Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Mozgovam jāizlaiž vēl 4-6 mēneši, Šengelija pievienosies CSKA

Rolands Eliņš

Mozgovam jāizlaiž vēl 4-6 mēneši, Šengelija pievienosies CSKA
Timofejs Mozgovs. Foto: Reuters/Scanpix

Jāņa Timmas un Daira Bertāna komandas biedram „Khimki” sastāvā Timofejam Mozgovam atkal veikta ceļgala operācija, kuras dēļ šosezon tā arī neuzspēlējušais Mozgovs no sacensību aprites izsist uz vairākiem mēnešiem. Savukārt Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA vienojusies par sadarbību ar Gruzijas basketbolistu Torniki Šengeliju, ziņo Grieķijas mediji.

Bijušais NBA centrs Timofejs Mozgovs pagājušajā vasarā pievienojās Maskavas apgabala „Khimki”, noslēdzot līgumu uz vienu gadu. Šajā laikā gan Mozgovs tā arī nevienu oficiālu maču „Khimki” rindās neaizvadīja, cīnoties ar traumām. Šodien viņa aģents krievu medijiem paziņoja, ka Mozgovam veikta ceļgala operācija.

„Ļoti vēlējāmies izvairīties no šīs operācijas, taču pieņēmām lēmumu, ka tomēr nepieciešams pilnībā tikt vaļā no šīs problēmas,” krievu medijā „R-Sport” citēts Mozgova aģents Staņislavs Rižovs. „Atveseļošanās termiņi pēc šādas operācijas mēdz būt dažādi, tāpēc medicīniska rakstura solījumus nesniegšu. Orientējoši – parasti jārēķinās ar 4-6 mēnešiem. Tas ir laiks līdz brīdim, kad viņš varētu atgriezties laukumā.”

33 gadus vecais Mozgovs NBA aizvadījis 454 spēles, pārstāvot „Knicks”, „Nuggets”, „Cavaliers”, „Lakers” un „Nets” vienības. 2018. gadā viņš tika „mētāts” maiņu darījumos, nonākot „Hornets” un „Magic” sastāvos, taču šajās komandās tā arī neuzspēlēja un atgriezās Krievijā, pievienojoties „Khimki”. Viņa pēdējā oficiālā spēle basketbolā bijusi pirms vairāk nekā diviem gadiem.

„Ļoti sarežģīta situācija,” notikumu attīstību komentēja „Khimki” treneris Rims Kurtinaitis. „Mozgovs gandrīz jau bija gatavs atgriezties laukumā, taču tad sezona tika apturēta. Ļoti žēl. Grūti teikt, kā viss tagad izvērtīsies.”

Tikmēr Grieķijas mediji ziņo, ka cits Krievijas klubs Maskavas CSKA papildinājis sastāvu ar Gruzijas basketbolistu Torniki Šengeliju, kurš līdz šim pārstāvēja Spānijas „Baskonia”. Viņš no Spānijas komandas tiks izpirkts un noslēgs ar CSKA trīs gadu līgumu, par ko vienošanās jau esot panākta, taču vēl ne oficiāli apstiprināta.

28 gadus vecais uzbrucējs Šengelija pirms dažiem gadiem izmēģināja spēkus NBA, aizvadot 45 mačus, bet iepriekšējās sezonas spēlēja Eiropā un bija viens no „Baskonia” līderiem. Viņš šajā komandā sagaidīja iepriekš gan Dāvi Bertānu, gan Jāni Timmu, ar kuriem kopā aizvadīja attiecīgi divas un vienu sezonu.

CSKA komandu šosezon pārstāv Latvijas spēlētājs Jānis Strēlnieks, kuram ir līgums arī uz nākamo sezonu, taču Grieķijas basketbola mediji ziņo par iespēju, ka šis līgums varētu tikt lauzts.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/basketba...
https://sportando.basketball/en/csk...

     [+] [-]

, 2020-06-15 13:58, pirms 4 gadiem
Respekt Mozgovam ka cīnās un tā, bet nu cmon, pēdējā spēle 2018 gadā, rēali karjera jau sen galā, dinazaurs uz laukuma šā vai tāi, respekt aģentam ka himkos vēl ligumu spēja izsit, bet nu gan laiks beigt.