Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pēc izgāšanās Lietuvas kausā "Rytas" atlaiž galveno treneri Donaldu Kairi

Rūdis Mālmeisters
Rūdis Mālmeisters

Pēc izgāšanās Lietuvas kausā "Rytas" atlaiž galveno treneri Donaldu Kairi
Donalds Kairis. Foto: 15min.lt/Scanpix

Šovakar Viļņas "Rytas" savā laukumā aizvadīja Lietuvas kausa ceturtdaļfināla spēli pret Utēnas "Juventus", piedzīvojot sagrāvi ar 78:105 (23:26, 13:28, 28:23, 14:28). Pēc mača no galvenā trenera amata tika atlaists Donalds Kairis, kuram ar komandu bija trīs sezonu līgums.

"Rytas" jau mača sākumā nokļuva iedzinējos ar 13 punktiem, tomēr to izdevās atspēlēt. Lai gan Viļņas klubs centās panākt pārsvaru, pirmo puslaiku mājinieki pabeidza ar 15 punktu deficītu. Galvaspilsētas komandai to neizdevās atspēlēt arī spēles atlikušajā daļā, piedzīvojot pamatīgu sagrāvi un izstājoties jau Lietuvas kausa ceturtdaļfināla posmā.

Pēc spēles klubs paziņoja, ka atbrīvo no amata galveno treneri Donaldu Kairi. "Atvainojamies par komandas rezultātiem, kas neapmierina ne vadību, ne līdzjutējus. Pēc šāda zaudējuma nevarēja būt cits lēmums. Ticējām Donaldam, taču slikto rezultātu dēļ pārmaiņas bija neizbēgamas," sacīja "Rytas" valdes priekšsēdētājs.

Šī sezona "Rytas" komandai nav veiksmīga. Lietuvas līgā izcīnītas deviņas uzvaras un piedzīvoti pieci zaudējumi, savukārt FIBA Čempionu līgā klubs vairs nevar cerēt uz iekļūšanu nākamajā kārtā. Galvaspilsētas komanda piedzīvoja zaudējumu arī abās spēlēs pret VEF. Jau iepriekš kluba līdzjutēji atklātā vēstulē pieprasīja Kaira demisiju, ņemot vērā neveiksmīgos rezultātus.

Kairis galvenā trenera karjeru uzsāka 2008./2009. gada sezonā, pārņemot Latvijas kluba ASK stūri. Vēlāk par galveno treneri strādāja arī "Dnipro Azot", Minskas "Tsmoki", "Energa Czarni", Tallinas "Kalev/Cramo" un Saratovas "Avtodor".

Izmantotie resursi:
https://www.rytasvilnius.lt/

     [+] [-]

, 2021-01-16 22:21, pirms 3 gadiem
Kā treneris nekur neko nav sasniedzis
Visur ticis pateicoties fāterim un fātera draugam un pudelesbiedram butautam