Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" piesaista serbu saspēles vadītāju Miciču

Emils Ozerinskis

"Žalgiris" piesaista serbu saspēles vadītāju Miciču
Vasilije Micičs cīņā ar Jāni Strēlnieku
Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas basketbola čempionvienības Kauņas "Žalgiris" sastāvam nākamajā sezonā pievienosies serbu saspēles vadītājs Vasilije Micičs, ar kuru Kauņas komanda panākusi vienošanos uz diviem gadiem, pēc sistēmas 1+1.

23 gadus vecais Serbijas saspēles vadītājs Vasilije Micičs pēc auguma parametriem ir gana ražens - 195 cm un 92 kg. Pērnajā sezonā serbs spēlēja Turcijas čempionātā, pārstāvot Bursas "Tofas" vienību, kas palika uzreiz ai izslēgšanas spēļu turnīra sliekšņa. Micičs bija viens no komandas vadošajiem spēlētājiem, izceļoties ar 13,3 punktiem un 3,9 rezultatīvām piespēlēm.

Karjeru Micičs uzsāka Serbijas komandā "Mega Vizura", bet karjeras turpinājumā basketbolists divas sezonas pārstāvējis Eirolīgas komandas, spēlējot Minhenes "Bayern" un Belgradas "Crvena Zvezda". Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā Micičs kopumā aizvadījis 27 spēles, atzīmējoties ar 5,2 punktiem un 3,1 rezultatīvu piespēli. Ar Serbijas jauniešu izlasēm Micičs ticis pie Eiropas U-18 un Pasaules U-19 čempionātu sudraba medaļām.

Kauņas "Žalgiris" aizvadītajā sezonā Eirolīgas turnīrā 30 spēlēs izcīnīja 14 uzvaras, ieņemot desmito pozīciju un paliekot divas uzvaras no izslēgšanas spēļu robežas. Šobrīd "Žalgiris" ir ļoti tuvu, lai vienotos par sadarbības turpināšanu ar komandas galveno treneri Šarūnu Jasikeviču. Kļuvis zināms, ka Lietuvas komandas sastāvā nepaliks Austrālijas izlases basketbolists Broks Motums, kuram aizstājējs jau atrasts bijušā Jāņa Timmas komandas biedra Ārona Vaita personā.

Izmantotie resursi:
Žalgiris