Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Alba" sagādā pirmo zaudējumu Ludvigsburgai un uzvar B grupā

Andrejs Siliņš

"Alba" sagādā pirmo zaudējumu Ludvigsburgai un uzvar B grupā
Lūks Sikma (pa labi). Foto: imago / Scanpix

Vācijas Bundeslīgas finālturnīrā basketbolā, kas norisinās Minhenē, pirmdien noslēdzās grupu turnīrs, un pirmo vietu B grupā izcīnīja Berlīnes "Alba", izšķirošajā cīņā uzveicot Ludvigsburgas "MHP Riesen" ar rezultātu 97:89.

Bambergas "Brose" jau no spēles sākuma ielika drošus pamatus uzvarai, īpaši atpakaļ neskatījās un izcīnīja pārliecinošu panākumu pār Fehtas "Rasta" - 100:82. Atkal rezultatīvākais Bambergai bija amerikāņu aizsargs Džordans Krofords, kurš guva 21 punktu, kā arī atdeva sešas rezultatīvas piespēles. "Rasta" rindās ar 28 punktiem izcēlās amerikāņu aizsargs Treviss Simpsons.

Bamberga B grupā palika trešajā vietā un ceturtdaļfinālā spēlēs pret Oldenburgas "EWE Baskets". Tikmēr Fehtai turnīrs beigsies jau rītdien, kad jāaizvada visai bezjēdzīga spēle par devīto vietu - pretī stāsies A grupas pastarīte "Merlins".

Vakara mačā notika cīņa par pirmo vietu B grupā, Berlīnes "Alba" tiekoties ar Ludvigsburgas "MHP Riesen". Spēle ritēja līdzīgi visā tās garumā, bet galotnē pārāka bija Eirolīgā spēlējošā "Alba" - 97:89. Spēka uzbrucējs Lūks Sikma nebija tālu no "triple-double" - 15 punkti, desmit rezultatīvas piespēles un deviņas atlēkušās bumbas. 15 punktus, trāpot piecus no septiņiem tālmetieniem, guva arī zviedru vieglais uzbrucējs Markuss Ēriksons. "Riesen" rindās 30 punkti Tomasam Vimbušam, bet 21 punkts Nikam Vīleram Babam.

"Alba" ceturtdaļfinālā spēlēs pret "Gottingen", kamēr "MHP Riesen" būs jāmērojas spēkiem ar čempiontitula aizstāvētāju Minhenes "Bayern".

Ceturtdaļfināls norisināsies 17., 18. 19. un 20. jūnijā. Ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā un starp spēlēm būs vienas dienas pārtraukums, kad spēlēs otrā zarā esošās komandas. Arī pusfinālā un finālā uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sākot ar pusfinālu (21. līdz 24. jūnijs) katru dienu tiks aizvadīta tikai viena spēle. Fināla cīņas paredzētas 26. un 28. jūnijā - piektdien un svētdien.

Vācijas finālturnīrs

A grupaUZ+/-B grupaUZ+/-
ratiopharm Ulm40+64Alba Berlin40+54
EWE Baskets Oldenburg31+9Riesen Ludwigsburg31+29
Bayern Munich22+48Brose Bamberg22-2
Gottingen13-65Skyliners Frankfurt13-24
Crailsheim Merlins04-56Rasta Vechta04-57