Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Eirolīgas labākā aizsardzības spēlētāja balvai izvirzīti deviņi kandidāti

Eirolīgas labākā aizsardzības spēlētāja balvai izvirzīti deviņi kandidāti
Braients Danstons un Kails Hainss
Foto: TASS / Scanpix

ULEB Eirolīgas vadība izziņojusi deviņus basketbolistus, kas kandidēs uz sezonas labākā aizsardzības spēlētāja godu. Starp tiem ir gan pagājušās sezonas uzvarētājs Adams Hanga, gan vienīgais joprojām aktīvais spēlētājs, kurš ticis pie balvas iepriekš vismaz divreiz - Braients Danstons.

Pagājušajā sezonā par labāko šajā nominācijā tika atzīts ungāru vieglais uzbrucējs Adams Hanga, kurš pārstāvēja "Baskonia". Šosezon Hanga jau ir "Barcelona" spēlētājs, bet balvai nominēts atkal. Lai arī "Barcelona" šobrīd atrodas priekšpēdējā pozīcijā turnīra tabulā, tā ir sestā labākā komanda ielaisto punktu ziņā.

Amerikāņu centrs Braients Danstons par labāko aizsardzības spēlētāju tika atzīts 2014. un 2015. gadā, kad pārstāvēja "Olympiacos". Trešo sezonu Danstons pārstāv "Anadolu Efes" un atkal ir viens no nominantiem uz titulu. Danstons ir labākais metienu bloķētājs Eirolīgā - vidēji 1,64 spēlē un kopumā 36 bloķēti metieni.

Nominēts arī cits amerikāņu centrs Kails Hainss no Maskavas CSKA, kurš balvu saņēma arī 2016. gadā. Netālu no Maskavas - Himkos - spēlē cits kandidāts uz balvu. Amerikāņu aizsargs Čārlzs Dženkinss tiek uzskatīts par vienu no labākajiem viens pret vienu aizsardzības spēlētājiem Eirolīgā.

Balvai izvirzīts Jāņa Strēlnieka komandas biedrs "Olympiacos" rindās Kostas Papanikolau, kā arī Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa komandas biedrs "Baskonia" rindās Vensāns Poirjē. Tāpat uz to kandidē Kriss Singltons no Atēnu "Panathinaikos", Valters Tavaress no Madrides "Real" un Breds Vanameikers no Stambulas "Fenerbahce".

Uzvarētājs tiks noteikts visu 16 Eirolīgas komandu galveno treneru balsojumā un tiks paziņots Eirolīgas "Final Four" turnīra laikā maija otrajā pusē.


Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
9

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.