Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Ar tādu precizitāti bumbu grozā var saspert arī ar kāju"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Štelmahers: "Ar tādu precizitāti bumbu grozā var saspert arī ar kāju"
Roberts Štelmahers
Foto: bkventspils.lv

Piedāvājam BK “Ventspils” un Itālijas kluba "Capo d’Orlando" treneru un spēlētāju komentārus pēc kārtējās Čempionu līgas spēles (55:66).

Roberts Štelmahers, BK “Ventspils” galvenais treneris: “Zinājām, ka būs grūta spēle, jo šajā turnīrā nav vāju komandu. Var jau būt, ka kādam likās, kā mums noteikti jāuzvar, un var turpināt tā domāt. Gatavojāmies mačam kā parasti, taču bija vairākas lietas, kas nesanāca. Neaizgāja metieni, nevarējām trāpīt arī brīvus, bet nav viegli spēlēt, kad pats nevari iemest.”

Dženāro di Karlo, “Capo d'Orlando” galvenais treneris: “Esmu ļoti priecīgs par šo uzvaru, jo tas bija mūsu pirmais panākums Čempionu līgā šajā sezonā un šajā turnīrā vispār. Domāju mēs nospēlējām ļoti labi, sevišķi jau aizsardzībā, ar ko trešajā ceturtdaļā arī salauzām spēli. Mēs pacietīgi spēlējām aizsardzībā, bijām stipri un vienoti kā komanda un ar to arī radījām problēmas “Ventspilij”. Čempionu līgā mēs esam bijuši tuvu uzvarai un šodien beidzot arī uzvarējām, tāpēc varam ar cerībām skatīties uz priekšu. Mēs cīnīsimies līdz pēdējai spēlei, pret katru sāncensi un centīsimies iekļūt labāko četriniekā.”

Džastins Edvards, “Capo d'Orlando” aizsargs: “Lieliska uzvara, turklāt pirmā Čempionu līgā, tā ka pilnīgi noteikti esmu ļoti priecīgs par to. Esmu ļoti apmierināts par paveikto darbu.”

Izklausies nedaudz pārsteigts, ka izdevās uzvarēt?
Edvards: “Nedomāju, ka to jāsauc par pārsteigumu. Mēs nopietni gatavojāmies šai spēlei un zinājām, kas jāizdara, lai šeit uzvarētu. Spēlējām ar lielu enerģiju, bet trešajā ceturtdaļā tiešām apturējām “Ventspils” spēli, ļaujot gūt tikai četrus punktus. Darījām tieši to, kas nepieciešams un tas ļāva mums sasniegt labu rezultātu.”

Māris Gulbis, BK “Ventspils” kapteinis: “Ļoti slikta spēle. Sākām nedaudz miegaini, lai gan labi dalījāmies ar bumbu, taču netrāpījām brīvus metienus. Līdz ar to nedaudz pazaudējām pārliecību, vairs nemetām brīvus metienus, bet turpinājām uzbrukumu un vispār nepieņēmām pareizos lēmumus. Tik un tā pirmais puslaiks bija daudz maz labs arī ar visu to, ka nevarējām iemest. Otrā sākumā kļūdījāmies, viņi iemeta tālmetienus, kuri mūs laikam jau salauza, lai kā negribētos lietot šos vārdus. Sākām steigties, spēlēt katrs pats par sevi, nevis kā komanda, un te arī rezultāts.”

Trener, teicāt, ka jau bijāt tuvu uzvarai, tomēr līdz šim uzvarēt neizdevās. Kā nebija iepriekšējos mačos un ko izdevās paveikt šodien, lai tiktu pie pirmās uzvaras?

Di Karlo: “Uzbrukumā mums nepieciešami arī mūsu garie spēlētāji, ko šodien izdevās paveikti lieliski. Izdevās laba spēle aizsardzībā, apturot sāncenšu uzbrukumus un liekot viņiem meklēt jaunus veidus, kā iekarot grozu. Manuprāt, tas šodien bija galvenais uzvaras iemesls. Esmu ļoti apmierināts ar to, ko redzēju laukumā. Mēs tiešām spēlējām kā komanda un rādījām labu basketbolu. Iespējams, mača beigās bijām par daudz uztraukušies par rezultāta saglabāšanu, taču tā gadās, kad ļoti vēlies sasniegt mērķi un nosargāt uzvaru. Mēs esam jauna komanda, bet esmu pārliecināts, ka līdz galam cīnīsimies par ceturto vietu grupā.”

Robert, ielaistie 66 punkti ir pavisam normāls rezultāts, bet kas notika ar uzbrukumu?
Štelmahers: “Iespējams, brīžiem pārturējām bumbu, kas beidzās ar to, ka ieskrējām vēderā trim spēlētājiem kuri jau bija zem groza. Tas varbūt bija rezultāts tam, ka, lai kā mēģinājām uzbrukt, tik un tā nesanāca. Nebija īstā diena laikam... Tie 29% groza apakšas ir tik daudz, cik dažs labs gan jau var arī iespert ar kāju. Ja vēl nekrīt arī soda metieni un truļņiki, nu nav viegli... Aizmetām savus metienus garām un tad sākām forsēt kaut ko citu. Labāk tomēr ir mest tos brīvos, lai arī nekrīt, nevis skriet trijiem vēderā, krist, un tad tu esi pēdējais aizsardzībā. Tā bija problēma. Bija jāturpina spēlēt un jāgaida savs brīdis.”

Sliktākā ceturtdaļa sezonā jau nospēlēta?
“Es domāju gan. Ir tomēr grūti iemest tikai četrus punktus un neiemest vairāk.”

Starkovs nesen teica, ka šitādi zaudējumi arī nāk par labu komandai. Tā varētu būt?
“Grūti pateikt, to redzēsim nākošajā spēlē. Domāju, ka spēlētāji visu saprot. Protams, kad uzvaram, visi saka, cik jūs labi spēlējat, bet tagad esam zaudējuši un nu visiem jābrīnās. Mēs neesam vienīgi, kas māk uzvarēt. Tāds ir sports. Starkovs ir vairāk spēļu novadījis nekā es un noteikti viņš arī zina vairāk.”

Māri, pašam tikai trīs punkti šīs dienas mačā, ar ko tas izskaidrojams?
Gulbis: “Protokolā jau viss rakstīts... Iemetu tik, cik iemetu, bet vajadzēja iemest vēl, tad arī punktu būtu vairāk...”

Tas pats jautājums arī trenerim: vairākiem līderiem ļoti zema rezultativitāti. Kāpēc tā?
Štelmahers: ”Labāk jau būtu jautāt viņiem, bet nu es domāju, ka visi strādā un cīnās, bet ne vienmēr sanāk. Tāds arī ir sports, un katram ir savs iemesls, kāpēc kaut kas nesanāk. Domāju, viņi darīja maksimumu, bet, protams, vienmēr mēs gribām kaut ko vairāk. Tāda bija šī spēle, citās viņi iemet vairāk.”

No 33 trīspunktu metieniem iemetāt septiņus. Nevarēja nepamanīt, ka ļoti daudz uzbrukāt no tālās distances. Tāds bija spēles plāns?
“Spēles plāns tas nebija, bet, ja ir brīvs metiens, tad jāmet. Pagājušajā spēlē mēs iemetām 62%, vai mums bija jādomā, ka šajā iemetīsim tikai 21? Tas arī nav tas trakākais procents no trīspunktu līnijas. Viņiem tas ir 22, bet mums ir 29 divpunktu metienu, lūk, tā ir lielākā problēma. Tā kā daudzi cilvēki stāvēja apakšā, meklējām citus metienus, bet ne vienmēr iznāk iemest.”

  -4 [+] [-]

, 2017-11-15 01:31, pirms 6 gadiem
Man arī nekristu, ja no toto iespējams izcelt x5. Es nesaku, ka tā tas ir, tikai jokojos.

     [+] [-]

, 2017-11-15 09:40, pirms 6 gadiem
Interesanti, kurš uzdeva pēdējos 3 jautājumus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja