Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Kemzura trenēs Eirolīgas klubu

Kemzura trenēs Eirolīgas klubu
Ķēstutis Kemzūra
Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas basketbola izlases galvenais treneris Ķēstutis Kemzura, kurš pirms trīs gadiem trenēja arī Latvijas valstsvienību, vienojies ar Polijas spēcīgāko klubu Gdiņas "Asseco Prokom". Līdz ar to Kemzuram nākamajā sezonā būs iespēja pirmo reizi trenēt Eirolīgas līmenī.

Pēdējo gadu Polijas čempioni Gdiņas "Asseco Prokom" veikuši pirmo nozīmīgu darījumu šajā vasarā, izvēloties komandas galveno treneri. Par tādu kļūs 42 gadus vecais lietuviešu treneris Ķēstutis Kemzura. Gaidāmajā sezonā Kemzura debitēs Eirolīgas līmenī kā galvenais treneris. "Asseco Prokom" vienība spēlēs B grupā kopā ar tādām komandām kā Telavivas "Maccabi", Sjēnas "Montepaschi", Berlīnes "ALBA", Malagas "Unicaja", un "Elan Chalon".

Pēdējo reizi klubu basketbolā Kemzura strādāja 2009./2010. gada sezonā, trenējot Krievijas klubu Krasnodaras "Lokomotiv Kuban". Laika gaitā trenerim bijuši vairāki piedāvājumi, bet viņš nesteidzās ar kāda pieņemšanu, nolemjot sagaidīt labāko un sev piemērotāku variantu.

Pēdējos gados Kemzura vairāk strādājis ar izlasēm. 2009. gada vasarā viņš trenēja Latvijas izlasi, bet pēc tam kļuva par Lietuvas izlases galveno treneri, ar ko 2010. gada pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļas. Šovasar lietuvieši piedalīsies Olimpisko spēļu basketbola turnīrā, kas sāksies pēc nepilnām divām nedēļām.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
17

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.