Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Trīs gadus bez kluba esošais E. Lorbeks uz mēnesi pievienosies Sasari "Dinamo"

Agris Suveizda

Trīs gadus bez kluba esošais E. Lorbeks uz mēnesi pievienosies Sasari "Dinamo"
Erazems Lorbeks
Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas augstākās līgas basketbola klubs Sasari "Dinamo" savā mājaslapā paziņoja par īstermiņa vienošanās panākšanu ar 33 gadus veco slovēņu spēka uzbrucēju Erazemu Lorbeku, kurš kopš 2014. gada vasaras veselības problēmu dēļ ir bez pastāvīga kluba.

Lai arī ar Erazemu Lorbeku šobrīd panākta tikai vienošanās uz mēnesi par pievienošanos komandas treniņiem, kamēr Horvātijas izlases rīcībā ir centra spēlētājs Darko Planiničs, šo var uzskatīt par slovēņa kārtējo mēģinājumu atsākt karjeru. Pagājušajā vasarā Lorbeks aizvadīja sešas minūtes NBA Vasaras līgā, Sanantonio "Spurs" rindās esot kopā ar Iļju Gromovu, bet iepriekšējās sezonas laikā slovēnis nesekmīgi centās noslēgt līgumu ar Itālijas "Cantu" un Francijas "Limoges", kas viņu atraidīja pēc medicīnisko pārbaužu veikšanas.

Lorbeka pēdējais oficiālais klubs ir "Barcelona", kas ar viņu līgumu lauza 2014. gada augustā. Katalonijas grandā viņš pavadīja četras sezonas, 2010. gadā kļūstot par Eirolīgas čempionu, trīsreiz triumfējot Spānijas čempionātā un 2012. gadā arī tiekot atzītam par Spānijas finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. 2009. gadā Maskavas CSKA sastāvā viņš kļuva par Krievijas čempionu, bet pirms tam bija spēlējis Itālijas klubos Romas "Lottomatica", Trevīzo "Benetton" un Boloņas "Fortitudo" (2005. gadā tās sastāvā Lorbeks ieguva Itālijas zeltu), kā arī citā Spānijas komandā Malagas "Unicaja".

2005. gada Nacionālās basketbola asociācijas draftā Lorbeku otrajā kārtā ar 48. kopējo numuru izraudzījās Indianas "Pacers", bet 2011. gadā tiesības uz viņu ieguva Sanantonio "Spurs". Grega Popoviča trenētā vienība vēlējās redzēt Lorbeku savās rindās, tomēr slovēnis toreiz izvēlējās "Barcelona" krietni ienesīgāko piedāvājumu un palika Eiropā.

Izmantotie resursi:
In arrivo Erazem Lorbek | Dinamo Sassari

  +1 [+] [-]

, 2017-08-14 23:20, pirms 7 gadiem
Ok,bet kādas tieši veselības likstas!?

  +1 [+] [-]

, 2017-08-14 23:28, pirms 7 gadiem
Vai viņš jau ir atskatīts no SLO izlases kandidātu loka EČ?

     [+] [-]

, 2017-08-15 08:59, pirms 7 gadiem
Impērija rakstīja: Ok,bet kādas tieši veselības likstas!?
ilgstošas problēmas ar celi pēc operācijām, kas sākās jau 12/13. gadā