Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Žalgiris" zaudē arī savu rezultatīvāko spēlētāju Ledeju, Nedovičs pārceļas uz Atēnām

"Žalgiris" zaudē arī savu rezultatīvāko spēlētāju Ledeju, Nedovičs pārceļas uz Atēnām
Zeks Ledejs. Foto: Marius Vizbaras/Scanpix

Atēnu "Panathinaikos" un Sanktpēterburgas "Zenit" basketbola klubi paziņojuši par līguma parakstīšanu ar Nemaņu Nedoviču un Aleksu Poitresu, savukārt Kauņas "Žalgiris" apstiprinājis Zeka Ledeja došanos prom.

26 gadus vecais amerikāņu garais spēlētājs Zeks Ledejs Kauņas klubā aizvadīja vienu sezonu un Eirolīgā kļuva par komandas rezultatīvāko vīru. Viņš sāka sešas no 28 spēlēm, bet vidēji 22 minūtēs un 21 sekundē sakrāja 11,8 punktus un 4,7 atlēkušās bumbas. Drīz pēc tam Milānas "Olimpia" paziņoja par divu gadu līguma noslēgšanu ar Ledeju. Kā ziņoja lietuviešu žurnālists Donāts Urbons, Milāna esot samaksājusi 150 tūkstošu eiro izpirkumu. "Žalgiris" iepriekš jau šķīrās no galvenā trenera Šarūna Jasikēviča, kurš ar palīgiem pārcēlās uz Barselonu, bet uz Stambulas "Fenerbahce" devās Edgars Ulanovs.

Atēnu "Panathinaikos" uz nākamo sezonu vienojusies ar 29 gadus veco serbu aizsargu Nemaņu Nedoviču, kurš divus gadus pavadīja Milānā un šosezon sāka trīs no 17 mačiem, vidēji 16,5 minūtēs gūstot 7,9 punktus, izdarot 1,7 rezultatīvas piespēles un izcīnot 1,2 atlēkušās bumbas. Savulaik Nedovičs no Viļņas "Lietuvos Rytas" pārcēlās uz Goldensteitas "Warriors", pēc draftēšanas pirmajā kārtā NBA aizvadot 24 spēles.

Savukārt trešo papildinājumu izziņojis Sanktpēterburgas "Zenit", kas vienojies ar bijušo NBA garo spēlētāju Aleksu Poitresu. Filadelfijas "76ers", Indianas "Pacers" un Atlantas "Hawks" sastāvā aizvadījis 52 mačus, iepriekšējo sezonu Poitress pavadīja Stambulas "Galatasaray". 26 gadus vecais Poitress Turcijas Superlīgā atzīmējās ar vidēji 12,9 punktiem un 5,4 atlēkušajām bumbām. Iepriekš "Zenit" pievienojās arī kanādiešu saspēles vadītājs Kevins Pangoss ("Barcelona") un lietuviešu centrs Arturs Gudaitis (Milānas "Olimpia").

Izmantotie resursi:
https://www.paobc.gr/deltia-typoy/1...
Kauno „Žalgiris“ atsisveikina su Z.LeDay
https://twitter.com/Urbodo/status/1...
Алекс Пойтресс пополнил состав БК «Зенит»!
E’ il giorno di LeDay all’Olimpia:...


, 2020-07-13 22:53, pirms 4 gadiem
Atkal jāsaka, ka VEF nogulēja☹️
Jebkurš no šiem trim būtu noderējis!
Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
3

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.