Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Rīgas 3x3 komanda uzzinājusi pretinieces Pasaules tūres finālposmā

Agris Suveizda

Rīgas 3x3 komanda uzzinājusi pretinieces Pasaules tūres finālposmā
Nauris Miezis. Foto: FIBA

FIBA paziņojusi grupu sastāvu šonedēļ gaidāmajam Pasaules tūres finālposmam 3x3 basketbolā, kas 18. un 19. decembrī jeb piektdien un sestdien risināsies Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Divpadsmit finālposma komandas apakšgrupās ir sadalītas atbilstoši rangam, un ranga trešās pozīcijas īpašniece "Riga", ko pārstāv Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis un Agnis Čavars, spēlēs C apakšgrupā. Pretī Rīgas basketbolistiem stāsies ranga sestā vieta "Piran" no Slovēnijas un mājiniece "Jeddah", kas rangā ieņem 11. vietu.

Grupu turnīra spēles "Riga" aizvadīs sestdien, vispirms plkst. 17:35 pēc Latvijas laika tiekoties ar mājiniekiem, bet plkst. 19:30 spēlējot arī pret slovēņiem. Pandēmijas skartajā sezonā aizritēja četri posmi – trīs Debrecenā un viens Dohā. Ungārijā "Riga" sāka ar bronzu, zeltu un piekto vietu, bet Dohas finālā tika galā ar ranga līderi "Liman" no Serbijas.

3x3 basketbolistu individuālā ranga līderis ir serbs Dušans Buluts no "Novi Sad", bet "Liman" rindās ir gan ranga vicelīderis Stefans Kojičs, gan ceturtās vietas īpašnieks Mihailo Vašičs. "Riga" līderis Miezis ir augstajā trešajā pozīcijā. "Liman" būs vienā apakšgrupā ar citu Serbijas komandu UB, un šajā spēlē gaidāms brāļu duelis – Stefans Stojačičs no "Liman", kurš rangā ir 50. vietā, pret Strahiņu Stojačiču, kurš noslēdz trešo desmitu, no UB.

Ceturtdaļfinālam kvalificēsies pa divām stiprākajām komandām no katras apakšgrupas. Ceturtdaļfinālā Rīgas apakšgrupas veiksminieces tiksies tieši ar A apakšgrupas, kurā spēlē arī "Liman", vienībām. Fināls sestdien gaidāms plkst. 19:25 pēc Latvijas laika.

Apakšgrupas

A grupaB grupaC grupaD grupa
Liman (Serbija 1.)Novi Sad (Serbija 2.)Riga (Latvija 3.)NY Harlem (ASV 4.)
UB (Serbija 8.)Amsterdam (Nīderlande 7.)Piran (Slovēnija 6.)Šakiai Gulbele (Lietuva 5.)
Ulaanbaatar MMC Energy (Mongolija 9.)Lausanne Katapult (Šveice 10.)Jeddah (Saūda Arābija 11.)Utena Uniclub (Lietuva 12.)

Izmantotie resursi:
https://worldtour.fiba3x3.com/2020/...