Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" tomēr papildina sastāvu un nolīgst NBA spēlējušo Dileiniju

Andrejs Siliņš

"Barcelona" tomēr papildina sastāvu un nolīgst NBA spēlējušo Dileiniju
Malkolms Dileinijs. Foto: USA Today Sports / Scanpix

Latviešu basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētais Spānijas superklubs "Barcelona" papildinājis komandas sastāvu ar amerikāņu aizsargu Malkolmu Dileiniju, kurš jau iepriekš teicami spēlējis Eirolīgā, kā arī divas sezonas pavadījis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Lai gan pēc Aleksa Abrinesa piesaistes "Barcelona" paziņoja, ka sastāva komplektācija noslēgta, plānus lika mainīt saspēles vadītāja Tomā Ertela gūtais savainojums Francijas izlases treniņnometnē, gatavojoties Pasaules kausa izcīņai. Ertels, kurš vasarā noslēdza jaunu līgumu ar klubu, ceļgala savainojuma dēļ nevarēs spēlēt vairākus mēnešus, un "Barcelona" sāka meklēt papildinājumu pirmā numura pozīcijā.

Tas atrasts 30 gadus vecā Malkolma Dileinija personā. 191 centimetru garais aizsargs pagājušajā sezonā bija peļņā Ķīnā, "Southern Tigers" komandas rindās vidēji 33 minūtēs gūstot 19,4 punktus, izcīnot 6,1 atlēkušo bumbu, atdodot 5,6 rezultatīvas piespēles un pārtverot 2,3 bumbas. Dileinijs uz Ķīnu devās pēc divām NBA pavadītām sezonām Atlantas "Hawks" rindās. Tur amerikānis bija otrais saspēles vadītājs aiz Denisa Šrēdera muguras, 2017./2018. gada sezonā vidēji 19 minūtēs gūstot 6,3 punktus un atdodot 2,8 piespēles.

Pirms tam Dileinijs aizvadīja spožu karjeru Eiropā. To basketbolists sāka Francijas vidusmēra klubā "Elan Chalon" 2011. gadā, palīdzot tam izcīnīt Francijas čempiontitulu un kausu. Tam sekoja sezona Kijevas "Budivelnik", Ainara Bagatska vadībā izcīnot Ukrainas titulu un Ukrainas superlīgas MVP godu. Trešā profesionāļa sezona deva trešo titulu - šoreiz ar Minhenes "Bayern" Vācijā, kur Dileinijs arī kļuva par sezonas un finālu MVP.

No 2014. līdz 2016. gadam Dileinijs pārstāvēja Krasnodaras "Lokomotiv Kuban", pirmajā sezonā esot vienā Eiropas kausa grupā pret "Ventspili", taču abās spēlēs krievu komanda iztika bez Dileinija palīdzības. 2015./2016. gada sezonā atgriezies Eirolīgā (pirmā sezona Eirolīgā "Bayern" rindās), Dileinijs kļuva par vienu no visa turnīra spožākajiem spēlētājiem (vidēji 16,3 punkti, 5,5 piespēles, 3,4 bumbas un vieta sezonas simboliskajā pieciniekā) un palīdzēja "Loko" pirmo un līdz šim vienīgo reizi vēsturē tikt Eirolīgas "Final Four". Pēc izcilās karjeras Eiropā Dileinijs tika pie piecu miljonu un divu gadu līguma NBA, par ko rakstīts augstāk.

"Barcelona" pārbaudes mačos mocījusies - zaudējums Andorai un divas knapas uzvaras Katalonijas līgā pār Badalonu un Andoru - un, iespējams, tas bijis iemesls tomēr izšķirties par vēl viena spēlētāja piesaisti. Nākamā pārbaudes spēle paredzēta sestdien pret "Obradoiro", bet 21. un, iespējams, arī 22. septembrī jāspēlē Superkausā (pusfināls pret "Valencia", uzvaras gadījumā finālā pret "Real" vai "Fuenlabrada"). Spānijas čempionātā pirmā kārta ieplānota 27. septembrī viesos pret "Obradoiro", bet Eirolīgā 4. oktobrī mačs Stambulā pret Eirolīgas vicečempioni "Anadolu Efes".

Šajā starpsezonā "Barcelona" rindas papildināja arī Nikolā Mirotičs (no Milvoki "Bucks"), Alekss Abriness ("Thunder"), Brendons Deivīss ("Žalgiris") un Korijs Higinss (CSKA). Prom devās trīs spēlētāji (Kevins Serafins, Kriss Singltons, Jaka Blažičs), līdz ar to galvenā trenera Svetislava Pešiča rīcībā uz jauno sezonu ir 15 spēlētāji, tiesa, kā minēts, Ertels nespēlēs vairākus mēnešus.

Barselonas sastāvs nākamajai sezonai

PozīcijaSpēlētājsValstsVecAugums
Saspēles vadītājsKevins PangossKanāda26185 cm
Tomā ErtelsFrancija30189 cm
Malkolms DileinijsASV30191 cm
Uzbrūkošais aizsargsPau RibassSpānija32192 cm
Kails KuriksSlovākija30193 cm
Vieglais uzbrucējsĀdāms HangaUngārija30201 cm
Viktors KlaversSpānija31205 cm
Korijs HiginssASV30196 cm
Alekss AbrinessSpānija26198 cm
Spēka uzbrucējsNikola MirotičsSpānija28208 cm
Rolands ŠmitsLatvija24202 cm
Pjērs OriolaSpānija26+208 cm
CentrsBrendons DeivīssUganda28208 cm
Artems PustovijsUkraina27215 cm
Ante TomičsHorvātija32218 cm

     [+] [-]

, 2019-09-12 15:53, pirms 5 gadiem
Viņiem izvēles īsti nebija. Jaunie eieolīgu nepavilks un topa augšu ACB ar