Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Lietkabelim" galvenā trenera pozīcijai piedāvāts NBA leģenda Lerijs Brauns

"Lietkabelim" galvenā trenera pozīcijai piedāvāts NBA leģenda Lerijs Brauns
Lerijs Brauns
Foto: AFP / Scanpix

Viens no lietuviešu pazīstamākajiem basketbola portāliem krepsinis.net trešdien ziņo, ka Artūru Štālbergu atbrīvojušais Panevēžas "Lietkabelis" klubs saņēmis piedāvājumu par galveno treneri nolīgt savulaik par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu kļuvušo Leriju Braunu.

Jau vēstīts, ka svētdien "Lietkabelis" no darba atbrīvoja Artūru Štālbergu un, lai gan oficiāli atbrīvošana neesot vēl nokārtota, kluba prezidents pirmdien atkārtoti apstiprināja, ka Štālbergs amatā neatgriezīsies. Šobrīd komandas vadīšana uzticēta ukraiņu speciālistam Vitālijam Černijam, kurš līdz šim bija Štālberga otrais asistents. Tomēr klubs lūkojas pēc cita speciālista galvenā trenera amatam.

Viena no basketbola spēlētāju un treneru pārstāvošām aģentūrām nosūtījusi "Lietkabelim" piedāvājumu nolīgt Leriju Braunu - 77 gadus vecais amerikāņu speciālists jau otro sezonu ir bez darba. Iepriekš Brauna vārds izskanēja kā potenciālais itāliešu "Red October Cantu" un Telavivas "Maccabi" komandu galvenā trenera amata kandidāts, taču ne vienā, ne otrā gadījumā tas nematerializējās.

Brauns trenera arodā ir jau no pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem. Karjeras laikā strādājis ar virkni Amerikas basketbola asociācijas un Nacionālās basketbola asociācijas klubu, kā arī Ziemeļkarolīnas, UCLA un Kanzasas universitāšu komandām, bet pēdējā darba vieta no 2012. līdz 2016. gadam bija Dienvidmetodistu universitātes komanda. Atnākot uz to, Brauns paziņoja latviešu basketbolistam Ričmondam Vildem, ka nerēķinās ar viņa palīdzību, un Vilde nomainīja augstskolu.

1988. gadā ar Kanzasu Brauns izcīnīja NCAA čempiontitulu un nākamās 22 sezonas strādāja tikai NBA. 2001. gadā, vadot Alenu Aiversonu un Filadelfijas "76ers", Brauns iekļuva NBA finālā, kur zaudēja Losandželosas "Lakers", taču pats tika atzīts par sezonas labāko treneri. Divas reizes Brauns bijis NBA Visu zvaigžņu spēļu treneris (1977, 2001), bet 2004. gadā ar Detroitas "Pistons" izcīnīja NBA čempiontitulu.

Brauns ir vienīgais treneris vēsturē, kurš NBA izslēgšanas turnīros spēlējis ar astoņām dažādām komandām. Basketbola Slavas zālē Brauns tika uzņemts 2002. gadā.

Izmantotie resursi:
https://www.krepsinis.net/naujiena/...


Slēpts komentārs: karlosm
, 2017-12-13 12:56, pirms 6 gadiem
Tikai tāda nianse, ka šim speciālistam vismaz 0.5 MIO USD būs jāmaksā līdz sezonas beigām, kamēr Štālbergs gandrīz pa velti strādāja?!
, 2017-12-13 13:04, pirms 6 gadiem
karlosm rakstīja: Kaut kāds bezsakars ap LT basi notiek Gan jau visi ņirdz amerikā, par to, ka miskastē spēlēt ir stilīgi!
Kāpēc? Viss šis ir ļoti labs mārketings, līga vairāk zināma, kas dod priekšrocības leģionāru parakstīšana, iespējams, kāda laba trenera piesaistē, tāpat sponsori utt. Šis ir līdzīgi, kā ar to tele2 meteorītu, kur daudzi sašutuši bija, sauca par izgāšanos utt. bet gada beigās tele2 bija uzņēmums ar lielāko peļņu Latvijā...Pie tam, bezmaksas reklāma ASV un Eiropā, kur vēl labāk?
, 2017-12-13 13:07, pirms 6 gadiem
Blee, tie leiši galīgi nav pie pilna prāta. It sevišķi Paņevežā. Tur vispār hvz kas notiek.
, 2017-12-13 13:13, pirms 6 gadiem
karlosm rakstīja: Kaut kāds bezsakars ap LT basi notiek Gan jau visi ņirdz amerikā, par to, ka miskastē spēlēt ir stilīgi!
Mistkaste? Nu,nez, Top7 līga Eiropā... Un Lietkabelim ir nauda šobrīd.
, 2017-12-13 13:13, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tikai tāda nianse, ka šim speciālistam vismaz 0.5 MIO USD būs jāmaksā līdz sezonas beigām, kamēr Štālbergs gandrīz pa velti strādāja?!
Ja ir nauda un ambīcijas, tad var pasūtīt mūziku.
, 2017-12-13 13:43, pirms 6 gadiem
karlosm rakstīja: Kaut kāds bezsakars ap LT basi notiek Gan jau visi ņirdz amerikā, par to, ka miskastē spēlēt ir stilīgi!
Lietuvā šogad ir kā viņi saka pirms krīzes periods, kad viss attīstās- ekonomika strauji aug un piķis gāžas pāri malām. Tā kā basis ir viņu reliģija, tad loģiski, ka tur tas arī sāk parādīties un klubiem pirksti gaisā. Apskatieties, kas notiek būvniecībā. Sāksies krīze un tauta varēs mest piķi, lai saglābtu to klubus līdzīgi kā Žalgiri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-12-13 16:16, pirms 6 gadiem
Lietkabelis - jaunais NBA klubs 2019 sezonā!
, 2017-12-13 17:12, pirms 6 gadiem
Lielais Fils arī ir bez darba.
, 2017-12-13 18:10, pirms 6 gadiem
Lietuvas kabeļa naudasmaisiem ar pieticību nav nācies vēl saskarties.Lai nu izdodas izdzīvot arī tad, kad ar pakaļu atsēdīsies dubļos.
, 2017-12-13 20:14, pirms 6 gadiem
karlosm rakstīja: Kaut kāds bezsakars ap LT basi notiek Gan jau visi ņirdz amerikā, par to, ka miskastē spēlēt ir stilīgi!
Kur spelet ir "stiligi"?????Tu nelaimigais Ezeli.
, 2017-12-13 20:17, pirms 6 gadiem
karlosm rakstīja: Kaut kāds bezsakars ap LT basi notiek Gan jau visi ņirdz amerikā, par to, ka miskastē spēlēt ir stilīgi!
Kad salasiisi savaa"šķuunii(arena riga)"uz speli starp Ventspili un Vef vismaz 5000skatitajus tad vari ko Teikt.Bet Ne tagad😂😂😂😂
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
17

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.