Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Maccabi" fantastiska izglābšanās un uzvara Milānā

"Maccabi" fantastiska izglābšanās un uzvara Milānā
"Maccabi Electra" galvenais treneris Deivids Blats
Foto: AFP/Scanpix

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Maskavas CSKA pagarinājumā ar 77:74 uzveica Atēnu "Panathinaikos", tikmēr vēlāk vakarā Telavivas "Maccabi Electra" ar 101:99 (arī papildlaikā) pārspēja Milānas "Emporio Armani".

Vakar ar diviem mačiem startēja ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināli. Sērijas līdz trim uzvarām ar panākumiem sāka spāņu klubi "Barcelona" un "Real", bet šodien pie uzvaras tika titulētais Krievijas klubs Maskavas CSKA.

Krievijas komanda Eirolīgas ceturtdaļfinālā spēkojas ar 2011.gada Eirolīgas čempionu Atēnu "Panathinaikos", bet šīsdienas mačs parādīja, ka cīņa par pusfinālu starp Maskavu un Atēnām solās būt ļoti sīva. Pirmā spēle noslēdzās tikai pagarinājumā, Maskavas vienībai uzvarot ar 77:74.

Ja CSKA garos spēlētājus Nenadu Krstiču un Aleksandru Kaunu "Panathinaikos" izdevās apturēt, tad uzbrucēji Sonijs Vīmss un Viktors Hrjapa plosījās ne pa jokam. Vīmsa kontā 21 punkts, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, bet Hrjapa pievienoja 17 punktus, 11 atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. CSKA šodien spēlēja bez pamata saspēles vadītāja Miloša Teodošiča, kuru diezgan sekmīgi aizvietoja Ārons Džeksons.

Maskavas klubs aizsardzībā prata apturēt viesu līderi Dimitri Diamantidi, kurš šovakar izpildīja 10 tālmetienus, tomēr trāpīja tikai divus – grieķis 10 gūtajiem punktiem pievienoja arī septiņas rezultatīvas piespēles, tomēr izšķirošajos brīžos Atēnu līdera metieni gāja grozam secen. Pa 14 punktiem viesu labā guva Stefans Lasme un Jonas Mačulis.

Tikmēr ceturtdaļfināla sēriju ar fantastisku panākumu sāka Telavivas "Maccabi Electra", kas Milānā ar 101:99 pagarinājumā uzvarēja vietējo "Emporio Armani". Vēl divas minūtes līdz mača pamatlaika beigām Izraēlas klubs atradās iedzinējos ar -12 (72:84), tomēr Rikija Hikmena un Tairīsa Raisa uguņošana ceturtās ceturtdaļas noslēgumā ļāva Telavivai izglābt spēli.

Pagarinājumā "Maccabi Electra" ātri vien ieguva dažu punktu pārsvaru, ko prata noturēt līdz pat papildlaika beigām – 18 sekundes līdz pagarinājuma beigām Milānas basketbolists Kīts Lengfords pie -1 (96:97) uzbrukumā pieļāva kļūdu, kas faktiski maksāja "Emporio Armani" cerības uz uzvaru.

Hikmens uzvarētāju labā guva 26 punktus (2p. – 4/7, 3p. – 3/3, 1p. – 9/9), bet Raiss un Sofoklis Šorcanitis pievienoja pa 17 punktiem. Milānas sastāvā 18 punktus guva Lengfords, bet 17 punktus un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja Samardo Semjuelss. Milānas sastāvā ļoti ražīgs bija centrs Gani Lavals, kuram 14 punkti, piecas atlēkušās bumbas, trīs bloķēti metieni, kā arī labākā efektivitāte komandā (+20). Sākotnēji Lavals bija parakstījis līgumu uz šo sezonu ar "VEF Rīga", taču no Ramūna Butauta trenētās komandas viņš tika atlaists jau pēc pāris nedēļām.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

  +1 [+] [-]

, 2014-04-16 22:20, pirms 10 gadiem
Tagad skatos un domāju, kas būtu, ja Lawals tmr spēlētu šo sezonu Vef'ā. Vnk monstrs tgd pret Macabi.
CSKA šogad salīdzinoši galīgi vājš ar pagājušo sezonu.

     [+] [-]

, 2014-04-17 01:24, pirms 10 gadiem
Nereāli sāpīgi. Žēl, ka spēli nerādīja VSB, taču tad drošvien būtu dubultsāpīgi, ka šīs sezonas skatāmākā komanda zaudē tieši tādā veidā. Forza Milano!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-17 02:04, pirms 10 gadiem
Tiem, kas bija paņēmuši Milānu ar handikapu, vai vēl labāk tīrajā, sāpīgi. Ļoti.

     [+] [-]

, 2014-04-17 07:50, pirms 10 gadiem
rigibolds rakstīja: Tagad skatos un domāju, kas būtu, ja Lawals tmr spēlētu šo sezonu Vef'ā. Vnk monstrs tgd pret Macabi.
CSKA šogad salīdzinoši galīgi vājš ar pagājušo sezonu.
Ja spēlētu Lawals un Bērziņš būtu pavisam cita sezona.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-17 11:17, pirms 10 gadiem
Armani zaudēja laukuma priekšrocības un droši vien visu sēriju bet spēle bija lieliska.

     [+] [-]

, 2014-04-17 13:06, pirms 10 gadiem
Obligāti jāatlaiž treneris,jo daudz smagāk zaudeja ,nekā Valmiera Jūrmalai

     [+] [-]

, 2014-04-17 14:03, pirms 10 gadiem
Biju uzlicis uz Milānu, un pāris min līdz beigām izslēdzu tiešraidi, jo domāju, ka nekas interesants vairs nenotiks un nekas nemainīsies