Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Meklējot alternatīvas Grieķijas līgai, "Olympiacos" nosūta vēstuli Adrijas līgai

Andrejs Siliņš

Meklējot alternatīvas Grieķijas līgai, "Olympiacos" nosūta vēstuli Adrijas līgai
Jānis Strēlnieks. Foto: zumapress.com / Scanpix

Jāņa Srēlnieka pārstāvētā Grieķijas superkluba Pirejas "Olympiacos" vadība nopietni apsver iespēju pamest Grieķijas čempionātu un meklē alternatīvas dalībai kādā citā turnīrā - tā nosūtījusi oficiālu vēstuli Adrijas līgai.

Jau vēstījām, ka līdz šim pēdējā lielajā Grieķijas basketbola derbijā februāra vidū "Olympiacos" cīņā pret Atēnu "Panathinaikos" puslaika pārtraukumā atstāja laukumu un tajā vairs neatgriezās. Kluba vadība tādējādi izrādīja protestu par, viņuprāt, netaisnīgo tiesāšanu.

Vēlāk klubs paziņoja, ka vēlas, lai derbijus pret "Panathinaikos" turpmāk apkalpotu ārvalstu tiesneši, pretējā gadījumā "Olympiacos" apsver aiziešanu no Grieķijas čempionāta. Saņēmuši noraidošu atbildi šādai idejai, "Olympiacos" pārstāvji tik tiešām sākuši izsvērt iespējas startam citā turnīrā. Tas netraucētu dalībai arī ULEB Eirolīgā, jo tur netiek ņemts vērā sportiskais princips - "Oly" ir viens no 11 Eirolīgas licencētajiem klubiem.

"Tā ir taisnība, ka "Olympiacos" ir kontaktējušies ar mums," informāciju Grieķijas laikrakstam "Live Sport" apstiprinājis Adrijas līgas izpilddirektors Krešimirs Novosels. "Esam oficiāli informēti par kluba interesi pievienoties mūsu līgai. Saņēmām lūgumu sniegt informāciju par līgas darbību, līgas akcionāriem, noteikumiem un citām lietām."

Iepriekš Novosels norādīja, ka Adrijas līgas nolikums paredz to, ka turnīrā drīkst piedalīties komandas tikai no sešām bijušās Dienvidslāvijas valstīm. Tiesa, ir bijuši izņēmumi un skaļākais no tiem - Telavivas "Maccabi" dalība turnīrā 2011./2012. gada sezonā. Toreiz Izraēlas superklubs izcīnīja 26 uzvaras 28 mačos un triumfēja līgā. Savulaik līgā trīs sezonas pavadīja arī ungāru vienība "Szolnok Olaj", bet vienu sezonu spēlēja čehu "CEZ Nymburk" un bulgāru klubs Sofijas "Levski".

Adrijas līga ir pazīstamākā un tradīcijām bagātākā reģionālā līga Eiropā. Šosezon tajā startē 24 komandas - 12 elites divīzijā un 12 otrajā divīzijā. Šobrīd ar 20 uzvarām 21 spēlē līdere ir Belgradas "Crvena Zvezda", bet pagājušā gada čempione Podgoricas "Buducnost" pagaidām ieņem trešo pozīciju (15-6). Izslēgšanas turnīrs sāksies ar pusfināliem - tajos uzvarētājus noteiks sērijās līdz diviem panākumiem, bet finālā cīņa noritēs līdz trīs uzvarām. Komanda, kas paliks pēdējā vietā, izkritīs uz otro divīziju, bet priekšpēdējā pozīcijā esošā komanda aizvadīs pārspēles ar otrās divīzijas otro labāko komandu.

Adrijas līga no "Olympiacos" pievienošanās turnīram būtu ieguvēja gan sportiskā, gan mārketinga ziņā. Tā kā "Olympiacos" ir ilgtermiņa licence dalībai Eirolīgā, Adrijas līga, ja netiks mainīts Eirolīgas nolikums, tiktu pie vēl vienas komandas Eirolīgā (šobrīd ceļazīmi uz Eirolīgu iegūst tikai Adrijas līgas čempioni). Pirejas kluba pievienošanās arī noteikti vairotu interesi par līgu līdzjutēju vidū.

Adrijas līgas kopvērtējums 14. martā

VKomandaUZP
1.Crvena Zvezda20141
2.Cedevita15636
3.Buducnost15636
4.Partizan14735
5.Mega Bemax101131
6.FMP91230
7.Cibona91230
8.Mornar Bar81329
9.Zadar71428
10.Igokea71428
11.Petrol Olimpija61527
12.Krka61527

Izmantotie resursi:
https://www.sport24.gr/

  -3 [+] [-]

, 2019-03-14 12:32, pirms 5 gadiem
Siliņš acīmredzot neprot lasīt statūtus, jo paslaik Oly nevar adrijas līga piedalīties un tajā pasā laikā startēt Eirolīgā. Lai startētu Eirolīgā, komandai ir jābūt top 4 savā čempionātā....Tā iet Siliņs, ka izmanto copy-paste un nevaru minūti statūtiem veltīt...Eirolīga gan varētu apsvērt statūtu maiņu, ja komanda vērstos ar tādu lūgumu....Bet jāsaka, ka Eirolīgā visticamāk tapat būtu piesta to punktu mainīt, jo vēlas komandu no UK, bet tur vietējā līga ir ļoti zemā līmenī un tāda līmeņa komandai tur būtu bezvērtīgi startēt.

Ps. Man sāk šis Siliņa stils apnikt, ka visur jācenšas nolikt eirolīga un jāatbalsta FIBA + LBS. Kā rezultātā nekvalitatīvi raksti top. Vai viedoklis tiek pārversts par rakstu.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-14 14:26, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Siliņš acīmredzot neprot lasīt statūtus, jo paslaik Oly nevar adrijas līga piedalīties un tajā pasā laikā startēt Eirolīgā. Lai startētu Eirolīgā, komandai ir jābūt top 4 savā čempionātā....Tā iet Siliņs, ka izmanto copy-paste un nevaru minūti statūtiem veltīt...Eirolīga gan varētu apsvērt statūtu maiņu, ja komanda vērstos ar tādu lūgumu....Bet jāsaka, ka Eirolīgā visticamāk tapat būtu piesta to punktu mainīt, jo vēlas komandu no UK, bet tur vietējā līga ir ļoti zemā līmenī un tāda līmeņa komandai tur būtu bezvērtīgi startēt.

Ps. Man sāk šis Siliņa stils apnikt, ka visur jācenšas nolikt eirolīga un jāatbalsta FIBA + LBS. Kā rezultātā nekvalitatīvi raksti top. Vai viedoklis tiek pārversts par rakstu.
ja ir license, tad ir pie kājas vieta čempī.

  -2 [+] [-]

, 2019-03-14 14:41, pirms 5 gadiem
Real AB15(Dre) rakstīja: ja ir license, tad ir pie kājas vieta čempī.
Nē, nav, lai saglabātu licenci ir jāspēlē noteiktā līmenī

  +1 [+] [-]

, 2019-03-14 15:47, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nē, nav, lai saglabātu licenci ir jāspēlē noteiktā līmenī
Neesmu pētījis, tas top4 nosacījums arī uz ACB klubiem attiecas? Tur regulāri kāds no Eirolīgas grandiem paliek 1/4 finālā.
Turklāt diez vai tas ir šķērslis - Eirolīgai tāpat galvenais cik klubam maciņš biezs