Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Timma: "Tiecamies uz maksimālo rezultātu Vienotajā līgā"

Timma: "Tiecamies uz maksimālo rezultātu Vienotajā līgā"
Jānis Timma. Foto: bckhimki.ru

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Jānis Timma atklāj, ka Rima Kurtinaiša trenētajā Himku klubā jau pilnībā iejuties, sastāvs ir ļoti spēcīgs, VTB Vienotajā līgā mērķē uz pirmo vietu.

Kā jau ziņots, marta pirmajā pusē Timma no Grieķijas "Olympiacos" pārcēlās uz Krievijas "Khimki". Grieķu kluba rindās mūsu basketbola zvaigznes loma bija neliela, sezonas vidējā statistika Eirolīgā: 11 minūtes, 3.4 punkti. Vienotajā līgā latvietis patlaban izvirzījies kā Himku vienības otrais rezultatīvākais spēlētājs, vidējā statistika: 22:35 minūtes, 17.4 punkti.

Var teikt, ka jau pilnībā esat iejuties komandā?
- Jā, protams. Mani pieņēma labi. Krievijas basketbolā neesmu jauniņais. Ar krievu spēlētājiem runāju krieviski, ar ārzemniekiem - angļu valodā. Tādējādi vispār nebija problēmu ienākt komandā.

"Khimki" rindās katrā spēlē rādāt traku pašatdevi. Esat tik noilgojies pēc basketbola?
- Jā, tā tas ir. Ierados šeit, jo vēlējos spēlēt un gūt baudu no basketbola. Un šeit man patīk. Treneris man uzticas, bet "Khimki" tiecas uz maksimālo rezultātu Vienotajā līgā. Mums ir ļoti spēcīgs sastāvs.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā "Khimki" var tikties ar "Zenit" - jūsu bijušo klubu. Negribētos tādu scenāriju?
- Kāpēc gan ne? Man patīk Sanktpēterburga, uz turieni aizbraukt vienmēr ir patīkami. Bet kāda jēga šobrīd minēt? Priekšā vēl ir daudz spēļu, viss vairākas reizes var mainīties. Domāju, ka pirms čempionāta beigām ir gaidāmi pārsteigumi.

Esat spēlējis Vienotajā līgā, Spānijas un Grieķijas čempionātos. Kurš no šiem turnīriem ir sarežģītākais?
- Grūti tā pateikt, vairāk vai mazāk tie ir vienādā līmenī. Visur ir iemācījušies spēlēt basketbolu. Spānijā, Grieķijā un Vienotajā līgā ir spēcīgi kolektīvi, tā saucamie grandi, un klubi, kas veselu nedēļu gatavojas konkrētajai spēlei un līderiem rada lielas nepatikšanas. Spānijā ir par vienu divām "top" līmeņa komandām vairāk, taču Grieķijas čempionāts un Vienotā līga katru gadu progresē.

Izmantotie resursi:
iz.ru


, 2019-04-15 14:41, pirms 5 gadiem
visu interviju bija slinkums tulkot???
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.
Rolands Šmits. Foto: Dainius Lukšta/Basketnews.lt
1

Šmits potītes savainojuma dēļ nespēlēs arī Eirolīgas 32. kārtas mačā pret ''Olimpia''

Latviešu spēka uzbrucējs Rolands Šmits potītes savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Kauņas ''Žalgiris'' komandai ceturtdienas cīņā ULEB Eirolīgā, preses konferencē atklāja itāļu speciālists Andrea Trinkjēri.