Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Krīze? Kāda krīze? Eirolīgas superzvaigzne Larkins vienojies par vērienīgu līgumu Stambulā

Agris Suveizda

Krīze? Kāda krīze? Eirolīgas superzvaigzne Larkins vienojies par vērienīgu līgumu Stambulā
Šeins Larkins. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Lai arī klubs līguma parakstīšanu vēl nav apstiprinājis, basketbola medijs Eurohoops ziņo, ka Stambulas "Anadolu Efes" ir panācis vienošanos uz diviem gadiem ar komandas līderi Šeinu Larkinu. Līguma vērtība būšot gandrīz septiņi miljoni eiro.

Jau aprīlī par gaidāmo milzīgā līguma parakstīšanu ziņoja grieķu medijs SDNA, bet Eurohoops raksta, ka vienošanās starp abām pusēm beidzot ir panākta. Divu sezonu laikā 27 gadus vecais saspēles vadītājs tiks pie 7,7 miljoniem ASV dolāru jeb 6,8 miljoniem eiro. "Anadolu Efes" līdz pandēmijai bija Eirolīgas regulārās sezonas līdere, bet Larkins šosezon bija līgas spilgtākais un arī rezultatīvākais spēlētājs.

Ja savā debijas sezonā Stambulā, kurā "Anadolu Efes" sasniedza Eirolīgas finālu, Larkins sāka 12 no 35 spēlēm un vidēji 22 minūtēs guva tikai 12,5 punktus, tad šosezon viņš sāka 15 no 25 mačiem un vidēji 30 minūtēs izcēlās ar 22,2 punktiem, 4,1 rezultatīvu piespēli un 3,1 atlēkušajām bumbām. No rekordista Larkina, kurš novembrī pret Minhenes "Bayern" guva 49(!) punktus un pārspēja Kaspara Kambalas un vēl trīs spēlētāju dalīto rekordu (41), atpalika arī Maskavas klubu līderi Aleksejs Šveds (21,4) un Maiks Džeimss (21,1).

Nacionālajā basketbola asociācijā Larkins, kurš 2013. gadā tika draftēts ar 18. numuru, ir pārstāvējis Dalasas "Mavericks", Ņujorkas "Knicks", Bruklinas "Nets" un Bostonas "Celtics", aizvadot vairāk nekā 250 spēļu. Eiropā Larkins debitēja 2016. gadā, spēlējot "Baskonia", bet pēc vienas sezonas atgriezās Ziemeļamerikā un Bostonas "Celtics" rindās sāka divas no 54 cīņām un vidēji 14,4 minūtēs sakrāja 4,3 punktus, 1,8 rezultatīvas piespēles un 1,7 atlēkušās bumbas. Pēc vienas sezonas Bostonā viņš pārcēlās uz Stambulu.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...
https://twitter.com/ZakkasGeorge/st...