Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Daira Bertāna komandas biedrs Žižičs vasarā pievienosies Bostonas "Celtics"

Emils Ozerinskis

Daira Bertāna komandas biedrs Žižičs vasarā pievienosies Bostonas "Celtics"
Ante Žižičs
Foto: euroleague.net

Stambulas "Darussafaka" komandas centra spēlētājs, horvāts Ante Žižičs vasarā gatavojas pārcelties uz NBA čempiontituliem bagātāko klubu Bostonas "Celtics", ziņo Boston Globe.

"Domāju, šogad esmu uzlabojis savu meistarību, attīstījis ķermeni un ieguvis pieredzi. Esmu gatavs debitēt NBA," Bostonas medijiem stāsta 20 gadus vecais horvātu centrs Ante Žižičs, kurš pagājušajā vasarā ar 23. numuru tika draftēts NBA jauno spēlētāju izvēles ceremonijā, nonākot Bostonas "Celtics" sarakstos.

"Viņam janvārī palika tikai 20 gadi, bet laukumā viņš soda fiziski nobriedušus vīriešus. Viņš spēlē ar spēku un viņa klātbūtne groza apakšā ir jūtama. Esmu pārsteigts par viņa veiksmīgo debiju Eirolīgā," atklāj "Celtics" spēlētāju personāla direktors Ostins Eindžs. "Mums jāsagaida 1. jūlijs, jāpāršķir kalendārs un viņš jāparaksta. Viņš grib būt šeit un mēs viņu gribam!" atzīst Eindžs.

212 cm garo Horvātijas basketbolistu Anti Žižiču NBA titulētākā vienība Bostonas "Celtics" pērnā gada draftā izvēlējās ar 23,. numuru, tomēr uzreiz nepiesaistīja, atstājot horvātu Vecajā kontinentā. Žižičs no Zagrebas "Cibona" pievienojās Deivida Blata trenētajai Stambulas "Darussafaka", kļūstot par Daira Bertāna komandas biedru. Šobrīd 11 aizvadītās Eirolīgas cīņās 20 gadus vecais horvāts izcēlies ar 9,7 punktiem un 7,1 atlēkušo bumbu.

Bostonas "Celtics" jau šobrīd ir viena no vadošajām Austrumu konferences komandām ar tādiem spēlētājiem kā Als Horfords un Aizeja Tomass sastāvā. Tomēr komandai ir gaidāma arī spoža nākotne, jo "Celtics" pieder tuvāko gadu Bruklinas "Nets" pirmās kārtas drafta izvēles un tādi jaunie spēlētāji kā Džeilens Brauns un Markuss Smarts.

Izmantotie resursi:
The Boston Globe