Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Arī "Limoges" pamet Eirokausu un pievienojas Čempionu līgai

Andrejs Siliņš

Arī "Limoges" pamet Eirokausu un pievienojas Čempionu līgai
Foto: FIBA

Pazīstamais Francijas basketbola klubs "Limoges" kļuvis par kārtējo klubu, kas šajā starpsezonā nolēmis atstāt ULEB Eirokausu un nākamajā sezonā spēlēs Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) organizētajā Čempionu līgā.

Iepriekš vēstījām par četru citu lielu klubu lēmumu pamest Eirokausu un pievienoties Čempionu līgai - Viļņas "Rytas", kā arī turku komandas "Darrusafaka", "Tofas" un "Galatasaray". Tagad lēmumu atstāt Eirokausu pieņēmusi arī Francijas vienība "Limoges CSP", kas kopš 2014. gada spēlēja ULEB organizētajos turnīros Eirolīgā un Eirokausā.

2014. gadā izcīnot Francijas čempiontitulu, "Limoges" tika pie vietas pat Eirolīgā, kur atgriezās arī nākamajā sezonā. Pēdējās trīs sezonas pēc kārtas klubs spēlēja Eirokausā, divreiz tiekot Top16 turnīrā, bet aizvadītajā sezonā apstājoties jau grupu turnīrā. Turpmāk "Limoges" sacentīsies Čempionu līgā.

Tāpat kā iepriekšējos gadījumos, arī šoreiz FIBA pārvilinājusi Eirokausa dalībnieku ar finansiālajiem nosacījumiem. Proti, tiek vēstīts, ka "Limoges" vienojies par trīs gadu līgumu ar Čempionu līgu un katru gadu par dalību saņems 50 000 eiro (papildus naudai, kas garantēta visiem grupu turnīra dalībniekiem).

Latvijai arī jaunajā Čempionu līgas sezonā atvēlētas divas vietas - čempioniem grupu turnīrā, bet vicečempioniem kvalifikācijā. Čempioni "VEF Rīga" iepriekš atklāja, ka nosūtījuši pieteikumu dalībai, bet vicečempioni "Ogre" nav paziņojusi savu lēmumu, vai izmantos šādu iespēju.

Tikmēr turku vietne basketbolgunlugu.net iekļāvusi Eirokausa jaunās sezonas dalībnieku sarakstā divas komandas, kas tur līdz šim nespēlēja - turku "Bahcesehir", kas šosezon cīnījās FIBA Eiropas kausā, kā arī VTB Vienotajā līgā labi iepazīto Nursultanas "Astana". Tiesa, tā ir neoficiāla informācija. Gaidāms, ka Eirokauss dalībnieku sastāvu nākamajai sezonai oficiāli varētu izziņot nākamnedēļ.

     [+] [-]

, 2020-06-13 12:43, pirms 4 gadiem
Andrej, jūsu kolēģis 20. maijā jau ielika rakstu, kur VEF pārstāvis izsakās, ka piedalīsies ČL.
VEF pieņem uzaicinājumu arī nākamajā sezonā...