Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Virtus" īpašnieks: "Milānai ir tik liels budžets, ka viņi domā - uzvaru izcīnīšanai pietiek ar spēlētāju nopirkšanu"

Andrejs Siliņš

"Virtus" īpašnieks: "Milānai ir tik liels budžets, ka viņi domā - uzvaru izcīnīšanai pietiek ar spēlētāju nopirkšanu"
Boloņas "Virtus" saspēles diriģents Milošs Teodosičs sarunā ar tiesnesi. Foto: virtus.it

Aizvadītās sezonas Itālijas A sērijas spēcīgākā basketbola kluba Boloņas "Virtus" īpašnieks Masimo Zaneti skarbi izteicies par sīvākajiem konkurentiem un Itālijas superklubu Milānas "Olimpia", kas uzskatot, ka ar naudu iespējams nopirkt uzvaras.

Aizvadītā A sērijas sezona koronavīrusa pandēmijas dēļ netika izspēlēta līdz galam, taču sezonas pārtraukšanas brīdī pārliecinošā tabulas vadībā atradās Boloņas "Virtus" (18 uzvaras un divi zaudējumi), kamēr Milānas "Olimpia" bija vien ceturtā (14-7). Vienīgajā savstarpējā mačā Boloņa svinēja drošu uzvaru (83:70). Pēc sezonas pārtraukšanas lielākā daļa klubu, tostarp "Olimpia" nobalsoja par čempionu neizsludināšanu.

"Mums jāpieņem to, ko grib vairākums. Klubs ar visvairāk naudu gribēja, lai sezona tiek izbeigta, jo aizvadīja ļoti sliktu sezonu," Milānas virzienā uzbrukumu raidīja Zaneti. "Ja publiski atklājam, ka gribam kādu spēlētāju, dienu vēlāk ierodas "Olimpia" un pārmaksā šo spēlētāju. Visi šie spēlētāji, tostarp jaunie, nekad nespēlēs nozīmīgu lomu, jo klubs jau katrā pozīcijā parakstījis līgumu ar kādu zvaigzni. Milānai ir tik liels budžets, ka viņi domā - uzvaru izcīnīšanai pietiek ar spēlētāju nopirkšanu. ["Virtus" galvenais treneris Saša] Džordževičs mums iemācīja, ka realitātē tā nenotiek. Milāna ir iztērējusi tik daudz naudas, bet mēs tāpat viņus [šosezon] uzvarējām."

"Olimpia" jau līdz šim bijusi viena no aktīvākajām starpsezonas darbonēm. Milānas superklubs parakstījis līgumus ar Kailu Hainsu, Malkolmu Dileiniju un talantīgo pašmāju aizsargu Davidu Moreti, pagarinājis līgumu ar Kalebu Tarčevski un Džefu Bruksu, paturēs sastāvā snaiperi Maiklu Rolu, runā par līgumu ar Itālijas izlases zvaigzni Džidži Datomi un ir gatavs ņemt sastāvā arī Deriku Viljamsu. Garajā galā klubs noskatījis Ogustīnu Rabitu, Zeku Dileju un Entoniju Gilu, tiesa, pievienosies, visticamāk, tikai viens no viņiem.

Tikmēr Boloņas klubs noslēdzis līgumus ar Itālijas izlases spēlētājiem Amadeo Tesitori un Avudu Abasu, kā arī bosnieti ar Itālijas pasi Amaru Alibegoviču.

"Virtus" nav slēpis vēlmi atgriezties Eirolīgā, bet šobrīd apstiprināts nākamās sezonas Eirokausa dalībnieku sarakstā. Zaneti norādījis, ka klubs jebkurā brīdī ir gatavs pieņemt vietu Eirolīgā, ja tāda atbrīvotos.

Izmantotie resursi:
https://www.virtus.it/