Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ACB līgas klubi vēlas 12 komandu izslēgšanas turnīru

Andrejs Siliņš

ACB līgas klubi vēlas 12 komandu izslēgšanas turnīru
Foto: Marcela Penaloza

Par Eiropā labāko vietējo čempionātu uzskatītajā Spānijas ACB līgā, ļoti iespējams, jau no 2019./2020. gada sezonas notiks būtiskas formāta izmaiņas un lielākais akcents vērsts uz izslēgšanas turnīra paplašināšanu.

Otrdien, dažas dienas pirms Spānijas superkausa izcīņas sākšanās, paredzēta ACB līgas ģenerālā asambleja, kurā viens no izskatāmajiem jautājumiem būs ACB līgas formāta izmaiņas. Gandrīz visi ACB līgas klubi parakstījušies zem idejas par iespējamajām idejām. Vienīgās pretinieces ir trīs bagātākie un allaž Eirolīgā spēlējošie klubi - "Baskonia", "Barcelona" un Madrides "Real".

Ideja paredz saglabāt 18 komandu turnīru, taču, ja pēdējā vieta regulārajā sezonā zaudē vietu ACB līgā, tad 16. un 17. vietā palikušajām komandām par to vēl būs jācīnās pārspēlēs ar pēc spēka otrās līgas otro un trešo labāko komandu. Tāpat paredzēts paplašināt izslēgšanas turnīru, līdzšinējo astoņu komandu vietā startējot 12 labākajām regulārās sezonas komandām. Regulārās sezonas labāko četrinieks iesaistīsies "play-off" no otrās kārtas jeb ceturtdaļfināla, bet pārējās astoņas vispirms izspēlēs astotdaļfināla sērijas.

Izņemot Malagas "Unicaja" un "Valencia", pārējie klubi vēlas saīsināt ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas līdz divām uzvarām, nevis trim, kā tas ir šobrīd.

Trīs augstāk nosauktie Eirolīgas klubi iepriekš vedinājuši tieši uz pretējo virzienu - samazināt komandu skaitu ACB līgā vispirms līdz 16, bet pēc tam pat tikai līdz 14 komandām. Jaunā ideja gan paredz pretimnākšanu arī grandiem, jo ideja paredz, ka divas jaunpienācējas no otrās līgas, kā arī divas sliktākās iepriekšējās sezonas komandas nākamajā regulārajā sezonā aizvadīs tikai mājas spēles pret iepriekšējās sezonas labāko četrinieku. Līdz ar to spēļu skaits grandiem, ja tiem būs izdevies iepriekšējā sezonā izcīnīt vismaz ceturto vietu, samazināsies par četrām.

Izmaiņas plānots ieviest no 2019./2020. gada sezonas vai 2020./2021. gada sezonas. Lai pieņemtu izmaiņas, nepieciešamas 14 balsis.

Izmantotie resursi:
https://as.com/

     [+] [-]

, 2018-09-13 14:49, pirms 6 gadiem
"Gandrīz visi ACB līgas klubi parakstījušies zem idejas par iespējamajām idejām"

Siliņ, šī jau ir next level žurnālistika