Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Visockis-Rubenis: "Spēli un sēriju izšķīra aizsardzība"

Visockis-Rubenis: "Spēli un sēriju izšķīra aizsardzība"
Artūrs Visockis-Rubenis. Foto: FIBA

"Divus karus ar vieniem ieročiem neuzvarēsi. Meklējām citus ieročus, uz otro spēles pusi kaut ko atradām, bet ne tik labus, cik gribētos," pēc zaudējuma turku "Bahcesehir" FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālā sacīja "Ventspils" basketbola kluba galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

"Bijām maksimāli sagatavojušies spēlei, bet pirmajā ceturtdaļā neizpildījām uzdevumus aizsardzībā, līdz ar to rezultāts ir tāds, kāds tas ir. Ļoti žēl. Pēc tam mača laikā plus mīnus bijām spēlē. Pirmajā spēlē Turcijā neļāvām pretiniekiem izmantot meistarības un fizisko pārspēku, izdarot lielu spiedienu uz viņu līderiem. Šajā reizē jau pašā sākumā ļāvām viņiem ieskrieties, sajust pārliecību, un tas arī maksāja spēli. Trejs Goldens guva 41 punktu, izmetot tikai divus soda metienus. Bijām tālu no jebkādas aizsardzības... Uzbrukumā spēle izdevās - guvām 90 punktus, spēlējām ātru basketbolu, kas mums patīk. Šodienas spēli un sēriju izšķīra aizsardzība."

"Centāmies pret Goldenu aizsardzībā spēlēt tāpat kā pirmajā mačā, bet pretinieki tam bija sagatavojušies. Viņi daudz vairāk šodien izmantoja tā saucamās "slip" situācijas. Mums pie "pick'n'roll" situācijām bija sarunāts spēlēt "step-out" aizsardzību, bet, tā kā šoreiz viņu bloka licējs "pick'n'roll" sadarbībās rāvās iekšā vēl pirms Goldens sāka driblēt, arī mūsu garais spēlētājs gāja līdzi savam sedzamajam, nevis varēja palīdzēt mazajam apturēt Goldenu, kurš līdz ar to tika pie daudz iespējām spēlēt viens pret vienu. Goldens realizēja metienus ar ļoti augstu precizitāti no visām distancēm, pat tajās reizēs, kad aizsargs bija ļoti tuvu klāt."

"Otrajā puslaikā pielāgojāmies un, lai gan viņi turpināja spēlēt tāpat, tik un tā gājām pa diviem virsū spēlētājam ar bumbu. Izdevās labāk, bet Goldens tāpat salasīja savus punktus viens pret vienu situācijās un pārejas uzbrukumos. Divus karus ar vieniem ieročiem neuzvarēsi. Meklējām citus ieročus, uz otro spēles pusi kaut ko atradām, bet ne tik labus, cik gribētos. Šoreiz tiešām visu izšķīra spēles pirmā puse."

"Šādā situācijā puslaika pārtraukumā jāaizmirst, kas redzams uz tablo. Tu neskaties uz rezultātu, bet ej un centies apturēt vienu aizsardzību pēc otras. Spēlētājiem teicu: neskatieties uz tablo, domājiet tikai par vienu nākamo aizsardzību, vienu nākamo uzbrukumu. Mūsdienu basketbolā viss ir iespējams. Diemžēl, lai arī punkti otrajā puslaikā nāca ražīgāk, aizsardzībā neizdevās sērijas, kurās izdotos apturēt pretiniekus vairākas reizes pēc kārtas. Ar tādu domu izgājām uz otro puslaiku. Šajā komandā vīri nepadodas, viņi cīnās līdz galam. Skaidrs, ka kādreiz neizdodas. No malas ekspertiem varbūt šķiet, ka kāds ir padevies, bet tā nav - visi cīnās līdz galam un atdod laukumā savas sirdis, vienkārši dažreiz nesanāk."

"Mārcis [Vītols] spēlē Valmierā tika pie nopietna savainojuma, ieskrienot blokā ar galvu un šodien spēlēja "uz špricēm". Nebija tik pārliecinošs, cik vajadzētu, tāpēc rotācijā izmantojām citus spēlētājus. Negribējās riskēt un devām iespēju tiem, kas šodien bija veseli," kapteiņa mazo spēles laiku skaidroja treneris. Tāpat jau pirmajās sešās mača minūtēs pie trim pārkāpumiem tika viens no "Ventspils" aizsardzības cementētājiem Klāvs Čavars, kas mainījis trenera plānus. "Beigās viņš noturējās arī ar trim piezīmēm, bet, protams, sākums izsita no sliedēm. Īpaši tāpēc, ka šīs nebija darba piezīmes, tās salasījās sliktās situācijās. Arī Ronalds [Zaķis] neaizvadīja labu pirmo puslaiku, bet otrajā spēlē iegāja daudz labāk. Tāpat kā visi pārējie. Ja spēli sāktu no otrā puslaika un mums tagad būtu vēl divdesmit minūtes, mēs būtu uzvarējuši. Pirmajā puslaikā neviens īsti nenospēlēja. Varbūt spriedze... Centāmies, bet šādos mačos nedrīkst iedot pretiniekam pārliecību. Čavars cīnījās un pirmajā mačā nocementēja groza apakšu. Šoreiz arī pretinieku taktika bija mainījusies, turot savu centru tālāk no groza. Līdz ar to Klāvs bija tālākā distancē, lai paspētu laikus uz palīdzībām aizsardzībā. Pretinieki bija ļoti labi sagatavojušies."

"Man kā trenerim starts FIBA Eiropas kausā bija izcils izaicinājums un pieredze, tas bija vienreizēji. Katru reizi bija jāanalizē cita veida basketbols. Skatījāmies Vācijas, Ungārijas, Nīderlandes, Turcijas līgas. Turcijas līga mums ļoti nepatika, jo tur ir ļoti meistarīgi spēlētāji, bet viņi spēlē salīdzinoši vienkāršu basketbolu. Man personīgi šī bija milzīga pieredze. Domāju, ka regulāro sezonu aizvadījām ļoti augstā līmenī un katrā spēlē bijām maksimāli sagatavojušies. Mūsu mērķis bija nokļūt finālā, mēs tam ticējām. Sports ir sports, šodien neizdevās pakāpties vēl vienu soli uz priekšu. Pretī bija meistarīga komanda. Tagad jāpaņem no šīm spēlēm labākais un jābūt gataviem atlikušajām spēlēm Latvijas-Igaunijas līgā un Latvijas čempionātā. Pieredze iegūta milzīga, jāmācās no tās."

"Smaga spēle, pretinieki no paša sākuma mūs nokdaunēja. Mēs nebijām tik gatavi tam tik labi, cik vajadzēja būt. No šādām spēlēm mācāmies, skatīsimies video ierakstu un gatavosimies vietējai līgai. Par šo zaudējumu neaizmirsīsim, mācīsimies no tā, paņemsim līdzi labās lietas, mācīsimies izslēgt sliktās lietas," sacīja ventspilnieku aizsargs Tīdžejs Šortss. "No spēlēšanas Eiropas kausā iemācījos daudz. Katra komanda bija citādāka, katra devā citādākus izaicinājumus. Man kā debitantam profesionālajā basketbolā šī bija ļoti vērtīga pieredze, ceļojot pa Eiropu un spēlējot pret dažādām komandām. Turpināšu skatīties spēļu video, turpināšu trenēties un mēģināšu progresēt ar šo komandu un arī kopumā savā karjerā."


, 2020-03-12 09:56, pirms 4 gadiem
Laba sezona bet Play-off tomēr cita līmeņa komandas nekā bija sākumā.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.