Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kvalificēšanās gadījumā VEF 1/4 finālā spēlēs pret "Ulm" vai "Unics"

Kvalificēšanās gadījumā VEF 1/4 finālā spēlēs pret "Ulm" vai "Unics"
Ramūns Butauts: "Skatītāji nenojauš, cik ļoti komandai palīdz viņu klātbūtne un atbalsts"
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Trešdien, 12. februārī, atrisinājās galvenā intriga Eiropas kausa L grupā. Neatkarīgi no pēdējās kārtas spēlēm, ceļazīmes uz ceturtdaļfināliem izcīnīja Ulmas "Ratiopharm" (Vācija) un Kazaņas "Unics" (Krievija) basketbolisti. "Play-off" pirmajā kārtā viņiem būs jāspēlē pret J grupas komandām - "VEF Rīga", "Valencia Basket" vai "Bilbao Basket".

Pēc četrām kārtām L grupā visiem klubiem bija bilance 2-2, taču trešdien Turcijas un Serbijas pārstāves tika atstātas aiz borta. Eiropas kausa debitanti “Ratiopharm Ulm” izbraukumā Belgradā atspēlēja mājās iekrāto piecu punktu deficītu, pārspēja “Crvena Zvezda” ar 92:78 un divu cīņu summā ieguva +9. Duelī pret “Galatasaray” vāciešu gūto un zaudēto punktu attiecība veidoja +5.

Tikpat labvēlīgu iznākumu pret turku un serbu komandām panāca Staņislava Jerjomina trenētā “Unics” vienība, kas otro reizi pēc kārtas pārspēja “Galatasaray”. Šoreiz mājās panākums ar 64:57, bet savstarpējo cīņu summā 2-0. Divkaujā pret “Crvena Zvezda” kazaņiešu pārsvars sasniedza +11, tādējādi arī viņi kļuva konkurentiem neaizsniedzami.

Galīgā vietu secība L grupā tiks noskaidrota 19. februārī, kad Kazaņas basketbolisti viesosies Ulmā. Pirmajā aplī vācieši izbraukumā Tatarstānā bija pārāki ar 95:87, taču atbildes cīņā punktu starpībai nebūs nozīmes. Abām komandām pietiks ar +1. Uzvarētāji spēlēs pret J grupas otro spēcīgāko komandu, zaudētājiem būs jāsacenšas ar J grupas uzvarētājiem.

Pirmais variants: VEF uzvar J grupā

Rīdzinieki grupā uzvarēs, ja 20. februārī izbraukumā pārspēs “Bilbao Basket”, savukārt “Valencia Basket” savā laukumā cietīs neveiksmi pret “ČEZ Nymburk”. Šajā gadījumā Ramūna Butauta vīri ceturtdaļfinālā spēlēs pret L grupas otro spēcīgāko komandu.

Otrais variants: VEF izcīna otro vietu J grupā

Gadījumā, ja 20. februārī uzvaras svinēs VEF un “Valencia Basket”, rīdzinieki finišēs otrajā vietā grupā, jo zaudēts abās savstarpējās spēlēs pret valensiešiem. Šajā situācijā ceturtdaļfinālā būs jāspēlē pret L grupas uzvarētājiem.

Trešais variants: VEF paliek trešajā vietā

Ja VEF zaudēs Bilbao, komanda finišēs trešajā vietā neatkarīgi no Valensijas spēles rezultāta un “play-off” nekvalificēsies.

”Top 16” kopvērtējums 14. februārī

#I grupaJ grupaK grupaL grupa
1Banvit 3-2VEF Rīga 3-2Lokomotiv 5-0Ulm 3-2
2Budivelnik 3-2Bilbao Basket 3-2Spartak 3-2Unics 3-2
3Budučnost 2-3Valencia 3-2Zielona Gora 2-3Galatasaray 2-3
4Triumph 2-3Nymburk 1-4Cajasol 0-5Crvena Zvezda 2-3

Ceturtdaļfinālam kvalificējušās: "Lokomotiv-Kubaņ", "Spartak", “Ratiopharm Ulm”, “Unics”. Par četrām atlikušajām ceļazīmēm cīņu turpina septiņas komandas.

“Play-off” kvalificējas katras grupas divas labākās komandas. Ceturtdaļfināli notiks 2013. gada 6. un 13. martā, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā (A pāris I1 – K2, B pāris J1 – L2, C pāris K1 – I2, D pāris L1 – J2). Pusfināli notiks 20. un 27. martā (A – B, C – D), fināls risināsies 13. aprīlī Šarleruā. Uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz Eirolīgu.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup


Slēpts komentārs: ziemelcuuka
Slēpts komentārs: T.G.H.
, 2013-02-14 08:21, pirms 11 gadiem
T.G.H. rakstīja: Nav jēgas to pat apspriest, jo vef ja ir zaudejuši visas iespējas, ja ne faktiski, tad fiziski gan.
Looser
tavējie pat looser cup nejēdz uzvarēt kkādu Somijas lejasgala klubu
, 2013-02-14 08:32, pirms 11 gadiem
Synco rakstīja: tavējie pat looser cup nejēdz uzvarēt kkādu Somijas lejasgala klubu
nē looser cup uzvar tas, kurš izcīna pēdējo vietu
, 2013-02-14 10:49, pirms 11 gadiem
Cilvēki, šis raksts ir informarīvs, kas pazińo kāda ir esošā situācija grupās un kādi ir iespējamie komandu scenāriji. Jums taču obligāti nav viss jālasa un jāatstāj bezjēdzīgi komentāri! Kam interesē, tam šis raksts ir noderīgs! Nepiesārñojiet SC!
, 2013-02-14 10:53, pirms 11 gadiem
Nu paši sev sarežģīja uzdevumu. Būtu vinnējuši Valencija,tad tagad tik atliktu uzzināt pretinieku.A tā...
Spēlē īstenībā Vefam ir divi komponenti-Roulenda individuālā meistarība, 3punktnieki. Tās ir vismaz tās lietas, mana skatījumā,kas bija pamanāmas iepriekšējā spēlē. Ja krita trīņi, tad bija ok. Kā sāka zust precizitāte, tā uzreiz spāņi vilka klāt...
, 2013-02-14 11:29, pirms 11 gadiem
Synco rakstīja: tavējie pat looser cup nejēdz uzvarēt kkādu Somijas lejasgala klubu
Vai tad neuzvarēja, bērns?
, 2013-02-14 12:06, pirms 11 gadiem
T.G.H. rakstīja: Vai tad neuzvarēja, bērns?
Bērns ir tev starp kājām , mazais ventīļ puika
, 2013-02-14 13:49, pirms 11 gadiem
Velns būtu vinējuši un spēlētu ar vāciešu Ulm un tiktu Final4
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.