2008-2009), kā arī Maskavas CSKA rindās (2004-2008). Pirms tam sezonu (2003-2004) Andersens jau bija "Montepaschi" komandā, bet no 1999. līdz 2003. gadam pārstāvēja citu Itālijas vienību Boloņas "Kinder". Savu profesionāļa karjeru 211 cm garais basketbolists sāka 1998./1999. gada sezonā Austrālijas klubā "Wollongong Hawks".

Andersena piesaistīšana ir vēl viens no "Fenerbahce" agresīvajiem gājieniem spēlētāju tirgū šajā starpsezonā. Uz Stambulas klubu tieši no Sjēnas "Montepaschi" jau iepriekš devās galvenais treneris Simone Pjanidžāni, kurš no savas komandas paņēmis līdzi ne tikai Andersenu, bet arī saspēles vadītāju Bo Makalebu, kurš uzskatāms par vienu no labākajiem amerikāņu spēlētājiem Eiropā. Vēl "Fenerbahce" rindas papildinājuši divi līdzšinējie Atēnu "Panathinaikos" spēlētāji Romeins Sato un Maiks Batiste. Līdz ar to "Fenerbahce" pamatoti tiek pieskaitīts kā viens no favorītiem gaidāmajā Eirolīgas sezonā.

Izmantotie resursi:
Fenerbahēe Spor Kulübü Resmi Sitesi /...


Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.