Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Zenit" ģenerāldirektors: Gribam spēlēt, bet sešu spēlētāju sastāvā tas nav iespējams

"Zenit" ģenerāldirektors: Gribam spēlēt, bet sešu spēlētāju sastāvā tas nav iespējams
Sanktpēterburgas "Zenit". Foto: basket.fc-zenit.ru

ULEB Eirolīgas klubam Sanktpēterburgas “Zenit” draud vairāki tehniskie zaudējumi, jo komandu pārņēmusi Covid-19 epidēmija, uz strīpas paliekot vairs tikai sešiem basketbolistiem. Kā izteicies komandas vadītājs, viņi gribētu, taču nevar spēlēt.

Sanktpēterburgas “Zenit” rītvakar paredzēta izbraukuma spēle pret Artūra Kuruca pārstāvēto Vitorijas “Baskonia”. Krievijas vienība paziņojusi, ka 72 stundas pirms mača sākuma vērsusies pie Eirolīgas vadības ar lūgumu maču pārcelt, ņemot vērā, ka “Zenit” rindās ar Covid-19 saslimuši astoņi spēlētāji un trīs treneri, ieskaitot galveno Havjeru Paskālu.

Tādējādi pieteikumā atrodami tikai seši veseli basketbolisti. Eirolīgas Covid-19 noteikumus norādīts, ka komandas rīcībā jābūt vismaz astoņiem spēlētājiem, pretējā gadījumā pienāksies tehniskais zaudējums. “Zenit” Spānijā paredzētas divas spēles - vispirms pret “Baskonia”, pēc tam pret “Valencia”. Joprojām tiek gaidīta Eirolīgas atbilde.

“Mēs gribam spēlēt, bet sešu spēlētāju sastāvā tas nav iespējams. Protams, varētu pacensties savākt nepieciešamo skaitu, piesaistot pagaidām veselos jaunatnes komandas basketbolistus. Taču es uzskatu, ka mums nav tādu tiesību,” teica kluba ģenerāldirektors Aleksandrs Cerkovnijs.

“Pirmkārt, mēs katru dienu saņemam informāciju par jauniem saslimušajiem, un nav garantijas, ka kāds no jaunajiem nesaslimtu. Un tas nozīmē, ka pat ar visiem centieniem varam nesavākt nepieciešamo minimumu. Otrkārt, ja būs pozitīvas analīzes, mums nāksies saslimušo atstāt uz divām nedēļām Spānijā,” skaidroja Cerkovnijs. “Mums katrs no komandas ir daudz svarīgāks un dārgāks nekā jebkurš rezultāts.”

Starp “Zenit” saslimušajiem ir arī lietuvietis Artūrs Gudaitis.

Izmantotie resursi:
«Мы хотим играть, но вшестером это невозможно»


Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
3

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.