Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Gudaitis došanos uz NBA atliek uz nākamo vasaru un paliks Milānā

Gudaitis došanos uz NBA atliek uz nākamo vasaru un paliks Milānā
Artūrs Gudaitis. Foto: LAPRESSE/Scanpix

Lietuvas basketbolists Artūrs Gudaitis piekritis palikt Itālijas basketbola klubā „Milano Olimpia” arī nākamajā sezonā, savu iecerēto debiju NBA atliekot uz aiznākamo sezonu, vēsta Itālijas laikraksts „La Gazzeta dello Sport”.

25 gadus vecajam Artūram Gudaitim ir līgums ar „Milano Olimpia” līdz 2021. gadam, taču līgumā ir punkts, kas pieļauj viņa aiziešanu, ja parādās iespēja iekļūt NBA komandā. Līdzīgā veidā Milānas klubu atstāja Dairis Bertāns, šopavasar pievienojoties Ņūorleānas „Pelicans”.

Gudaiti šovasar pie sevis vēlējās redzēt Klīvlendas „Cavaliers”, kas tiesības uz 2015. gadā ar 47. numuru draftēto lietuvieti ieguva maiņas darījumā februārī. Gudaitis savu jauno līgumu ar Milanu noslēdza jau pēc šī maiņas darījuma, taču visu attīstību apturēja smaga ceļgala trauma, kuras dēļ Gudaitis šosezon vairs nespēlēs un viņa atgriešanās termiņš nav zināms.

Līdz ar to arī visai loģisks lēmums, ka Gudaitis paliks Milānā arī nākamajā sezonā un savu plānoto pievienošos „Cavaliers” atliks uz 2020. gada vasaru.

Gudaitis spēlē centra uzbrucēja pozīcijā un Milānas komandai pievienojās 2017. gada rudenī, bet iepriekš pārstāvēja niknākās pretinieces „Žalgiris” un „Rytas” vienības. Gudaitis pārstāvēja Lietuvas izlasi Eiropas čempionātā 2017. gadā, bet šosezon Eirolīgā Milānas sastāvā guva 10.3 punktus un savāca 6.3 atlēkušās bumbas vidēji spēlē.

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/art...


Luka Banki. Foto: Virtus Bologna
3

Eirolīgas pārspēles: vai Lomaža un Banki "Virtus" pārtrauks neveiksmju sēriju?

ULEB Eirolīgā šovakar gaidāmas pirmās divas no trim pārspēlēm, un Riharda Lomaža pārstāvētais un Lukas Banki trenētais Boloņas "Virtus" plkst. 21.00 ciemosies pie Stambulas "Efes".
Andrea Trinkjēri un Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas
2

Žurnālists: Trinkjēri tuvojoties sadarbības turpināšanai ar Kauņas ''Žalgiris''

Lietuviešu basketbola žurnālists Donāts Urbons vēstī, ka itāļu speciālists Andrea Trinkjēri esot tuvu līguma pagarināšanai ar Lietuvas basketbola flagmani Kauņas ''Žalgiris'', ko pārstāv arī Rolands Šmits.
Kitija Laksa un Kamija Smola 2024. gada 14. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
15

Kitija Laksa – Eirolīgas čempione

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (16-2) svētdien, 14. aprīlī, Mersinā uzvarēja "Villeneuve d`Ascq" (11-8) ar 106:73 un otro gadu pēc kārtas triumfēja FIBA Eirolīgā. Kitija Laksa nopelnīja pirmo titulu. Prāgas USK bronzas spēlē sagrāva "Mersin" – 95:67.