Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pirmais Izraēlas spēlētājs NBA Kaspi atgriežas mājās un pievienojas "Maccabi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pirmais Izraēlas spēlētājs NBA Kaspi atgriežas mājās un pievienojas "Maccabi"
Omri Kaspi. Foto: maccabi.co.il

Desmit sezonas Nacionālajā basketbola asociācijā pavadījušais Omri Kaspi nolēmis atgriezties mājās un parakstījis līgumu ar Telavivas "Maccabi".

2009. gada draftā Kaspi ar 23. numuru izvēlējās Sakramento "Kings", tādējādi uzbrucējs kļuva par pirmo Izraēlas basketbolistu, kurš draftēts pirmajā kārtā, par pirmo, kurš parakstījis NBA līgumu, un par pirmo, kurš devies laukumā NBA mačā. Pēc divām sezonām Sakramento viņš pārcēlās uz Klīvlendas "Cavliers", turpinājumā pārstāvot arī Hjūstonas "Rockets", vēlreiz "Kings", Ņuorleānas "Pelicans", Minesotas "Timberwolves", Goldensteitas "Warriors" un Memfisas "Grizzlies", kas kļuva par viņa pēdējo pieturvietu Amerikā.

Tagad Kaspi atgriezies mājās un parakstījis trīs gadu līgumu trīs miljonu eiro vērtībā ar "Maccabi". "Pat nevarēju iedomāties, ka par atgriešanos būšu tik priecīgs. Pirmo reizi šeit ierados 13 gadu vecumā, un allaž esmu bijis lepns par iespēju vilkt mugurā "Maccabi" kreklu. Tā ir liela privilēģija," teica Kaspi. Vēl pirms līguma parakstīšanas kļuva zināms, ka tieši viņš būs komandas kapteinis, turklāt pēc karjeras beigām Kaspi garantēta vieta "Maccabi" menedžmentā.

"Gribu pateikties kluba vadībai, kas pacietīgi gaidīja līdz augusta vidum – līdz brīdim, kad pieņēmu lēmumu par atgriešanos Izraēlā. Tā bieži nenotiek. Tas parāda kluba vadības domas, un esmu priecīgs, ka varu pievienoties "Maccabi"," teica 31 gadu vecais uzbrucējs. 2008. gadā Kaspi palīdzēja "Maccabi" sasniegt Eirolīgas finālu, bet nākamajā sezonā viņa loma kļuva lielāka – 8,8 punkti vidēji spēlē Eirolīgā un 13 punkti Izraēlas čempionātā. Kaspi divas reizes kronēts par valsts čempionu un vienu reizi izcīnījis kausu.

Izmantotie resursi:
Coming home: Maccabi signed Omri Casspi