Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas ceturtdaļfinālu karuselis tiks iegriezts arī Maskavā un Milānā

Andrejs Siliņš

Eirolīgas ceturtdaļfinālu karuselis tiks iegriezts arī Maskavā un Milānā
Eirolīgas klasika - "Panathinaikos" pret CSKA: Roko Ukičs un Viktors Hrjapa
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar norisināsies pirmās abu atlikušo ceturtdaļfināla pāru ULEB Eirolīgas spēles. Maskavas CSKA mājās 19:00 uzņems Atēnu "Panathinaikos", savukārt Milānas "EA7 Emporio Armani" pulksten 21:45 savā laukumā uzņems Telavivas "Maccabi".

CSKA un "Panathinaikos" kopā izcīnījušas 12 Eirolīgas čempiontitulus - katra pa sešiem, bet 2014. gadā par titulu varētu cīnīsies tikai viena no abām. Krievijas un Grieķijas grandus kopā savedis jau ceturtdaļfināls, lai gan pareizāk būtu teikt, ka pašu saveduši, ņemot vērā sniegumu Top16 turnīrā. "Panathinaikos" izcīnīja septiņas uzvaras 14 mačos un tika vien pie ceturtās vietas, kas bija pēdējā, lai garantētu vietu izslēgšanas mačos. CSKA rādīja teicamu sniegumu, ar 12 uzvarām uzvarot F grupā.

CSKA nāksies iztikt bez serbu saspēles vadītāja Miloša Teodosiča, kuram jāatlabst no kājas savainojuma. Džeremijs Pargo un Ārons Džeksons centīsies parūpēties par "Pao" līdera, Eirolīgas leģendas Dimitra Diamantida ierobežošanu. Tikmēr "Panathinaikos" garajiem vīriem būs grūts uzdevums apturēt zem groziem CSKA efektīvos centrus Nenadu Krstiču un Sašu Kaunu.

"Šī būs klasiska sērija starp vēsturiskiem pretiniekiem, kas sola sarežģītas spēles. "Panathinaikos" ir viena no labākajām aizsardzības komandām Eiropā, bet arī mēs esam labi aizsardzībā," sacīja CSKA galvenais treneris Etore Mesina. "Viss būs atkarīgs no spēles ritma," norādīja Atēnu galvenais treneris Alvertis Fragiskos. "Mums ir dažas idejas, kas varētu samaisīt CSKA komandu. Šādas spēles prasa maksimālu koncentrēšanos no pirmās līdz pēdējai sekundei."

Pēdējais ceturtdaļfināla duelis sāksies vienā no Eiropas modes galvaspilsētām Milānā, kur Džordžo Armani klātbūtnē "EA7 Emporio Armani" uzņems Telavivas "Maccabi". "Esam laimīgi, sasniedzot izslēgšanas spēles," sacīja "Maccabi" galvenais treneris Deivids Blats, uzreiz gan norādot, ka ambīcijas ir "Final Four" sasniegšana. "Mums būs jābūt labākajā formā, lai Milānu apspēlētu un sasniegtu "Final Four". Milānai ir augstas kvalitātes, labi trenēti spēlētāji."

Milānas lielais noslēpums gan ir nevis spēlētāji, kas bijuši augsta līmeņa arī iepriekšējās sezonās, bet gan Luka Bjanki - itāliešu speciālists stājās pie "Emporio Armani" stūres un no individuāliem spēlētājiem izveidoja komandu. "Nevēlamies apstāties šeit, lai arī "Maccabi" ir pieredzējušāks sastāvs, kas cīnās un spēlē ar dominējošu lielo spēlētāju [Šorcaniti]," pretiniekus raksturoja Milānas spēka uzbrucējs Nikolo Melli.

Abu komandu treneri aktīvi mainījuši sistēmas, izmantojuši dažādus pamata pieciniekus, un neviens spēlētājs abās komandās nav devies starta pieciniekos katrā Eirolīgas mačā. "Mums jābūt uzmanīgiem - nedrīkstam ļaut atraisīties viņu talantam," uzmanīgs bija Bjanki.

Eirolīgas ceturtdaļfināli

Komandas1. spēle
Barcelona-Galatasaray15.04 20:00
Real-Olympiacos15.04 22:00
CSKA-Panathinaikos16.04 19:00
EA7 Milan-Maccabi16.04 21:45

Eirolīgas uzvarētāji

GadsklubsValsts
2005.MaccabiIzraēla
2006.CSKAKrievija
2007.PanathinaikosGrieķija
2008.CSKAKrievija
2009.PanathinaikosGrieķija
2010.BarcelonaSpānija
2011.PanathinaikosGrieķija
2012.OlympiacosGrieķija
2013.OlymipiacosGrieķija
2014.??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja