Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Brose Bamberg" tiek pie pirmās uzvaras, ALBA turpina bez zaudējumiem

Rolands Eliņš

"Brose Bamberg" tiek pie pirmās uzvaras, ALBA turpina bez zaudējumiem
"Brose Bamberg" spēlētāji. Foto: imago images/BBL-Foto/Scanpix

Vācijas Basketbola līgā turpinās desmit komandu miniturnīrs, ar kura palīdzību Vācijā tiek pabeigta basketbola sezona un noskaidrots valsts čempions. Šodien ”Brose Bamberg” ar 99:83 apspēlēja „Skyliners”, bet Berlīnas ALBA ar 30 punktu pārsvaru sakāva „Rasta Vechta”.

Vācijas Basketbola līgas turnīrā B grupā „Brose Bamberg” bija zaudējusi pirmajās divās spēlēs, kas lika sākt satraukties par izkļūšanu no apakšgrupas, ko gan paveiks četras no piecām komandām. Šodienas mačā „Brose” izdevās nostāties uz uzvaru ceļa, jau pirmajā puslaikā iegūstot lielu pārsvaru pret „Skyliners” komandu.

„Brose” jau pirmajā puslaikā iemeta 58 punktus un ieguva sev 22 punktu vadību, realizējot tālmetienus ar apskaužamu regularitāti. Otrajā puslaikā „Skyliners” nedaudz pietuvojās, taču atspēlēties vairs nespēja un zaudēja ar 83:99. „Brose” šajā mačā trāpīja 12 no 26 tālmetieniem, turklāt jāizceļ komandas gūto punktu sadalījums – deviņi spēlētāji guva vismaz astoņus punktus, taču nevienam nebija vairāk par 13 punktiem. ASV aizsargs Periss Lī saviem astoņiem punktiem pievienoja arī sešas rezultatīvas piespēles.

Savukārt trešo uzvaru trīs spēlēs guva Berlīnes ALBA, ar 102:72 sakaujot „Vechta”. Izšķirošais pārsvars tika gūts jau mača ievadā, pirmo puslaiku pabeidzot ar vadību 58:31. Berlīnes komandas uzvaru ar 15 gūtiem punktiem sekmēja Lietuvas spēlētājs Roks Giedraitis, kamēr Peitons Siva iemeta 16 punktus un veica septiņas rezultatīvas piespēles.

Apakšgrupas

A grupaReg. sez.B grupaReg. sez.
ratiopharm Ulm3-0Riesen Ludwigsburg3-0
Bayern Munich2-1Alba Berlin3-0
EWE Baskets Oldenburg2-1Brose Bamberg1-2
Gottingen1-2Skyliners Frankfurt1-3
Crailsheim Merlins0-4Rasta Vechta0-3