Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Arī Turcijas klubi nākamsezon atgriezīsies ULEB Eiropas kausā

Andrejs Siliņš

Arī Turcijas klubi nākamsezon atgriezīsies ULEB Eiropas kausā
Dairis Bertāns un Kvino Koloms
Foto: Sputnik/Scanpix

Turcijas Basketbola federācijas (TBF) ģenerālsekretārs Omers Onans paziņojis, ka nākamajā sezonā Turcijas klubiem nebūs liegts atgriezties otrajā prestižākajā Eiropas klubu turnīrā ULEB Eiropas kausa izcīņā, kur šajā sezonā neviena Turcijas komanda nespēlē.

FIBA un ULEB konflikta rezultātā šajā sezonā ULEB Eiropas kausa izcīņā nestartētu vairāku lielo valstu klubi, tostarp no Turcijas. Tiesa, turkiem ir lielākā pārstāvniecība Eirolīgā - Eiropas prestižākajā turnīrā spēlē četri Stambulas klubi.

"Fenerbahce" un "Anadolu Efes" ir ilgtermiņa līgumi par spēlēšanu Eirolīgā, "Galatasaray" vietu Eirolīgā nopelnīja, pateicoties uzvarai Eiropas kausā, bet "Darussafaka Dogus" tika pie "wild card". Tiesa, nākamajā sezonā Eiropas lielākajai pilsētai varētu vairs nebūt tik daudz komandu Eirolīgā.

"Zinu, ka "Darussafaka" vēlas spēlēt Eirolīgā arī nākamsezon, bet tas būs grūti, ja formāts paliks nemainīgs ar 16 komandām," sacīja Onans. "Tāpat Eirolīgā nevarēs spēlēt "Galatasaray". Domāju, ka šīm abām augstākās kvalitātes komandām būtu jābūt tiesībām izvēlēties [kur spēlēt]. Ja "Darussafaka" vēlēsies piedalīties Eiropas kausā, mēs nedrīkstam atteikt. Spānijai, Lietuvai vai Krievijai nevarēja uzspiest lēmumu, arī Turcijai nevajadzētu pakļauties."

Onans ir pārliecināts, ka federācijai jādara viss iespējamais, lai klubi varētu piedalītos tajos turnīros, kuros vēlas, nevis tikt iebiedēti ar potenciālām sankcijām, kā tas pagājušajā vasarā notika no FIBA puses.

Arī Itālijas federācija jau iepriekš paziņoja, ka nākamsezon ļaus klubiem atkal piedalīties ULEB Eiropas kausa izcīņā, kas šogad nenotika tādu pasu iemeslu dēļ - FIBA spiediena dēļ.

"Darussafaka" klubs, kam ir viens no lielākajiem budžetiem Eiropā, Eirolīgā spēlē jau otro sezonu pēc kārtas, bet abās reizēs dalībai turnīrā saņēma "wild card". Latviešu aizsargam Dairim Bertānam ir līgums ar "Darussafaka" uz divām sezonām pēc sistēmas 1+1.

Izmantotie resursi:
Home - Eurohoops Eurohoops

     [+] [-]

, 2017-03-14 09:46, pirms 7 gadiem
Loģika pareiza: klubi izvēlas, kur spēlēt izejot no sasniegumiem, nevis FIBA uzspiež kur spēlēt vai kur nē. Jāgaida FIBA atbilde, jo pārāk daudz valstu federācijas izteikušas viedokli. Notiks klubu staigāšana: starp Čemp.Līgu un ULEB CUP.
Kaut kādā no šiem būtu vismaz viens LV klubs, vēlams, divi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-03-14 11:54, pirms 7 gadiem
angrybird rakstīja: Loģika pareiza: klubi izvēlas, kur spēlēt izejot no sasniegumiem, nevis FIBA uzspiež kur spēlēt vai kur nē. Jāgaida FIBA atbilde, jo pārāk daudz valstu federācijas izteikušas viedokli. Notiks klubu staigāšana: starp Čemp.Līgu un ULEB CUP.
Kaut kādā no šiem būtu vismaz viens LV klubs, vēlams, divi!
Nu tas Tev jaaprasa ir Jaunupam, nafig Vefs liek miiksto Uz Eiropas kausiem, jo kaa saprotu, Ja buutu veelme jau shogad Cenpionu Liigaa vareeja starteet divas Latvijas komandas un viena Fiba Eirokausaa... Bet Valmierai kaa klubam vienalga par visu, pietiek ar garanteetu bronzu, Vefam zheel naudas...Labi, Ka Lembergs vismaz neskopojas un mees no starptautiskaas aprites neesam izkritushi pilniibaa...

     [+] [-]

, 2017-03-14 12:31, pirms 7 gadiem
Nu neizdevās mafijas kantora šantāža

Bet ja nopietni, tad neko citu sagaidīt nevarēja, jo ČL steigā uzcepta un līmenis nespēja konkurēt ar ULEB