Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Āris Kakstāns

Fernandezs: "Guvām komandas uzvaru"

Fernandezs: "Guvām komandas uzvaru"
Rudijs Fernandezs
Foto: ULEB

Pēc šodien notikušās ULEB kausa finālspēles, kurā divu spāņu klubu duelī Badalonas "Joventut" ar 79:54 uzvarēja Žironas "Akasvayu", par spēli iespaidos dalījās abi komandu galvenie treneri un "Joventut" līderis Rudijs Fernandezs.

Fināla uzvarētāju Badalonas "Joventut" galvenais treneris Aito Garsija Reness pēc spēles norādīja uz nogurumu, kas bija radies aizvadot trīs spēles četrās dienās: "Iespējams, bijām nedaudz noguruši šovakar. Patērējām daudz enerģiju iepriekšējās divās spēlēs. Spēles sākumā bijām svaigi un lieliski nospēlējām pirmajā ceturtdaļā, bet otrās ceturtdaļas vidū sākās lejupslīde. Taču iemetām metienus, kad to visvairāk vajadzēja, divas vai trīs reizes tie bija trīspunktnieki un veiksmīgi apturējām Marku [Gasolu]. Ieguvām ULEB kausu un tas ir liels panākums."

"Joventut" līderis Rudijs Fernadezs, kurš arī tika atzīts "Final Eight" finālspēļu vērtīgāko spēlētāju, pēc spēles neslēpa prieku: "Neticami. Tas bija viens no mūsu mērķiem šai sezonai un šosezon esam spējuši izcīnīt jau divus svarīgus titulus (otrs - "Copa del Rey" iegūšana - aut.). Pēdējās divās ceturtdaļās bijām agresīvāki aizsardzībā un tad varēja redzēt īsto "Joventut". Biju domājis, ka pleca savainojuma dēļ nespēlēšu, bet izdevās būtiski samazināt sāpes un spēlēt. Pie tam, šādā spēlē sāpes nejūt. Spēlēju uz pilnu jaudu un pateicoties komandai guvām uzvaru."

Žironas "Akasvayu" galvenais treneris Pedro Martinezs: "Nespēlējām tā, kā vajadzēja. "Joventut" pārspēja mūs cīņā par atlēkušajām bumbām uzbrukumā, viņu labā variēšana ar aizsardzībām - no zonas uz cilvēks-cilvēku - bija galvenais iemesls, kāpēc aizmetām garām metienus, uz kuriem bijām tiekušies. Nebijām svaigi fiziski un psiholoģiski. Protams, otrā vieta ir labāka par trešo, un lai arī dodamies mājās ar rūgtu garšu mutē, varam teikt, ka šī bija veiksmīga sezonu ULEB kausa turnīrā."

Izmantotie resursi:
ulebcup.com


, 2008-04-14 19:34, pirms 16 gadiem
cerams NBA vinu novertes, nevis , piemeram , ka Garbahosa sez uz solina. Ta ari savu talantu vins noliek


Liels parsteigums jau nebija redzot Uleb cempionus, komanda stabila un ar savu lideri .
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.