Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA budžets jaunajā sezonā būs par 25-30% mazāks

Andrejs Siliņš

CSKA budžets jaunajā sezonā būs par 25-30% mazāks
Jānis Strēlnieks. Foto: VTB līga

Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Krievijas superkluba Maskavas CSKA prezidents Andrejs Vatutins norādījis, ka jaunajā sezonā klubs rēķinās ar 25-30% mazāku budžetu nekā aizvadītajā sezonā.

Pēc neoficiālas informācijas CSKA budžets aizvadītajā sezonā pārsniedza 40 miljonus eiro. Ticamāka gan šķiet mazāka summa, jo algu budžets komandā sasniedzis 26 miljonus eiro, Vatutins nenoliedza. Algu budžets palikšot nemainīgs par spīti līgumu noslēgšanai ar Nikolu Milutinovu un Toko Šengeliju. "Jā, mums pievienojās divas zvaigznes, bet tādi dārgi spēlētāji kā Kails Hainss, Andrejs Voroncevičs, Kosta Kufoss un Rons Beikers devušies projām," skaidroja kluba prezidents.

Koronavīrusa pandēmijas raisītās ekonomiskās krīzes rezultātā no kluba finansēšanas atteicās viens no galvenajiem sponsoriem lidsabiedrība "Aeroflot", bet kluba īpašnieks "Nornickel" finansējumu samazinājis. "Ņemot vērā rubļa vērtības krišanos un potenciālos biļešu tirdzniecības ierobežojumus, prognozējam, ka kopējais kluba budžets samazināsies par 25-30%," rēķināja Vatutins. "Strādājam pie divām būtiskām lietām - izmaksu optimizācijas un jaunu sponsoru meklēšanas."

"Aeroflot" aiziešana no kluba atbalstītāju pulka nozīmēšot arī savas lidmašīnas zaudēšanu un turpmāk čārterlidojumu vietā nākšoties izmantot arī regulāros lidojumus.

Lai arī iepriekš izskanēja informācija, ka Jānis Strēlnieks varētu pamest CSKA, basketbolistam ir spēkā līgums ar klubu arī uz nākamo sezonu, un šajā ziņā oficiāli nekas nav mainījies.

Izmantotie resursi:
https://iz.ru/