Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertomeu vēlas paplašināt Eirolīgu līdz 20 komandām

Andrejs Siliņš

Bertomeu vēlas paplašināt Eirolīgu līdz 20 komandām
Hordi Bertomeu
Foto: Itar-Tass/Scanpix

ULEB Eirolīgas izpilddirektors Hordi Bertomeu, viesojoties Lietuvas pilsētā Kauņā, atzina, ka vidējā termiņā līgas mērķis ir paplašināt dalībkomandu skaitu līdz 20 vienībām.

Šī ir pirmā sezona, kad Eirolīga startē ar jaunu formātu - 16 komandas aizvada divu apļu turnīru, katrai ar katru tiekoties pa divām reizēm regulārajā sezonā. Izslēgšanas turnīram gan saglabājas iepriekšējais formāts. Proti, vispirms ceturtdaļfinālā uzvarētājas tiek noskaidrotas sērijās līdz trim uzvarām, bet tad seko "Final Four" turnīrs - viena spēle pusfinālā un viena spēle finālā kādā konkrētā pilsētā (šogad Stambulā).

"Pirmā sezona [ar jauno formātu] vēl turpinās, tāpēc nevaram izdarīt pilnvērtīgus secinājumus. Rezultativitāte ir pieaugusi, līdzjutēju interese un TV reitingi ir pieauguši. Galu galā mums jāsaprot, ka šis ir produkts līdzjutējiem - mums jāstrādā tā, lai līdzjutējiem būtu pēc iespējas labāk," Bertomeu atzina, ka līdz šim jaunais formāts sevi attaisnojis.

"Mums noteikti jādomā par nākotni. Īstermiņa plānos ir 16 komandu turnīra saglabāšana," norādīja Bertomeu, tiesa, uzreiz piebilstot, ka Eirolīga pie tā nevēlas apstāties. "Ticam, ka komandu skaitam būtu jāpalielinās, jo līgai nepieciešams paplašināt savu tirgu. Vidējā termiņā mums būtu jādomā par paplašināšanos līdz 18 un tad arī līdz 20 komandām. Tas būs mūsu nākamais izaicinājums vidējā termiņā. "

Jau divas nedēļas pēc kārtas translācija no Kauņas nosaukta par "Nedēļas spēli", un tas nozīmē, ka tieši Kauņā notiekošo spēli varēja vērot vairāk nekā simt valstīs visā pasaulē. "Mums jāprezentē sevi ar labākajiem no labākajiem. Un, ja šeit spēlē divas augsta līmeņa komandas, šī arēna un līdzjutēji ir perfekti, lai Eirolīgu reklamētu pasaulē," skaidroja Bertomeu.

Vaicāts, vai Kauņā kādu dienu varētu norisināties "Final Four" turnīrs, Bertomeu izvairījās no konkrētas atbildes: "Protams, arēna šeit ir perfekta. Līgai ir komanda Kauņā, bet tas ir komplekss pasākums, tam ir daudz nosacījumu kā infrastruktūrai, tā dzīvošanas apstākļiem un transportam. Arēnas ziņā šī varētu būt viena no labākajām arēnām Eiropā, bet mums jāatrisina šīs pārējās problēmas, jo jāatceras, ka "Final Four" turnīra dēļ pilsētā var ierasties ap desmit tūkstošiem citu valstu cilvēki. Mūsuprāt, šobrīd Kauņa tam nav gatava."

Izmantotie resursi:
Žalgiris TV

  +4 [+] [-]

, 2017-03-15 16:56, pirms 7 gadiem
Oo, tad jau jau Jaunups berzē rokas, VEF būs Eirolīgas klubs.

  +7 [+] [-]

, 2017-03-15 17:13, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Oo, tad jau jau Jaunups berzē rokas, VEF būs Eirolīgas klubs.
Eirolīgā viņi vienīgie uzstādīs savas prasības, spēlējot viena apļa turnīru, lai ar maukt VTB

     [+] [-]

, 2017-03-15 17:29, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Eirolīgā viņi vienīgie uzstādīs savas prasības, spēlējot viena apļa turnīru, lai ar maukt VTB

     [+] [-]

, 2017-03-15 17:29, pirms 7 gadiem
Ja paplašinās eirolīgu tad Jaunups sāks sapņot par nba...Eirolīga Jaunupam vairs nebūs aktuāla.

     [+] [-]

, 2017-03-15 17:52, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Eirolīgā viņi vienīgie uzstādīs savas prasības, spēlējot viena apļa turnīru, lai ar maukt VTB
Score!!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-15 18:59, pirms 7 gadiem
Un mājas spēlēs populrizēs basketbolu Zilupē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-16 07:57, pirms 7 gadiem
Broļukas malači, tik pozitīvi sevi pasniegt pasaulei