Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" savā laukumā pret tiešo konkurenti Čempionu līgā "Nizhny Novgorod"

Rolands Eliņš

"Ventspils" savā laukumā pret tiešo konkurenti Čempionu līgā "Nizhny Novgorod"
Ingus Jakovičs. Foto: FIBA

Šovakar 19:00 basketbola klubs “Ventspils” savā laukumā aizvadīs FIBA Čempionu līas spēli pret Krievijas “Niznhy Novgorod”. Abām komandām pagaidām ir pa divām uzvarām šajā turnīrā.

“Ventspils” šobrīd uzņēmusi trīs uzvaru sēriju, un turnīra tabula Čempionu līgā sakārtojusies tā, ka ventspilnieki jau šodien var pacelties uz trešo vietu. “Ventspils” paredzēta cīņa pret vienu no tiešajām konkurentēm uz iekļūšanu grupas labāko četriniekā (vakar negaidītu sakāvi cieta grupas līdere “Murcia”) un Čempionu līgas nākamajā kārtā, proti, Krievijas “Nizhny Novogorod”, komandu, kura vēl nesen spēlēja Eirolīgā un kuras galveno treneru statusā nemaz ne tik senā pagātnē bija Latvijas treneri Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs.

Šobrīd Ņižņijnovgorodas komandu vada serbu speciālists Zorans Lukičs, kurš oktobra izskaņā pieredzēja četru zaudējumu sēriju, ieskaitot neveiksmi VTB līgā pret poļu “Zielona Gora”. Novembra sākumā neveiksmes atstātas netālā pagātnē, jo ČL mačā tika izcīnīta svarīga uzvara pār franču “Le Mans”, bet sestdien Kazahstānā ar 89:83 tika pieveikta “Astana”. No šīs spēles “Nizhny Novgorod” pa taisno ieradās Ventspilī, kur vakar un aizvakar jau iemēģināja vietējos grozus treniņos.

“Nizhny Novgorod” pavisam nesen atvadījās no amerikāņu aizsarga Ārona Brusārda, ar kuru tika panākta vienošanās par līguma laušanu, un Brusārds pārcēlās uz “Anwil”, citu “Ventspils” konkurenti Čempionu līgas apakšgrupā. Komandā gan palikuši vairāki citi leģionāri, un ČL visrezultatīvāk spēlējis amerikānis Kendriks Perijs, vidēji spēlē iemetot 14 punktus un veicot 4.7 rezultatīvas piespēles. Jāpiebilst gan, ka Perijs kādu laiku nav devies laukumā, jo ārstēja vēdera muskuļu traumu, tomēr viņš bija uz rezervistu soliņa Astanā, kas liek domāt, ka treneri cer uz viņa palīdzību Ventspilī. Traumu turpina ārstēt arī komandas galvenais spēks zem groziem, pieredzējušais Melnkalnes uzbrucējs Vladimirs Dragičevičs, kuram lauzts pirksts. Viņš līdz šim piedalījies vien divos Čempionu līgas mačos, bet atzīmējies ar vidēji deviņām bumbām pie groziem un 11,5 punktiem.

Savukārt “Nizhny Novgorod” krievu spēlētāju vidū jāizceļ Ivans Strebkovs, kurš ČL sezonas ievadā vidēji guvis 10.3 punktus un veicis 6.8 rezultatīvas piespēles, kas ir ceturtais labākais rādītājs visā līgā. Pēdējā VTB līgas mačā no CSKA sistēmas nākušais basketbolists guva 25 punktus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles.

“No turnīra tabula viedokļa šī tikšanās ir ļoti svarīga abām komandām,” pretinieku komandas mājaslapā citēts Lukičs. “Mūsu pretinieki parasti spēlē ar lielu enerģiju abos laukuma galos. Aizsardzībā “Ventspils” ir ļoti agresīva komanda – sagaida pretiniekus jau pie pirmās piespēles, uzreiz uzliek spiedienu. Viņi veic ātras saspēles un ciena cits citu, atdod bumbu tam spēlētājam, kurš ir labākajā pozīcijā. Mums nepietiks ar to, ka apliecināsim savu vēlmi uzvarēt vārdos, mums nepieciešams to parādīt arī laukumā.”

Šī spēle īpaša solās “Ventspils” aizsargam Ingum Jakovičam, kurš iepriekš leģionāra gaitās devās tieši uz Ņižņijnovgorodu, pārstāvot šo komandu 2016. gada rudenī, bet sadarbība tika pārtraukta, un Jakovičs nonāca Ventspilī. “Nizhny Novgorod” mājaslapā minēts, ka Jakovičam neizdevās “atklāties” leģionāru konkurencē “Nizhny Novgorod” sastāvā, taču Ventspilī viņš atgriezies komforta zonā.

“Ventspils” un “Nizhny Novgorod” pāris reizes tikušās pirmssezonas draudzības spēlēs, jo “Nizhny Novgorod” bijusi visai bieža viese pārbaudes turnīros Latvijā, taču abas komandas tikušās arī oficiālos mačos. 2011./12. gada sezonā abas komandas bija vienā grupā FIBA “Euro Challenge” turnīrā, kur dalīja uzvaras uz pusēm. “Nizhny Novgorod” sastāvā no tā laika gan nav palicis neviens spēlētājs, toties toreiz komandu vadīja tas pats treneris, kas šovakar, proti, Lukičs.

Spēles tiešraide paredzēta “Best4Sport” TV kanālā.

Tabula

VKomandaUZ+/-Pt
1.Murcia51+6011
2.Banvit42+5710
3.Avellino41+309
4.Anwil24-118
5.Nizhny Novgorod23-217
6.Le Mans23-307
7.Ventspils23-357
8.Ludwigsburg15-07

Izmantotie resursi:
Basketball Champions League 2018-19
Новости | БКНН - Баскетбольный клуб Нижнего...

1 2 3 103 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2018-11-14 11:30, pirms 5 gadiem
Čempionu līga!

  +5 [+] [-]

, 2018-11-14 11:33, pirms 5 gadiem
Varēs redzēt vismaz V-pili uz VTB kluba fona

  +2 [+] [-]

, 2018-11-14 11:40, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Čempionu līga!
BKV. Varbūt play-ofi. NN VTB.

  -2 [+] [-]

, 2018-11-14 11:41, pirms 5 gadiem
Nu kādā sakarā Ventspils ir favorīti. Protams, visu cieņu ventiņiem, ceru, ka kļūdos, bet nu izredzes mazas manuprāt..

  +2 [+] [-]

, 2018-11-14 11:54, pirms 5 gadiem
Ventspils, Ventspils!

  +4 [+] [-]

, 2018-11-14 12:06, pirms 5 gadiem
Jābūt kārtīgam kapiņam. NN, cik nu ir redzēts, ir tāda kapātāju komanda, labi meklē ekstra piespēlīti, bet jācer, bkv liks pretī to pašu. katrā ziņā pēc statiem ļoti līdziga komanda, nez, kas tur NN ar leģiem, jo kaut kādas traumas bijušas, kaut kas jauns klāt paņemts. Jāmauc un jāņem vinne, jo citādāk var būt baiiiiigi sarežģīti tālāk uz kaut ko cerēt.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-14 12:07, pirms 5 gadiem
Ventspils!

  +1 [+] [-]

, 2018-11-14 12:10, pirms 5 gadiem
onkols rakstīja: Jābūt kārtīgam kapiņam. NN, cik nu ir redzēts, ir tāda kapātāju komanda, labi meklē ekstra piespēlīti, bet jācer, bkv liks pretī to pašu. katrā ziņā pēc statiem ļoti līdziga komanda, nez, kas tur NN ar leģiem, jo kaut kādas traumas bijušas, kaut kas jauns klāt paņemts. Jāmauc un jāņem vinne, jo citādāk var būt baiiiiigi sarežģīti tālāk uz kaut ko cerēt.
Būs kārtīgs kapiņš, abas komandas viena līmeņa ir. Galvenais, lai BKV nesataisa sev problēmas, kā pēdejā spēlē.

Nezini, kas ar Bīnu? Trauma vai neapmierina sniegums?

  +1 [+] [-]

, 2018-11-14 12:11, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Varēs redzēt vismaz V-pili uz VTB kluba fona
abas jau viena līmeņa komandas, bet kopumā jā. NN vadība vismaz ar galvu draudzējas, nav jau kā avtodor
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-11-14 12:18, pirms 5 gadiem
onkols rakstīja: Jābūt kārtīgam kapiņam. NN, cik nu ir redzēts, ir tāda kapātāju komanda, labi meklē ekstra piespēlīti, bet jācer, bkv liks pretī to pašu. katrā ziņā pēc statiem ļoti līdziga komanda, nez, kas tur NN ar leģiem, jo kaut kādas traumas bijušas, kaut kas jauns klāt paņemts. Jāmauc un jāņem vinne, jo citādāk var būt baiiiiigi sarežģīti tālāk uz kaut ko cerēt.
Nepārspīlē. Ja arī zaudēs, tad tāpat būs reālas izredzes tikt talāk. Protams, piekrītu, ka uzvara pār tiešo konkurentu būtu ļoti svarīga, bet tomēr arī nevajag pārspīlēt šīs spēles nozīmi.

  +3 [+] [-]

, 2018-11-14 12:21, pirms 5 gadiem
ivans_bargais_106311447049099 rakstīja: Kaa redzam VTB top blice pat Nabagu Kausaa nespeej no grupas araa tikt, zems tas krievu chempja liimeniits
ČL nav nabagu turnīrs.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-14 12:25, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Būs kārtīgs kapiņš, abas komandas viena līmeņa ir. Galvenais, lai BKV nesataisa sev problēmas, kā pēdejā spēlē.

Nezini, kas ar Bīnu? Trauma vai neapmierina sniegums?
Pēc pēdējiem Štelmja komentiem sanāk ka mačā ar fričiem neapmierināja lēmumu pieņemšana - par ātru šāva pa grozu. Ar Valku apvienotajā līgā jau ilgas minūtes laida.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-11-14 12:25, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: ČL nav nabagu turnīrs.
UN NN nav top blice

  +1 [+] [-]

, 2018-11-14 12:30, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nepārspīlē. Ja arī zaudēs, tad tāpat būs reālas izredzes tikt talāk. Protams, piekrītu, ka uzvara pār tiešo konkurentu būtu ļoti svarīga, bet tomēr arī nevajag pārspīlēt šīs spēles nozīmi.
problēma tajā, ka NN jau ir vinnējusi pārējos divus tiešos konkurentus, ja vinnēs vēl arī BKV , tad būs liela priekšrocība. Šis ir svarīgs moments.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-14 12:31, pirms 5 gadiem
onkols rakstīja: Pēc pēdējiem Štelmja komentiem sanāk ka mačā ar fričiem neapmierināja lēmumu pieņemšana - par ātru šāva pa grozu. Ar Valku apvienotajā līgā jau ilgas minūtes laida.
Jāskatās, kā ap viņu viss attīstīsies, nebrīnītos, ja arī nomainītu

  +1 [+] [-]

, 2018-11-14 12:33, pirms 5 gadiem
NN nedaudz atguvušies pēc traumu viļņa (divas uzvaras), bet tāpat šobrīd sastāvs nav optimālais. Labvēlīga situācija Ventspilij. Droši vien tā arī ir ap 50/50, kā bukmeikeri novērtējuši.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-14 12:34, pirms 5 gadiem
onkols rakstīja: problēma tajā, ka NN jau ir vinnējusi pārējos divus tiešos konkurentus, ja vinnēs vēl arī BKV , tad būs liela priekšrocība. Šis ir svarīgs moments.
Bet BKV jau var, piemēram, uzvarēt augstākstāvošus klubus - Banvit jau pieveica. Vēl jau 2.aplī ar visiem tiešajiem konkurentiem būs jāspēlē, tapēc es tā uzskatu, ka zaudējums nekas traks vēl nebūs.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-14 12:36, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: UN NN nav top blice
Protams, ka nav, bet VTB klubi (ja neskaita lielo 5nieku) jau kuro sezonu Eirokausos neko nerāda - pat FIBA Eiropas kausā. Tas ir fakts.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-14 12:42, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: tāpeč, ka tas ir otrais ešalons + viņiem ir mistiskas problēmas ar to sezonas sākumu. Paskaties uz avtodor lēmumiem. Lai gan pērn, cmoki, kā vienai no vājākajām vtb komandām nemaz tik slikti negāja. Es domāju, ka viņi vienkārši pārāk vieglprātīgi tai kvalifikācijai pieiet un laicīgi negatavojas. Neprofesionāli
Atkal tā VTB aizstāvēšana. It kā Tu zinātu par šo klubu gatavošanos.
ACB vidusmēra klubi tikmēr visus drātē ČL, nevis nīkuļo. Neuzskatu, ka Cmokus par 1/8 finālu FIBA kausā būtu jāslavē.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-14 12:47, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Bet BKV jau var, piemēram, uzvarēt augstākstāvošus klubus - Banvit jau pieveica. Vēl jau 2.aplī ar visiem tiešajiem konkurentiem būs jāspēlē, tapēc es tā uzskatu, ka zaudējums nekas traks vēl nebūs.
Otrajā aplī 3 mājās, 4 viesos, tā kā labot visu būs grūtāk. Protams, daudz kas var mainīties, kas zina, varbūt Ludvigsburga mostas un sāk ņemt nost punktus. Vispār jau krustu šķērsu daļa komanda uzvar un zaudē, bet jo svarīgāk savās mājās nospēlēt labi. Jācer, ka Zii drīzumā varēs atgriezties ar pilnu jaudu, jo spēka groza apakšā tomēr pietrūkst.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-14 12:48, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Kur es aizstāvu vtb? Es skaidri un tieši pasaku, ka viņi izgāž kvalifikāciju, tev ir kādas problēmas ar izlasītā saprašanu? Bet Tu zini par viņu gatavošanos? Teiksim es zinu, ka vēlāks vtb sākums, vismaz otrajam ešalonam nozīmē arīvēlāku gatavošanos sezonais. Piemēram tā pati Parma ar Jeņisej, kamēr BKV ar VEF ir jau pilnās burās un strādā uz sezonas sākumu, tie knapi ir sākuši
Atkal tas agresīvais tonis. Jau kuro reizi to var redzēt, kā kāds kaut ko pasaka sliktu par VTB, reksis metas aizstāvēt un attaisnot krievu līgu. Tu taču kaut ko teici, ka nopietni neuztver ČL kvali, pie velna, Jaunupa pakaļlaiža, kā Tu to vari zināt? Esi šo komandu iekšienē? Tupa muldēšana un savu pieņēmumu nepamatota rakstīšana.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-14 12:54, pirms 5 gadiem
“Ventspils” šobrīd uzņēmusi trīs uzvaru sēriju, un turnīra tabula Čempionu līgā sakārtojusies tā, ka ventspilnieki jau šodien var pacelties uz trešo vietu." (c)

Autors varētu sīkāk par šo teikumu raksta sākumā ? Man tabulā cits paskats .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-11-14 12:56, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tā, cilvēk ar to nabadzīgo domāšanu, jautāju vēlreiz, kur es aizstāvu? VTB otrais ešalons izgāžas kvalī? Izgāžas. Kā es zinu, ka vēlāk sāk? Varbūt iesaku tev skatīties pirmssezonas spēles, tur par to runā, kaut vai Liepājas turnīra laikā.

Negribas jau atbildēt, bet tev tik kropla uztvere? Es varu neuztvert kvali nopietni, bet tas nenozīmē, ka komandas tur nevar izgāzties.
Tu pat nesaprati, par ko es Tev piekasījos, īsts āmurs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 103 komentāri