Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rytas" par 400 tūkstošiem ļauj Gudaitim pievienoties Bertānam Milānā

Rolands Eliņš

"Rytas" par 400 tūkstošiem ļauj Gudaitim pievienoties Bertānam Milānā
Artūrs Gudaitis Lietuvai neveiksmīgajā spēlē pret Grieķiju
Foto: Vid Ponikvar / Sportida/SIPA/Scanpix

Lietuvas izlases spēlētājs Artūrs Gudaitis oficiāli pievienojies Itālijas klubam „Olimpia”, kurā spēlēs kopā ar Dairi Bertānu. Lietuvas mediji vēsta, ka viņa nu jau bijušais klubs „Rytas” kompensācijā par līguma laušanu saņems 400 tūkstošus eiro.

„Olimpia” par noslēgtā līguma detaļām neziņo, taču Lietuvas mediji norāda par panākto vienošanos divu sezonu garumā, turklāt līgums ir garantēts pilnībā, proti, tas nav pēc sistēmas 1+1. Gudaitis nākamajā sezonā spēlēs kopā ar savu partneri Lietuvas izlasē Mantu Kalnieti, kā arī Latvijas basketbolistu Dairi Bertānu, kurš arī Milānas komandai pievienojies tikai šovasar.

24 gadus vecais Gudaitis ir 2,11m garš spēlētājs, kurš var spēlēt ceturtā un piektā numura pozīcijās. Viņš iepriekš divas sezonas pārstāvēja Lietuvas „Rytas”, bet pirms tam divas sezonas spēlēja Kauņas „Žalgirī”. Aizvadītajā sezonā Gudaitis vidēji izcēlās ar 11.4 punktiem un 6.6 atlēkušajām bumbām „Rytas” sastāvā.

Gudaitis ticis izvēlēts NBA draftā, un šobrīd tiesības uz viņa pakalpojumiem pieder Sakramento „Kings”. Viņš tika draftēts 2015. gadā ar 47. numuru un piedalījies Vasaras līgas spēlēs.

Gudaitis Lietuvas izlases sastāvā šomēnes debitēja Eiropas čempionāta finālturnīrā, palīdzot Lietuvai uzvarēt apakšgrupā, bet pēc tam sekoja zaudējums astotdaļfinālā pret Grieķiju. Gudaitis spēlēja salīdzinoši maz (vidēji 10.5 minūtes) un guva 4.8 punktus, kā arī savāca 2.5 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
Patvirtinta: „Lietuvos rytas“ už solidžią...
Olimpia is getting bigger with Arturas Gudaitis...

     [+] [-]

, 2017-09-12 19:32, pirms 7 gadiem
Gudaitis būs miljonārs un kaut kāds milzīgs potenciāls?

jo savādāk pa 400 tk algā vien var labu centru paņemt ..

     [+] [-]

, 2017-09-12 20:05, pirms 7 gadiem
Hmmm...daudz... eč neizskatījās ar baigo potenciālu...

     [+] [-]

, 2017-09-12 20:31, pirms 7 gadiem
Gudaitis šovasar bija izcils. Ja tiek pie ilgtermiņa līguma (nē, 1+1 nav ilgtermiņš, arī Eiropā), tad ir tās naudas vērts.

     [+] [-]

, 2017-09-13 12:19, pirms 7 gadiem
Skatoties Lietuvas spēles Gudaitis izskatījās pēc vidusmēra centra. Nekas īpašs. Bet 400 tk par viņu,kurš reāli neko nav parādījis. Liela summa tā ir.