Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Žalgirim" pievienojas bijušais Bertāna komandas biedrs "Spurs" sastāvā

"Žalgirim" pievienojas bijušais Bertāna komandas biedrs "Spurs" sastāvā
Žofrē Loverņs ar "Spurs" treneri Gregu Popoviču. Foto: AP/Scanpix

Lietuvas basketbola grands Kauņas „Žalgiris” paziņojis par sastāva papildinājumu – vienas sezonas līgums noslēgts ar Francijas garo spēlētāju Žofrē Loverņu, kuram ir vairāk nekā 200 NBA maču pieredze.

28 gadus vecais Žofrē Loverņs iepriekšējās divas sezonas pavadīja Turcijas spēcīgajā klubā „Fenerbahce”. Aizvadītajā sezonā Eirolīgā, kas koronavīrusa pandēmijas dēļ netika pabeigta, Loverņs vidēji spēlē guva 6.3 punktus un savāca 2.7 atlēkušās bumbas. Turcijas līgā viņš tika pie lielāka spēles laika un vidēji iemeta 10.5 punktus un savāca 6.3 atlēkušās bumbas.

Loverņs pirms tam spēlēja NBA, kur pavadīja četras sezonas, pārstāvot Denveras, Oklahomsitijas, Čikāgas un Sanantonio komandas. „Spurs” rindās viņš bija komandas biedrs Latvijas uzbrucējam Dāvim Bertānam un Sanantonio sastāvā aizvadīja 55 mačus, vidēji gūstot 4.1 punktu. Viņa individuāli labākā NBA sezona bija 2016. gadā, kad Denveras „Nuggets” rindās viņš vairākkārt devās sākumsastāvā, iemeta 7.9 punktus un savāca 4.9 atlēkušās bumbas vidēji mačā.

Ar Bertānu Loverņs iepriekš spēlēja kopā arī Belgradas „Partizan” sastāvā, bet vēl savā profesionālajā karjerā viņš pirms došanās uz NBA bija pārstāvējis „Valencia” un „Khimki” vienības. Savukārt kopā ar Francijas izlasi Loverņs kļuvis par Eiropas čempionu un ieguvis Pasaules kausa bronzas medaļu.

Loverņs ir ceturtais „Žalgira” papildinājums starpsezonā. Kopā pievienojušies arī Toms Dimša, amerikānis Stīvs Vasturija un jaunais spēlētājs Mareks Blaževičs. Jāpiemin, ka šorīt „Žalgiris” apstiprināja jauno galveno treneri, šajā amatā ieceļot 38 gadus veco austrieti Martinu Šilleru, kurš panākumiem strādājies NBA Attīstības līgā.

Izmantotie resursi:
Zalgiris bolsters roster with former NBA big man


, 2020-07-14 20:36, pirms 4 gadiem
VEF atkal nogulēja tīri labu spēlētāju
, 2020-07-15 16:15, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: VEF atkal nogulēja tīri labu spēlētāju
labs sarkasms vecit vareji vel pateikt ka saldus ar sho vareja panjemt un pievilinat ar savu milzigo arenu
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
9

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.