Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Blūms: "Nav ko čakarēties – mājās jāņem visas spēles!"

Blūms: "Nav ko čakarēties – mājās jāņem visas spēles!"
Jānis Blūms un VEF: pirmā uzvara Čempionu līgā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Mums bija plāns spēlēt ātri, jo pretinieku garie darbojās palēni. Vairāk skrējām, mēģinājām izmantot "pick-and-roll" sadarbības," otrdien, 15. oktobrī, pēc pirmās uzvaras Čempionu līgā teica basketbola kluba "VEF Rīga" kapteinis Jānis Blūms.

Pieredzējušais aizsargs spēlējis daudzos un dažādos starptautiskajos turnīros, bet Čempionu līgā gan viņam, gan VEF bija debijas iznāciens. Iepriekšējās sezonās Latviju turnīrā pārstāvēja basketbola klubs “Ventspils”, kuram septembrī neizdevās pārvarēt Sombatejas “Falco” pretestību.

VEF pirmajā puslaikā nokļuva mīnusos (23:31), taču kapāšana par uzbrukuma bumbām un ātrā spēle trešajā ceturtdaļā ļāva panākt lūzumu. Ciemiņi spēja pēdējā minūtē izlīdzināt rezultātu (74:74), taču Lestera Medforda enerģiskais 2+1 gājiens ļāva līksmot laukuma saimniekiem.

“Mornar Bar” sezonu sāka ar divām uzvarām Adrijas līgas spēlēs, bet Čempionu līgā piedzīvoja pirmo klupienu, atzīmēja Blūms. “Baras komanda uz papīra varēja būt grupas favorīte. Papīrs basketbolā nespēlē – spēlē cilvēki laukumā. Čaļi nospēlēja labi un enerģiski – malači!

Latvijas valstsvienības ilggadējais kapteinis atzina, ka pašam nav bijusi labākā diena. Blūmam izdevās trāpīt 2 no 12 metieniem no spēles, taču kapāšanu un pašatdeves trūkumu pārmest nevarēja. “Man neveicās metienos, vēl kādam negāja citas lietas. Salauzām spēli ar aizsardzību.”

Pirms spēles izskanēja runas par iespējamo Rona Karija došanos projām, taču otrdien amerikāņu uzbrucējs izcēlās ar vērtīgu pienesumu. “Jaunpienācēji ir labi. Iespējams, prasītos vēl kāds papildinājums, bet kodols ir izveidojies. Varam spēlēt.

Viens no Baras līderiem – Dereks Nīdhems – ātri sapelnīja trīs piezīmes un izskaņā atstāja laukumu, taču VEF nav koncentrējies amerikāņā apturēšanai. “Nīdhema nosegšanai īpaši nespēlējām. Likām viņiem strādāt – gan Nīdhemam, gan garajiem. Zinājām, ka viņš ir līderis un atradām pretlīdzekli.”

Blūms laukumā satika vecus paziņas. Horvātu spēka uzbrucējs Damirs Markota bija latvieša kolēģis Bilbao (2009-2010), savukārt Milko Bjelica vienu sezonu nospēlēja ar viņu Saragosā. “Vakara noslēgumā aiziesim paēst vakariņas.


, 2019-10-15 23:35, pirms 5 gadiem
Aha 1/9
, 2019-10-16 00:25, pirms 5 gadiem
Cepums fotogrāfam, laba bilde ar Blūmu sanākusi.
, 2019-10-16 11:35, pirms 5 gadiem
Blūmam jābeidz puļīt, ja neiet. Tie metieni kādi vismaz 5 bija sasteigti, neapdomīgi.
, 2019-10-16 13:10, pirms 5 gadiem
Vēl viens mutes braucējs atgriezies Latvijā.Tāds blatotājs ka d- - -t gribas lielais ņēmējs.Tenerife Vafeles saraus gabalos un pārējās komandas arì nau zemē metamas.
Pat viņa taisnās kājas nepalīdzēs😂😂😂😂😂😂😂😂
, 2019-10-16 14:41, pirms 5 gadiem
aldens rakstīja: Vēl viens mutes braucējs atgriezies Latvijā.Tāds blatotājs ka d- - -t gribas lielais ņēmējs.Tenerife Vafeles saraus gabalos un pārējās komandas arì nau zemē metamas.
Pat viņa taisnās kājas nepalīdzēs😂😂😂😂😂😂😂😂
Cik liels lohs esi? Laikam liels, ja taisies salīdzināt vef ar tenerifi, kuru knapi real uzvarēja...Un kur tur ir mutes braukšana? Tā ir parasta intervija, bet laikam tu nezini, ko nozīmē mutes braucējs.....Un iemācies, ka "nav" raksta ar "v"
, 2019-10-17 15:40, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Cik liels lohs esi? Laikam liels, ja taisies salīdzināt vef ar tenerifi, kuru knapi real uzvarēja...Un kur tur ir mutes braukšana? Tā ir parasta intervija, bet laikam tu nezini, ko nozīmē mutes braucējs.....Un iemācies, ka "nav" raksta ar "v"
es saprotu, ka tu VEF atbalsti, bet cmon, Real no 10 spēlēm visas 10, varbūt 9/10 paņemtu pret Tenerifi
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.