Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Desmit latvieši uzzina pretiniekus VTB līgā, turnīrs sāksies 20. septembrī

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Desmit latvieši uzzina pretiniekus VTB līgā, turnīrs sāksies 20. septembrī
Jānis Timma un Dairis Bertāns. Foto: Artūrs Stabulnieks

VTB Vienotās līgas vadība otrdien, 14. jūlijā, ziņu aģentūras "ITAR TASS" mītnē nosauca 13 klubus, kuri startēs 2021. gada sezonā. Turnīra dalībnieku vidū ir septiņi latviešu basketbolisti un trīs treneri.

Jaunajā sezonā līgā turpinās startēt klubi no piecām valstīm. Igauniju pārstāvēs Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā Tallinas vienība “Kalev/Cramo”. Jānis Bērziņš turnīrā piedalīsies Polijas kluba “Zielona Gora” rindās, bet Edmunds Valeiko, Klāvs Čavars un Toms Leimanis aizstāvēs baltkrievu “Tsmoki Minsk” krāsas.

Kazahstānas vienībā “Astana Tigers” latviešu nav, toties sarkanbaltsarkanie būs redzami trijos no deviņiem Krievijas klubiem. Dairis Bertāns un Jānis Timma turpinās spēlēt Himkos, Jānis Strēlnieks pārstāvēs Maskavas CSKA, bet Mareks Mejeris – Permas PARMA.

Apstiprināto komandu vidū nav Krievijas kausa ieguvēja “Samara” – Artjoma Butjankova pārstāvētā vienība cer līgai pievienoties tālākā nākotnē. Atlikušās sešas vietas aizņem Saratovas “Avtodor”, Krasnojarskas “Enisey”, Sanktpēterburgas “Zenit”, Krasnodaras “Lokomotiv-Kubaņ”, Kazaņas UNICS un “Nizhny Novgorod”.

Sezonas sākums paredzēts 20. septembrī. Komandas aizvadīs divus apļus, sacenšoties mājās un izbraukumā, bet astoņas labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Ceturtdaļfinālu, pusfinālu un fināla cīņas ritēs sērijās līdz trīs uzvarām pēc formulas 2+2+1.

Pēc FIBA lūguma – un ņemot vērā Tokijas spēļu pārcelšanu uz 2021. gadu – visi vietējie un pārnacionālie čempionāti Eiropā jāpabeidz līdz 15. jūnijam. Pagaidām nav zināms, vai 1) spēles notiks pie pilnām tribīnēm, 2) ar ierobežotu apmeklējumu, 3) bez skatītājiem.

Līgas padome pārvēlēja galvenās amatpersonas. Par VTB līgas prezidentu atkārtoti ievēlēts Sergejs Kušenko, bet ģenerāldirektores pienākumus turpinās veikt bijusī Krievijas valstsvienības līdere Ilona Korstina. Viņa savus pienākumus veic no 2016. gada.

VTB līga 27. martā pieņēma lēmumu par sezonas atcelšanu, nenosakot čempioni. Tobrīd pirmajā vietā atradās “Khimki” (18-1), kuriem sekoja CSKA (15-4) un “Lokomotiv-Kubaņ” (14-6). Jaunajā sezonā līgai izdevies saglabāt visus sponsorus, bet klubu budžeti tiks izziņoti septembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.vtb-league.com/ru/news/...
https://www.vtb-league.com/ru/news/...
https://www.vtb-league.com/ru/news/...