Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ar Blūma 14 punktiem "Parma" nepietiek, lai uzvarētu Meieru un "Enisey"

Ints Megnis
Ints Megnis

Ar Blūma 14 punktiem "Parma" nepietiek, lai uzvarētu Meieru un "Enisey"
Jānis Blūms "Parma" kreklā. Foto: Oksana Džadana/f64

Latviešu veterāns Jānis Blūms svētdien iemeta 14 punktus VTB Vienotās līgas spēlē, bet viņa pārstāvētā un Nikolaja Mazura trenētā Permas "Parma" ar 78:83 (24:18, 18:26, 15:20, 21:19) viesos piekāpās Krasnojarskas "Enisey" komandai ar Mārtiņu Meieru ierindā.

"Parma" Krasnojarskā ieradās pēc trešdien Latvijā izcīnītā panākuma sezonas atklāšanas mačā, kad ar 80:76 pārspēja "VEF Rīga". Svētdienas mačs gandrīz visu laiku ritēja ļoti līdzīgi. Vienīgi ceturtajā ceturtdaļā "Enisey" beidzot noslieca uzvaras kausus savā labā, divreiz panākot arī desmit punktu pārsvaru un pēdējās minūtes aizvadot pietiekoši droši, lai varētu priecāties par panākumu.

Mārtiņš Meiers uzvarētāju rindās spēlēja 16 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus (1p. 3/4, 2p. 0/1), savāca sešas bumbas zem groziem, izprovocēja trīs pārkāpumus un pats septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām pameta spēli ar piecām piezīmēm.

Tikmēr Jānis Blūms laukumā bija 20 minūtes un 45 sekundes, trāpot trīs no septiņiem tālmetieniem un piecus no sešiem soda metieniem. Vēl viņam bija arī trīs atlēkušās bumbas un četri izprovocēti pārkāpumi.

"Enisey" rindās pa 19 punktiem iemeta Alekss Jangs un D'Andželo Harisons, kamēr "Parma" sastāvā 26 punktus sameta Koudijs Džastiss.

"Enisey" sezonas trešajā mačā guva pirmo uzvaru, iepriekš zaudējot grandiem CSKA un "Khimki".