Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Trieste'' bez Gražuļa zaudē Itālijas kausa ceturtdaļfinālā, Sopotas ''Trefl'' grauj Polijā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Trieste'' bez Gražuļa zaudē Itālijas kausa ceturtdaļfinālā, Sopotas ''Trefl'' grauj Polijā
Igauņu basketbolists Henrijs Drels. Foto: Diego Gugliemi

Šovakar Itālijas kausa ceturtdaļfinālā ''Trieste'' bez savainotā Andreja Gražuļa piekāpās ''Brindisi'' basketbolistiem, bet ''Pesaro'' pārspēja ''Sassari''. Polijas kausa izcīņas pusfinālā iekļuva Sopotas ''Trefl'', kas ar 36 punktu pārsvaru sagrāva Varšavas ''Legia'', un Stargardas ''Spojnia''.

Itālija

''Trieste'', kurai šovakar ceļgala savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt latviešu basketbolists Andrejs Gražulis, zaudēja ''Brindisi'' komandai ar 81:93 (18:25, 20:18, 23:23, 20:27). ''Brindisi'' klubā rezultatīvākais ar 17 gūtiem punktiem un sešām bumbām zem groziem itālis Rafaels Gaspardo, bet ar 14 punktiem uzvaru kaldināja amerikānis Džeimss Bels. Zaudētāju rindās 16 punkti un desmit rezultatīvas piespēles Miltonam Doilam.

''Pesaro'' basketbolisti ar 115:110 (25:26, 24:27, 21:23, 29:23, 16:11) pagarinājumā apspēlēja ''Sassari'' vienību. Pezāro pilsētas komanda pirmajā ceturtdaļā iekrāja 11 punktu pārsvaru, ko ''Sassari'' visai ātri atspēlēja un pārņēma vadību. ''Pesaro'' basketbolists Ariels Filojs ar tālmetienu 15 sekundes līdz mača beigām panāca plus trīs, bet ar to pašu atbildēja Stefano Džentile no ''Sassari''. Pagarinājumā veiksmīgāki bija ''Pesaro'', svinot uzvaru un iekļūstot Itālijas kausa pusfinālā. Produktīvākais sniegums uzvarētājiem Džastinam Robinsonam, kurš guva 27 punktus, bet igauņu jaunais talants Henrijs Drels iemeta 23 punktus. ''Sassari'' vienībā ar 22 punktiem izcēlās lietuvietis Eimants Bendžus.

Rīt norisināsies Itālijas kausa pusfināli, kuros Milānas ''Olimpia'' spēlēt pret Venēcijas ''Umana Reyer'' un ''Brindisi'' stāsies pretī ''Pesaro'' komandai. Finālspēle paredzēta svētdien.

Polija

Polijas kausa ceturtdaļfinālā Sopotas ''Trefl'' sagrāva Varšavas ''Legia'' basketbolistus ar 36 punktu pārsvaru - 92:56 (20:15, 25:15, 19:9, 28:17). Uzvarētājiem 21 punkts un sešas atlēkušās bumbas Tīdžejam Hozam, bet zaudētāju rindās desmit punkti bijušajam ''VEF Rīga'' leģionāram Lesteram Medfordam.

Otrajā šī vakara ceturtdaļfinālā Stargardas ''Spojnia'' apspēlēja Vroclavas ''Slask'' komandu ar 92:73 (28:24, 23:20, 20:17, 21:12). Stargardas pilsētā bāzētā kluba rindās ar double-double izcēlās amerikānis Beilijs Stīls - desmit punkti un tikpat atlēkušās bumbas. ''Slask'' komandā 16 punkti Kailam Gibsonam.

Sestdien Polijas kausa pusfinālā Jāņa Bērziņa un Rolanda Freimaņa ''Zielona Gora'' spēlēs pret ''Ostrow Wielkopolski'' basketbolistiem, bet Sopotas ''Trefl'' tiksies ar Stargardas ''Spojnia'' vienību. Arī Polijas kausa izcīņas fināls paredzēts svētdien.