Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Barcoks: "Nav ko teikt par spēli pret VEF"

Barcoks: "Nav ko teikt par spēli pret VEF"
Alekss Peress: ceturtā uzvara VTB līgā
Foto: Khimki

"Lepojos ar spēlētājiem, treneriem un katru komandas dalībnieku," VTB līgas izbraukuma spēlē pieveicot Eirolīgas komandu "Khimki", pateicības vārdos dalījās basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Pirms sešpadsmit mēnešiem – 2016. gada 8. oktobrī – rīdzinieki viesos pirmo reizi apspēlēja spēcīgo Maskavas apgabala komandu. VEF līderi Mārtiņš Meiers, Jānis Blūms un Armands Šķēle sameta attiecīgi 19, 17 un 14 punktus, nodrošinot uzvaru ar 76:73.

Februāra otrajā pirmdienā rezultāts bija gandrīz identisks – 77:73. Arī panākuma galvenais autors bija tas pats – Jānis Gailītis. Rīdzinieku treneris uzsvēra citus akcentus. “Esmu ārkārtīgi apmierināts ar komandas darbu.”

VEF basketbolisti atspēlēja 16 punktu starpību un, pēdējā ceturtdaļā sametot 32 punktus, šokēja bagātos pretiniekus. Gailītis neslēpa gandarījumu, “Mēs lieliski aizvadījām otro puslaiku, īpaši ceturto ceturtdaļu. Spēlējām no sirds, emocionāli un ar lielu pārliecību par saviem spēkiem.

"Khimki" ar bilanci 13-9 šobrīd ieņem septīto vietu Eirolīgā. Maskaviešu rēķinā ir uzvaras pār Spānijas čempioni “Valencia”, Grieķijas čempioni “Olympiacos”, Vācijas čempioni “Bamberg”, Lietuvas čempioni “Žalgiris” un Serbijas čempioni “Crvena Zvezda”.

Divkārtējā Eirolīgas čempiona Jorga Barcoka komentārā varēja sajust vilšanos. “Man nav tiesību komentēt tiesnešu darbību, bet par spēli man nav, ko teikt.”

Pirms spēles Himku treneris bija runīgāks. “Šobrīd VEF spēlē daudz labāk. Pirms cīņas pret mums viņi uzvarēja divreiz pēc kārtas un, nomainot vairākus leģionārus, izskatās pēc vienotākas komandas. Viņiem patīk ātra spēle, labi savāc bumbas uzbrukumos. Situācija turnīrā neizskatās laba, tāpēc mums nav tiesību zaudēt.”

VTB līgas savstarpējo spēļu bilance ir 2-17 pretinieku labā. Komandas vairākas reizes tikušās treniņu nolūkos.

Izmantotie resursi:
https://bckhimki.ru/season/report/2...
https://bckhimki.ru/news/clubnews/2...


, 2018-02-12 21:49, pirms 6 gadiem
Jāpiekrīt Lauvam, ka komandas trenerim, kuram ir 20 reizes lielāks budžets, ir nedaudz apkaunojoši pieminēt tiesnešus.Tādi spēlētāji sastāvā, bet redz, zaudēja dēļ tiesnešiem?
, 2018-02-12 22:06, pirms 6 gadiem
Lēkāja un žestikulēja jau tas pirdaks līdz riebumam. Žēl ka vienu tehnisko tik norāva...žaketi gandrīz uz pusēm pārplēsa...protams ka nav ko teikt. Tur viens strītbolists šveds pelna tik pat cik viss vef 11 nieks kopā...
, 2018-02-12 22:11, pirms 6 gadiem
markkomartins rakstīja: Lēkāja un žestikulēja jau tas pirdaks līdz riebumam. Žēl ka vienu tehnisko tik norāva...žaketi gandrīz uz pusēm pārplēsa...protams ka nav ko teikt. Tur viens strītbolists šveds pelna tik pat cik viss vef 11 nieks kopā...
Vairāk, viņš ir dārgākais Eirolīgas spēlētājs. Man ir aizdoma, ka viņa algas čeks ir lielāks kā viss VEF budžets.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.