Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais NBA čempions Kols pievienojas "Monaco"

Andrejs Siliņš

Divkārtējais NBA čempions Kols pievienojas "Monaco"
Noriss Kols. Foto: PA Wire / Scanpix

Ilgu laiku brīvā aģenta statusā bijušais amerikāņu basketbolists Noriss Kols pieņēmis Francijas kluba "Monaco" piedāvājumu un šosezon spēlēs ULEB Eiropas kausa izcīņā.

31 gadu vecais Kols pirmos sešus profesionāļa gadus pavadīja dažādos Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubos - "Heat", "Pelicans" un "Thunder". Ar Maiami vienību Kols 2012. un 2013. gadā kļuva par NBA čempionu. 2016. gadā Kols devās uz Ķīnu, bet pavasarī atgriezās NBA, pievienojoties Oklahomsitijas klubam.

2017. gada rudenī Kols atkal devās prom no dzimtā kontinenta, kļūstot par Telavivas "Maccabi" spēlētāju. Pēc gada Kols pievienojās Itālijas klubam "Sidigas Avellino", taču decembrī atstāja klubu un atgriezās Eirolīgā - aizsargs pievienojās Podgoricas "Budučnost". Melnkalnes kluba rindās Kols Eiropas prestižākajā klubu turnīrā vidēji guva 16,6 punktus, atdeva 4,6 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,7 atlēkušās bumbas.

Kols ilgu laiku gaidīja piedāvājumus no Eirolīgas vai NBA klubiem, tomēr nesagaidīja to, ko pats vēlējās, tāpēc tagad pieņēmis Francijas kluba "Monaco" piedāvājumu. "Esmu gatavs spēlēt. Nevaru sagaidīt, kad satikšu pārējo komandu," Kols apliecināja, ka uzturējis formu, līdz šim trenējoties individuāli.

Monako vienība jauno sezonu Francijas čempionātā sākusi ar sešiem panākumiem astoņos mačos, kas šobrīd dod ceturto pozīciju 18 komandu konkurencē. Savukārt ULEB Eiropas kausa izcīņā "Monaco" ar trim panākumiem un trim zaudējumiem ir ceturtie A grupā. Vēl aplikušas četras spēles, lai noturētu vietu četriniekā, kas ļaus iekļūt Top16 turnīrā.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-11 19:00, pirms 4 gadiem
Nu un?