Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA vienojas par jaunu līgumu ar Maiku Džeimsu

Andrejs Siliņš

CSKA vienojas par jaunu līgumu ar Maiku Džeimsu
CSKA vadošais punktu guvējs Maiks Džeimss. Foto: cskabasket.com

Krievijas basketbola superklubs Maskavas CSKA, ko pārstāv latviešu aizsargs Jānis Strēlnieks, vienojies ar amerikāņu aizsargu Maiku Džeimsu par jauna līguma noslēgšanu vēl uz divām sezonām.

Džeimsa pašreizējais līgums ar "armijniekiem" beigsies šovasar, bet klubs izziņojis, ka panākta vienošanās par jauna līguma noslēgšanu vēl uz divām sezonām. Līgums tikšot parakstīts tad, kad Džeimss ieradīsies Maskavā. Tiek uzskatīts, ka Džeimss kļūs par vislabāk atalgoto CSKA basketbolistu.

Šajā sezonā Eirolīgā Džeimss vidēji guva 21,1 punktu, atdeva 4,3 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas un sakrāja +20,9 efektivitātes indeksa punktus. 29 gadus vecais aizsargs iepriekš pārstāvējis Milānas "Olimpia", Atēnu "Panathinaikos", Vitorijas "Baskonia", Rodas "Kolossos", bet karjeras pirmsākumā pārstāvēja "Zagreb" komandu Horvātijā, kā arī uzspēlēja Izraēlas un Itālijas otrajās līgās.

Tāpat Džeimsam ir neliela pieredze Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) - 2017./2018. gada sezonā Džeimss Fīniksas "Suns" un Ņūorleānas "Pelicans" rindās nospēlēja 36 spēles, vidēji gūstot 9,3 punktus, atdodot 3,5 piespēles un izcīnot 2,5 bumbas.

Iepriekš izskanēja informācija, ka starpsezonā CSKA komandu varētu pamest gan amerikāņu aizsargs Rons Beikers, gan Jānis Srēlnieks, taču oficiāli tā nav apstiprināta. Strēlnieks pērnvasar noslēdza divu gadu līgumu ar CSKA, līdz ar to viņam ir spēkā līgums arī uz nākamo sezonu.

Šodien neoficiāli izskanējis arī tas, ka klubs neturpinās sadarbību ar grieķu centru Kostu Kufosu, kurš ar trīs miljonu dolāru (ap 2,8 miljoniem eiro) lielu atalgojumu šajā sezonā bija vislabāk apmaksātais komandas basketbolists. Tomēr iepriekš 11 gadus NBA pavadījušais Kufoss nespēja attaisnot uz sevi liktās cerības, Eirolīgā vidēji nepilnās desmit minūtēs gūstot 3,7 punktus un izcīnot 2,8 atlēkušās bumbas. Kufosa vietā klubs jau vienojies par līgumu ar serbu centru Nikolu Milutinovu, kurš līdz šim "Olympiacos" sastāvā bija viens no labākajiem centriem Eirolīgā.

Izmantotie resursi:
https://iz.ru/

     [+] [-]

, 2020-05-15 12:49, pirms 4 gadiem
Džeimss liels individuālists un Strēlnieka konkurents. Ceru, ka Jānis pametīs Cisku un atradīs labu klubu ar lielāku spēles laiku.