Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lomažs: "Man riebjas šī sajūta"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Lomažs: "Man riebjas šī sajūta"
Rihards Lomažs aizsardzībā. Foto: Juris Ģigulis/basketballcl.com

Pēc Čempionu līgas mača, kurā “Ventspils” savā laukumā ar 75:80 piekāpās “Nizhny Novgorod” basketbolistiem, kritisks bija gan ventspilnieku rezultatīvākais spēlētājs Rihards Lomažs, gan galvenais treneris Roberts Štelmahers.

“Nav baigi daudz ko teikt… Esmu vīlies sevī, savā komandām. Man riebjas šī sajūta, kad vari kaut ko izdarīt, bet neizdari. Protams, es ticu, ka mums ir pa spēkam uzvarēt šīs līdzīgās spēles, bet man riebjas šīs sajūta, ja nākas zaudēt, kad kaut kā pietrūkst. Noteikti nebijām pietiekoši agresīvi, jo viņi mūs stumdīja, kur gribēja. Daudz vairāk arī nav ko teikt, esmu vīlies,” sarūgtinājumu neslēpa Rihards Lomažs.

"Mēs zinājām, ka viņi spēlēs agresīvi, brīžiem nodemonstrējām raksturu, bet beigās visu izšķīra daži grozi, kad netikām galā aizsardzībā viens uz vienu. Pietrūka koncentrēšanās, kad vajadzēja palīdzēt, jo bija redzams, ka būs divi punkti, neviens nepalīdzēja. Tā arī spēles tiek zaudētas. Mums ir vajadzīgs, lai visi spēlētāji, kas iet laukumā, kaut ko parāda un izdara labu, lai mēs varētu vinēt šādas komandas, kā “Nizhnu Novgorod”. Ar trim vai četriem spēlētājiem nepietiek. Ja gribas sasniegt kaut ko vairāk, labā līmenī jāspēlē visiem,” atzina "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Jautāts par to, kāpēc jau otro maču pēc kārtas komandai nepadodas pirmais puslaiks un pēc tam jādzenas, Štelmahers atbildēja ironiski: “Neesmu pētījis tādu statistiku, bet gadās arī tā. Nu, citi sākumā aiziet priekšā un pēc tam zaudē, bet mēz mēģinām citādāk. Speciāli trenējamies, ļaut viņiem samest un pēc tam dzenamies pakaļ…” Nemanāmāks kā ierasts šajā mačā bija komandas uzbrukuma līderis Džonatans Arledžs, bet Štelmahers nesteidz visas problēmas norakstīt uz to: “Droši vien viņš varēja izdarīt kaut ko vairāk. Mēs visi varējām paveikt kaut ko labāk. Mums ir tikai divas uzbrukuma bumbas…”

"Tā bija smaga cīņa abām komandām, un varu uzteikt ventspilniekus, kuri mums bija sarežģīti oponenti. Lai gan otrajā puslaikā mums bija problēmas aizsardzībā, tomēr izdevās nosargāt vadību un svarīgu izbraukuma uzvaru,"maču komentēja rezultatīvākais “Nizhny” spēlētājs Kendriks Perijs.

Savukārt komandas galvenais treneris Zorans Lukičs ar uzslavu visai komandai nesteidzās, kamēr tieši Perijs gan saņēma labus vārdus: "Es gribētu uzslavēt tieši Kendriku, kurš atgriezās laukumā pēc nepatīkama savainojuma. Viņš bija pieteikumā arī iepriekšējā mačā, bet laukumā vēl nedevās, tā kā viņam šī bija pirmā spēle pēc pauzes. Ja runājam par visas komandas spēli, tad mēs nenodemonstrējām to, ka esam gudra komanda. Sevišķi otrajā puslaikā, un pie tā mums ir jāstrādā. Mēs nepieņēmām tos labākos lēmumus aizsardzībā un uzbrukumā, izņemot varbūt pēdējos divos, kad tieši Kendriks veica teicamus caurgājienus. Mēs zinājām, ko pretinieki var paveikt, tomēr mēs nebijām pietiekoši koncentrējušies, lai to nepieļautu. Tā ir lieta, pie kuras jāstrādā, lai turpmāk demonstrētu labāku basketbolu."

  -4 [+] [-]

, 2018-11-15 09:18, pirms 5 gadiem
Mīzeļi.....

  +2 [+] [-]

, 2018-11-15 11:44, pirms 5 gadiem
Tas labi, ka riebjas un tas labi, ka zina, ka vajag, lai visi kaut ko paveic. Es tikai ceru, ka ir arī skaidrs, kā to visu panākt...