Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Jerebku no "Warriors" pievienojas Timmam un Bertānam "Khimki" sastāvā

Rolands Eliņš

Oficiāli: Jerebku no "Warriors" pievienojas Timmam un Bertānam "Khimki" sastāvā
Jūnass Jerebku un Kevins Durents. Foto: AFp/Scanpix

Krievijas basketbola klubs „Khimki” oficiāli paziņojis, ka noslēgts līgums ar Zviedrijas basketbolistu Jūnasu Jerebku, ilggadēju NBA spēlētāju, kurš aizvadītajā sezonā bija stabils rotācijas spēlētājs līgas finālistē Goldensteitas „Warriors”. Līgums ar viņu noslēgts uz divām sezonām.

32 gadus vecais Jūnass Jerebku NBA spēlēja kopš 2009. gada un šajos desmit gados viņš pārstāvēja „Pistons”, „Celtics”, „Jazz” un „Warriors” vienības. Ar „Warriors” Jerebko pavadīja tikai vienu sezonu, aizcīnoties līdz NBA finālsērijai, kurā vasaras sākumā tomēr tika zaudēts Toronto.

„Jūnass ir ļoti labi spēlētājs, kurš var nosegt ceturtā un piektā numura pozīcijas spēlētājus,” komandas papildinājumu komentēja galvenais treneris Rims Kurtinaitis. „Viņš atgriežas no NBA kā basketbolists, kurš tur patiešām spēlēja. Tas nemaz tik bieži nenotiek, jo parasti eiropieši no ASV aizbrauc, kad sēd uz rezervistu soliņa. Tāpat Jerebku pieklājīgi izskatījās NBA finālsērijā. Liels prieks, ka panācām vienošanos, līdz ar to esam pabeiguši sastāva komplektāciju, un par vasarā paveikto esmu ļoti apmierināts.”

Tikmēr Jerebku norādīja, ka ir ļoti priecīgs par iespēju spēlēt „Khimki”, ko viņš nosauca par vienu no labākajām komandām Eiropā. „Eirolīga vienmēr bijusi līga, kurā vēlējos uzspēlēt,” aiziešanu no NBA komentēja Jerebko. „Par „Khimki” treneriem un spēlētājiem esmu daudz dzirdējis. Komandā savākti augsta līmeņa krievu un starptautiskie spēlētāji, ar kuriem man būs interesanti strādāt kopā.”

Jerebku kluba mājaslapā citēts, jokojot, ka komandā tagad būs divi „švedi” – viņš kā zviedrs pievienosies kluba līderim Aleksejam Švedam, kuru nosauca par spēlētāju, ko vienmēr laukumā vērojis ar atzinību.

Jerebku aizvadītajā NBA sezonā piedalījās 73 „Warriors” spēlēs, sešas reizes dodoties sākumsastāvā. Vidēji mačā viņš guva 6.3 punktus un savāca 3.9 atlēkušās bumbas, un abi rādītāji bija viņa 635 spēlēs ilgās NBA karjeras robežās. Izslēgšanas spēlēs Jerebku „Warriors” rindās spēlēja mazāk un vidēji guva 2.1 punktu.
„Khimki” mājaslapā arī pavēstīts, ka vakar medicīniskās pārbaudes izgāja Jānis Timma un Dairis Bertāns, kuri arī šovasar pievienojās komandai. Timma gan arī pabeidza sezonu „Khimki” sastāvā, taču vasarā bija brīvā aģenta statusā.

Izmantotie resursi:
https://bckhimki.com/news/clubnews/...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-14 16:08, pirms 5 gadiem
Khimku sastāvs tāds pēc papīra jābūt Play-off notiekti

     [+] [-]

, 2019-08-14 16:20, pirms 5 gadiem
Pareiz ir,reāli krita ārā no NBA līmeņa!

  -2 [+] [-]

, 2019-08-14 16:32, pirms 5 gadiem
Tik kāda jēga ir pašam krievijas basketbolam no tā? Jaunie tādā veidā labāki nekļūs.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-14 16:34, pirms 5 gadiem
Gan csks gan himki nopietni bruņojas nākamajai sezonai. Pēc sastāva abas top 4 izskatās.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-14 17:11, pirms 5 gadiem
Jūnas Jerebku, es pis... BEIDZAT pārtulkot vārdus, lūdzu!

     [+] [-]

, 2019-08-14 17:14, pirms 5 gadiem
Buhanka rakstīja: Tik kāda jēga ir pašam krievijas basketbolam no tā? Jaunie tādā veidā labāki nekļūs.
Nju jā man no krievu spēlētājiem sanāk ka 10 spelētāji sastāvā un 7 ārzemnieki bet no krieviem rēāli spēlēs Šveds,Karasjovs,Mozgovs,Monja,Vjalcevs un Valievs tākā viss viņiem norm izskatās ar vietējiem.

     [+] [-]

, 2019-08-14 18:08, pirms 5 gadiem
Atvainojos ir 8 ārzemnieki -4 amerikāņi,2 latvieši ,1 serbs un 1 zviedrs.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-14 18:09, pirms 5 gadiem
Izskatās, ka mūsējiem pārāk liela loma nebūs Eirolīgas komandās

     [+] [-]

, 2019-08-14 21:00, pirms 5 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Jūnas Jerebku, es pis... BEIDZAT pārtulkot vārdus, lūdzu!
Piekrītu. Pareizi turpmāk arī būtu jāraksta nevis Mario Lemjē, bet Lemieux. Kā arī nevis Tjerī Anrī, bet Henrī.
Vai tomēr nē?

     [+] [-]

, 2019-08-14 21:48, pirms 5 gadiem
JUuunas Jerebkuuu un komanda bus divi Svedi karoc divi kingi kas nba ena sedeja,bet eiropa noslauks piki,kaa lbl veterani noslauc alu maxibasketbola ligaa darot ko gribot laukumaa ,bet neko nevinnes kolhozs auxtakaja mera...zel musejo..no otras puses prieks....psrs naudina ko wectevi vecvectevi ar nagiem pa brivu plesusi tagad nak atpakal ar uzviju

  -1 [+] [-]

, 2019-08-14 22:49, pirms 5 gadiem
elanss rakstīja: JUuunas Jerebkuuu un komanda bus divi Svedi karoc divi kingi kas nba ena sedeja,bet eiropa noslauks piki,kaa lbl veterani noslauc alu maxibasketbola ligaa darot ko gribot laukumaa ,bet neko nevinnes kolhozs auxtakaja mera...zel musejo..no otras puses prieks....psrs naudina ko wectevi vecvectevi ar nagiem pa brivu plesusi tagad nak atpakal ar uzviju
neesi gudrs