Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Sergejs Kušenko: "Presē parādījās izkropļoti fakti par VEF"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Sergejs Kušenko: "Presē parādījās izkropļoti fakti par VEF"
VTB līgas prezidents Sergejs Kušenko (pa labi) un "Renova Group" valdes priekšsēdētājs Viktors Vekselbergs 2017. gada 11. februārī Sočos
Foto: TASS/Scanpix

"VEF vadība ir viena no visvairāk atbalstošajām un ieinteresētākajām VTB līgā – no Rīgas nepārtraukti saņemam priekšlikumus turnīra uzlabošanai," svētdien, 12. martā, preses konferencē Rīgas arēnā teica VTB Vienotās līgas prezidents Sergejs Kušenko.

Edgars Jaunups, "VEF Rīga" prezidents

“Šonedēļ notika pārpratums – Krievijas laikraksts “Izvestija” publicēja nepatiesu informāciju par mūsu līdzdalību turnīrā. VTB līgas prezidenta Sergeja Kušenko brauciens nebija plānots, taču viņš vēlējās izskaidrot notikušo un ieradās Rīgā.

VEF prioritāte starptautiskajos turnīros ir un paliks VTB Vienotā līga. Kamēr neesam Eirolīgas līmeņa komanda, VTB līgā tiek piedāvāti labākie priekšnoteikumi, nopietnākā konkurence un kvalitatīvākie pretinieki – ar iespēju aizvadīt pilnvērtīgu regulāro sezonu.

Informācija par VEF finanšu problēmām atgādināja (Markam Tvenam piedēvēto) teicienu – “Runas par manu nāvi ir stipri pārspīlētas”. Laikraksts “Izvestija” pārprata vai sagrozīja teikto, savukārt mēs meklējam risinājumus, lai startētu VTB līgā arī turpmāk.”

Sergejs Kušenko, VTB līgas prezidents

“Pirmkārt, vēlos pateikties visiem, kuri atspoguļo VTB līgas darbību. Spēle bija diezgan interesanta. VEF parādīja kvalitatīvu basketbolu pret vienu no Eiropas grandiem. Apsveicu komandu ar labu sniegumu un daudzu jauno spēlētāju iesaisti – viņiem būs izaugsmes iespējas gan klubā, gan līgā.

Neredzu problēmu VEF tālākai līdzdalībai VTB līgā. Mana intervija laikrakstam “Izvestija” notika samērā sen, tajā ir izkropļoti fakti. Būdams viens no līgas vadītājiem, varu apliecināt, ka VEF vadība ir viena no visvairāk atbalstošajām un ieinteresētākajām turnīrā.

Edgars Jaunups jau 2009. gadā teica, ka naudu tērēt ir viegli, vajag pelnīt. No Rīgas nepārtraukti esam saņēmuši priekšlikumus līgas zīmola uzlabošanai. Cenšamies palielināt finanšu resursu pieejamību – gandrīz viss līgas budžets paredzēts klubu atbalsti.

Februārī nosauktais skaitlis – 3 miljoni ASV dolāru – ir vēlamais budžets, lai līgas klubi kļūtu konkurētspējīgāki un varētu pulcēt spēcīgākus sastāvus. Līgas uzdevums ir sameklēt jaunus uzņēmumus, kuri varētu palīdzēt basketbolam. Zvaigžņu spēlē Sočos saņēmām daudz jaunu piedāvājumu.

Novembrī stāsies spēkā FIBA jaunais starptautisko sacensību kalendārs. Tā ir vispārēja problēma – nav pārliecības, ka viss notiks, kā iecerēts. Ja ņemtu vērā visas FIBA prasības, klubu sezonai būtu jāsākas septembrī un jāturpinās līdz jūnija otrajai pusei.

Valstsvienību logu parādīšanās rada grūtības gan Eirokausiem, gan nacionālajiem čempionātiem. NBA un Eirolīgas spēlētājus būs ļoti grūti dabūt spēlēšanai izlasēs – var nākties spēlēt bez lielākajām zvaigznēm. Nedomāju, ka pašreizējais lēmums ir 100%.

Orientējamies pēc situācijas. Bija plāns ar 22 komandu līdzdalību, taču jārēķinās ar ekonomisko realitāti. Eiropā ir ļoti daudz basketbola – Eirolīga, Eirokauss, Čempionu līga, Adrijas līga, nacionālie čempionāti. Jābūt lielai komunikācijai starp visiem, lai atrastu kopsaucēju. Nākamās sezonas aprises iezīmēsies ne ātrāk kā maijā vai jūnijā.

Runājot par spēlēšanu ar NBA komandām, jāsaprot, ka aizokeāna klubiem kalendārs ir saplānots vismaz divus gadus uz priekšu. NBA kā organizācija šajā ziņā ir ļoti stingra. Piemēram, CSKA kā Eirolīgas čempioniem bija līgums – pirms sezonas sākuma jābrauc spēlēt uz Ķīnu. Arī citiem klubiem ir piedāvājumi augustā braukt uz Ķīnu, taču šajā mēnesī komandas nav pilnos sastāvos.

Turpinām komunikāciju ar valstīm, kuru klubi agrāk spēlēja VTB līgā. Regulāri sazināmies ar čehiem un poļiem, mazāk ar lietuviešiem. Runājam ar zviedru komandām – esam atvērti Austrumeiropas tirgum. Cerības atjaunot bijušo pastāv vienmēr.

Līga cenšas būt elastīga un palīdzēt “play-off” komandām, lai tās varētu sekmīgāk startēt nacionālajos čempionātos. Ceram, ka VEF iekļūs (VTB līgas) izslēgšanas spēlēs, neesam atteikušies palīdzēt nevienam klubam.”

Edgars Jaunups: “Iespējams, tuvākajā laikā nonāksim pie situācijas, ka Latvijas čempionāta izslēgšanas spēles notiks jūnija pirmajās divās nedēļās. Ņemot vērā notikušās pārmaiņas, būs jāizdara izvēle – 1) vai gribam, lai klubi sasniedz kādus panākumus Eiropā, 2) vai beidzam sezonu Latvijā 31. maijā. Gaidu tādu situāciju, lai visi saprastu, ka 10. jūnijs ir normāls datums Latvijas čempionāta pabeigšanai. Jūnijā spēlē daudzviet Eiropā.”

 +11 [+] [-]

, 2017-03-12 21:01, pirms 7 gadiem
"Kamēr neesam Eirolīgas līmeņa komanda". Jaunups atkal dzīvo ilūzijās.
Slēpts komentārs: Real Rebel

  +5 [+] [-]

, 2017-03-12 21:09, pirms 7 gadiem
He he pļutāži! Kamēr neesam Eirolīgas līmeņa komanda..šis konkrēti iespārda,kamēr tu loh riktēs lietas tādu līmeni nesasniegt nekad.. No Rīgas nepārtraukti esam saņēmuši priekšlikumus līgas zīmola uzlabošanai...kas par pērli😀 Bomzis,kam pat nav zāles kur aizvadīt mājas spēļu riktē līgas zīmolu..

  +9 [+] [-]

, 2017-03-12 21:12, pirms 7 gadiem
Kad Edgars Jaunups beidzot ar savu blici spēlēs pilnu Nacionālo čempionātu, tad var nākt viņam pretī un iekļaut garāku LBL plova izspēli.
Slēpts komentārs: Kadrs23

  +3 [+] [-]

, 2017-03-12 22:14, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tās saucas ambīcijas, izveidot klubu uz eirolīgu, bet visticamāk tas nozīmētu apvienoties ar Lembergu, lai radītu vienu kārtīgu klubu vai naudīgu sponsoru, tikai Latvijā tāda basketbolam nav

Bet aizdomīga ir laika sakrišana, ka Rīgā plāno būvēt basketbola zāli un tagad šis....Neticu tādām sakritībām
Kas par zāli?
Kurā vietā tieši?

  -1 [+] [-]

, 2017-03-12 22:15, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tās saucas ambīcijas, izveidot klubu uz eirolīgu, bet visticamāk tas nozīmētu apvienoties ar Lembergu, lai radītu vienu kārtīgu klubu vai naudīgu sponsoru, tikai Latvijā tāda basketbolam nav

Bet aizdomīga ir laika sakrišana, ka Rīgā plāno būvēt basketbola zāli un tagad šis....Neticu tādām sakritībām
Rīgā basketa halli? Šo biju palaidis garām. Jeez, kaut Daugavas sporta namā grozus vienreiz nopŗkiet. Un var savākt naudu Eirolīgas klubam kaut šodien, nevis paļauties uz Moduliem, un ātro kredītu firmām, ko līdz šim dara Jaunups. Neesam nabagāki par leišiem.

  +8 [+] [-]

, 2017-03-12 22:16, pirms 7 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Kaapeec, tavupraat, vinjiem jaaspeelee pilnu cempi? Lai grautu visaadas Liepajas? Vispaar vareetu saakt speeleet tikai no play-of Ja grib...vieniigi nesaprotu, ko Jaunups domaa ar panaakumiem Eiropaa?? Vefs jau kaadu laiku atsakaas no Eirokausiem....,
Vispār jau pāragri par to teikt "grautu Liepājas", ja VEF šosezon jau ir zaudējis Ogrei.
Bet vispār - Nacionālais čempionāts būtu vieta, kur 40:00 spēli varētu tas pats Hāzners kapāt, tāpat Helmanim un Antropam, arī Mejerim būtu jābūt daudz minūtēm. Lai attīstītu savus rezervju spēlētājus, būtu nepieciešama viņiem liela spēļu prakse pret LV vidusmēra komandām!

  +2 [+] [-]

, 2017-03-12 22:22, pirms 7 gadiem
VEF nosaukt par jaunu spēlētāju attīstīju ir drosmīgi Hāzners varbūt, bet netiek laukumā. Geks, kurš ntās reizes tiek izīrēts? Helmanis un Antrops? Sorry, bet viņi jau sasnieguši karjeras griestus.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-12 22:28, pirms 7 gadiem
xZ rakstīja: VEF nosaukt par jaunu spēlētāju attīstīju ir drosmīgi Hāzners varbūt, bet netiek laukumā. Geks, kurš ntās reizes tiek izīrēts? Helmanis un Antrops? Sorry, bet viņi jau sasnieguši karjeras griestus.
Par Hāzneru Lauva pareizi pateica, ka viņa galvenās minūtes ir LBL un Geks nav izīrēts

  +1 [+] [-]

, 2017-03-12 22:51, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Par Hāzneru Lauva pareizi pateica, ka viņa galvenās minūtes ir LBL un Geks nav izīrēts
Nepiekasies terminiem. Fakts ir tāds, ka VEF viņš nespēlē. Vienīgais attaisnojums VEF spēlēšanai VTB vispār būtu jauno attīstīšana, bet tas nenotiek. Spēles velk Blūms ar savu tehniski vājprātīgo truli.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-12 23:15, pirms 7 gadiem
xZ rakstīja: Nepiekasies terminiem. Fakts ir tāds, ka VEF viņš nespēlē. Vienīgais attaisnojums VEF spēlēšanai VTB vispār būtu jauno attīstīšana, bet tas nenotiek. Spēles velk Blūms ar savu tehniski vājprātīgo truli.
Nākamsezon gan jau Armandu Geks nomainīs, pašlaik jau to izgāž Vecā trauma, jo bez tās, tad viņš spēlētu, Gromovs sācis mazāk tizloties tā teikt, Meiers ir labi pielicis pa šo pusotru sezonu, pavisam drīz, sāks vēl truļus mest, tam pašam Mejerim VTB ir vajadzīga, tā gluži teikt nevar, ka nepalīdz attīstīties, ja viņi nekādi bērni , bet tāpat vēl jauni spēlētāji, lai vai kā, vismaz šī sezona ir patīkama atšķirībā no pērnās sezonas (izņemot dažus notikumus)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2017-03-12 23:52, pirms 7 gadiem
Kamēr neesam Eirolīgas līmeņa komanda...
Jūs tādi nekad nebūsiet, it īpaši pašreizējā basketbola vidē (FIBA un ULEB 'kara apstākļos'. Kurš grib redzēt klubu Eirolīgā, kam nav savas fanu bāzes un kas nevar piepildīt OSC uz top Eiropas blicēm? Eirolīga cenšas sevi pozicionēt kā biznesa projektu (līdzīgi NBA), tādēļ VEF tai vietas nav, atsaucoties uz iepriekš minētājiem faktoriem.
...savukārt mēs meklējam risinājumus, lai startētu VTB līgā arī turpmāk.
Kādus risinājumus? Ja nav problēmas ar finansēm, tad nevajag teikt, ka meklē kaut kādus mistiskus risinājumus kaut kam un kaut kur.
Iespējams, tuvākajā laikā nonāksim pie situācijas, ka Latvijas čempionāta izslēgšanas spēles notiks jūnija pirmajās divās nedēļās.
Kas ir šie mistiskie izteicieni. Kādi pānākumi Eiropā, VEF nespēlē Eiropas turnīros?
...daudzu jauno spēlētāju iesaisti – viņiem būs izaugsmes iespējas gan klubā, gan līgā.
Vienkārši bomba ne apgalvojums. Kas bija šie daudzie 'jaunie spēlētāji'?' CSKA neviens jaunāks par 25 gadiem šodien sastāvā vispār nebija pieteikts. VEF par tādiem var uzskatīt 2 - Gromovs un Hāzners. Bet kas Gromovs par jauno 23 gados? Ok, Hāzners ir jaunais, tikai 19 gadi, bet spēlēja tikai zem 3 minūtēm 'garbage time'.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-13 00:17, pirms 7 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Kaapeec, tavupraat, vinjiem jaaspeelee pilnu cempi? Lai grautu visaadas Liepajas? Vispaar vareetu saakt speeleet tikai no play-of Ja grib...vieniigi nesaprotu, ko Jaunups domaa ar panaakumiem Eiropaa?? Vefs jau kaadu laiku atsakaas no Eirokausiem....,
tu tak ir tups tad nafig BKV ir jaspele pilns cempis tads bkv to vefu jau sosezon divas reizes ir uzvilkusi nafig tad valmierai pilns chempis jakapa ja sudraba vefs driskt spelet mazak bet cempioniem vairak jaspele tad lai valmiera ari mazak spele jeb visi spelejam 2aplus

  +7 [+] [-]

, 2017-03-13 04:55, pirms 7 gadiem
Tā ir LBS nolaidība, ka VEF nespēlē pilnu čempi.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-13 10:09, pirms 7 gadiem
KUŠČENKO nevis Kušenko, Novikam sākas senilā demense...

  +1 [+] [-]

, 2017-03-13 10:26, pirms 7 gadiem
VEFs var ari parcelties uz kadu krievijas pilsetu un neviens par to neskums un jaunups bus priecigs.

  +4 [+] [-]

, 2017-03-13 10:34, pirms 7 gadiem
Auklēšanās ar to bezpajumtnieku vefu ir vairāk kā nožēlojama. LBL ar savu pielaidību pret viņiem degradē savu čempionātu. Nostājai jābūt skaidrai - noteikumi visiem vieni!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-13 11:17, pirms 7 gadiem
Nekādas atlaides no LBS puses komandai, kas spēlē bez savas mājās zāles un vēl piedalās krievijas čempionātā. Saukt to var kā grib, bet tas ir atklātais krievijas čempionāts.

     [+] [-]

, 2017-03-13 18:15, pirms 7 gadiem
VEF vadība laiž demagoģiju salīdzinajumam ar Eirolīgu. lai vispirms tiek ārā no grupas ULEB Cup vai kaut vai CL, meklē lētāko laizīšanas ceļu, tai pašā laikā 4 apļi NAV jāspēlē ar Valkas un studentu līmeņa blicēm, bet jāiet BBL P/O..